Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 9. stran

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

peja: Zdravo!
Iščem čaj rdeče smrdljičke? Kdo ve kje bi ga lhko dobila?                              
Hvala in lep dan!
peja 2006-01-21 at 13:50:55

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Hvala Vam za polepšanje že tako lepega dne! Malo ste nas presenetili in "dobili na levi nogi", ker zeliščarstvo ni naše področje. 

Glede tega, objavljamo podatke, ki se nahajajo v svetovni literaturi uspešnic! Vendar se je našlo nekaj uporabnih informacij na spletu.

Čaj rdeče smrdljičke boste dobili pri kaki zeliščarici na tržnici. Lahko pa pogledate tudi na Zeliščno kmetijo, kjer gojijo zdravilna zelišča. Smrdljička (Geranium robertianum). Ko vprašate po njej navedite tudi latinsko ime, da ne bo slučajno zamenjave z vijoličasto. Kar je zelo pomembno, ker vijoličasta ne koristi.

Če ne boste imeli sreče, poizkušaje še na spodnjih linkih.

  1. Arnika; Društvo pridelovalcev in predelovalcev zdravilnih rastlin
  2. Kliknite tukaj za sliko rdeče smrdljičke. Več boste izvedeli pri avtorju slike na strani.
  3. Lahko si še pogledate te tri povezave , Povezava1(na tej boste videli, zakaj se imenuje rdeča), Povezava2, Povezava3

Pa veliko sreče z vam želimo!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Dr. med. Antun Lisec: Spoštovani,

Ja sam dr. med. Antun Lisec,katolik iz Hrvatske. U natavku Vam dajem slovenski prijevod moje brošure "Otrok - Božji dar".

Možda se zaintereisrate za suradnju u moralnoj obnovi društva na kršćanskim temeljima.

Pozdravlja Vas

                 Antun Lisec

Otrok Božji dar

Ne spiralam
Ne tabletkam
Ne prezervativom!
Ne sterilizaciji!
Ne umetnim oploditvam!
Ne grehu!

* Spirala ubija otroke! Ne glede na njeno uporabo prihaja do spočetja; toda otročiček najpogosteje umira v prvih dneh, ker mu spirala ne dopušča vsajanje v maternico. Če je menstruacija izostala, to pomeni, da je otrok le preživel. Moramo mu ohraniti življenje! Spirala zdravo žensko spreminja v bolnico (gnojenja v maternici, jajcevodih in trebušni votlini, krvavitve, bolečine, malokrvnost...).

* Kljub vsem vrstam »protispočetnih tabletk« (antibaby pilule) pogostoma prihaja do ovulacije in spočetja: vendar dete tedaj najpogosteje umrje od lakote, ker tabletke izsušijo žleze in zmanjšajo količino hrane-glikogena v maternični sluznici. Izostanek menstruacije govori, da je otrok vendarle preživel. Splava ne smemo napraviti niti tedaj.

Ženske, ki goltajo »antibaby« oziroma protispočetne tabletke, pogosteje obolevajo od raka dojke, kože in maternice, bolj nagibajo k možganski in srčni kapi, vnetju žil s strdki (tromboza), ki lahko povzročijo embolijo, pojavi se jim poškodovanje jeter in vidnega živca, pešanje odpornosti ali imunitete itd. »Protispočetne tabletke« niso rešitev niti za urejevanje nepravilnih menstruacijskih ciklusov.

* Do spočetja in podobnega samodejnega morilnega učinka na otroka prihaja kljub uporabi večine drugih tako imenovanih  kontracepcijskih ali protispočetnih sredstev. Jezus je rekel: »Resnično, povem vam: Kar koli ste storili enemu od teh mojih najmanjših bratov, ste meni storili« (Mt 25,40).

Naš najmanjši brat ali sestra pa je tisti mali, šele spočeti otrok. Pri spočetju so mu starši podarili telo, Bog mu pa je ustvaril neumrljivo dušo. Zato se ga ne sme ubiti, ne glede na okoliščine. Če imaš glede tega težave in ti je potrebna pomoč, se brez skrbi lahko oglasiš v najbližjem katoliškem župnišču ali na naslov avtorja tega besedila.

  Treba je imeti zaupanje v ljubega Boga. Jezus je dobesedno rekel: Ne skrbite torej in ne govorite: Kaj bomo jedli ali kaj bomo pili ali kaj bomo oblekli? Po vsem tem sprašujejo pogani. Saj vaš nebeški Oče ve, da vse to potrebujete. Iščite torej najprej Božje kraljestvo in njegovo pravičnost in vse to vam bo navrženo!« (Mt 6,31-33)

* Katoliška Cerkev je učiteljica vere in nravnosti. Ona neprenehoma uči neločljivo povezanost zakonskega združenja s spočetjem, pri čemer Bog daje dušo novemu človeku. Razlage lahko najdemo v cerkvenih okrožnicah Casti conubii, Humanae Vitae in  Donum Vitae. Tako je smrtni greh ne samo ubijanje nerojenega otroka, ampak tudi kontracepcija, sterilizacija in umetna oploditev npr. v epruveti,kakor tudi inseminacija. Redkokateri v epruveti spočeti otrok preživi. Slišimo, da jih večinoma pobijejo, ali pa jih držijo žive, zmrznjene v hladilnikih.

* Ne smejo se izvajati diagnostične procedure, kot je npr. rana amniocenteza, ki imajo za cilj lov in odstrel bolnih. Ne sme se ubijati niti bolnih! Nihče ni postal srečen s človekovim umorom; lahko pa postane srečen s služenjem bolnikovemu življenju. Greha ne smemo delati nikoli. Greh nikoli ni rešitev.

* Sveti oče papež Pij XI. je v okrožnici Casti conubii, v 56. točki, kjer govori zoper kontracepcijo in zoper sterilizacijo, zapisal tole: »Vsaka uporaba zakona z izrecnim človekovim namenom, ki bi zakonskemu združenju odvzel njegovo naravno zmožnost, da  proizvaja življenje, krši Božji in naravni zakon in tisti, ki počenjajo kaj takega, se omadežujejo z madežem težkega greha.«

*  Tisti, ki proizvajajo, oglašujejo, širijo ali prodajajo prezervative, so krivi ne le za pomoč pri izvrševanju grehov, med katerimi so nečistost, prešuštvo, kontracepcija itd., ampak so krivi tudi za dajanje lažne gotovosti, da ne bo prišlo do okužbe. Dokazano je namreč, da se kljub uporabi prezervativov vendarle prenašajo: AIDS, virus humani papiloma (HPV), ki povzroča rak maternice, Chlamydia Trachomatis, hepatitis, herpes genitalis, sifilis in razne druge bolezni. op. ur. zaščita je le cca. 60%. Verjetnost, da preživite rusko ruleto je 83.33%. Verjetnost, da se okužite, ko ste zaščiteni s kondomom je 40%. Rizičnost pri uporabi kondoma je torej cca. 3.59 krat višja.

Papeški Svet za družino sporoča prek dokumenta Človeška spolnost - resnica in pomen, iz leta 1995 naslednje: V zvezi s tem morajo starši zavrniti spodbujanje tako imenovanega safe sex-a, (varne spolnosti) ali safer sexa, (varnejše spolnosti), nevarne in nenravne politike, utemeljene na goljufivi teoriji, da prezervativ lahko nudi ustrezno zaščito pred AIDS-om.

* V primeru, da obstajajo za uravnavanje rojstev upravičeni razlogi, je dovoljena zdržnost v rodovitnih dnevih. Rodovitna in nerodovitna obdobja danes zlahka in preprosto odkrivajo celo žene z nepravilnimi ciklusi in sicer s pomočjo naravne Billingsove ali simpto-termične metode. Spolno življenje se ne sme udejanjati niti pred zakonom niti zunaj tistega zakona, ki ga v Cerkvi blagoslovi Bog in ki je neločljiv do smrti enega od zakoncev: »Kar je torej Bog združil, tega naj človek ne ločuje!« (Mt 19,6)

* Prisluhnimo torej Božjemu glasu, da bomo dojeli, kaj še moramo storiti za varstvo ogroženih življenj in nravnih ali moralnih vrednot. Oglasite se nam, če se želite tudi vi vključiti v tovrstne molitvene dejavnosti in post, oziroma če želite sodelovati!  

Avtor besedila in izdajatelj:

»Pro vita«, Dr. med. Anton Lisec, Požeška ulica 11, HR-34335 Vetovo, Hrvaško

Mobitel: +385-91-571-28-56. E-mail: antun.lisec@globalnet.hr 2006-02-11 at 14:43:57

op. ur. da je le več takih zdravnikov - ginekologov, ki imajo odnos do življenja tak, kot ga imate Vi!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Tina: Kaj naj rečem...

Groza! Pogledala sem nekaj fotografij iz postopka abortusa in prebrala komentarje...Grozo sem tudi pričakovala, pa vendar...

Vsi, ki se trudite dopovedati kaj splav v resnici sploh je, ŠE PRETIHI IN PREVEČ NEOPAZNI STE!!!
Ni si moč misliti, da bi lahko normalna oseba ne samo umorila, ampak na tako grozljiv način umorila katerokoli živo bitje ( da o lastnem otroku ne govorimo ), če bi vedela v kaj v resnici se spušča.

PODPIRAM VAŠ TRUD! TODA BODITE ŠE BOLJ PREDRZNI!

Če srednješolce in že osnovnošolce "izobražujejo" tudi o možnosti splava, potem naj nekdo še do vseh potankosti opiše in naslika kako to v resnici izgleda!

Če lahko kako pomagam, sodelujem, povejte!

Tina 2006-02-16 at 14:14:51

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Prijetno presenečenje!Kliknite tukaj!

Seveda smo veseli dobrega sodelovanja, ki rodi dobre plodove. Če želite sodelovati, nam pošlijite kaj več o sebi in kje vidite svojo vlogo(to seveda ne bomo objavili). Kakor ste nam napisali pismo, ste oseba "kot se šika"! Vabljeni!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

rozica: Najprej en lep pozdrav!

Moram reči, da sem bila šokirana, ko sem obiskala to stran. Najprej zato, ker sem mislila, da so tu informacije o tem, že želiš delati splavop. ur. , nato pa zato, ker si nisem mislila, da obstajajo še bitja, ki živijo z glavo v prejšnjem stoletju. No saj ima vsak svoje mišljenje, a vaše žaljenje različnih družbenih skpupin, da ne govorim o žaljenju oseb, ki so le izrazila svoja mnenja, je preseglo zakonodajo, kodekse in različne konvencije o človekovih pravicah, na katere se tako radi sklicujete. Ženska ima pravico, da dela s svojim telesom kar želiop. ur. klasika lezbične feminologije. Za njih je otrok parazit in ga ne doživljajo kot novo življenje., pa tudi če škodi sama sebi. Vsaka ženska ve, kakšno mejo čustvovanja ima in tudi ve, kako jo bodo različne stvari prizadele. Ženske v 21. stoletju niso več pokorne ovčice, katerih glavna skrb je družina in nadaljevanje potomstva. Pa tudi mislim, da glede na to, da nas je na zemlji že 6,4 milijarde in da ponekod zaradi prevelikih družin otroci ne dobijo hrane, se mi ne zdi pravično, da če ženska zanosi nenačrtovano, da pa sedaj nima pravice do splava. Že tako in tako nas je preveč na tem malem planetu. In najlažje je prepričati, da se pokaže nekaj slik, ki prizadanejo še najmanj občutljive ljudi. Na kratko povedano: hinavščina. In najboljše je, da punca zanosi pri 19. letih, s fantom, s katerim je skupaj pol leta, rodi otroka, fant jo zapusti, punca nima končane šole, z otrokom ima itak same stroške, ki jih seveda plačajo starši, otrok odrašča brez očetaop. ur. temu se drugače reče tudi umor zaradi denarja. In če že govorite o napredku in stoletjih, bi lahko vedeli, da je bila kvalifikacija najstniških nosečnosti popularna v ZDA v 70h letih 20. stoletja, kjer so se zaradi denarja omenjale najstniške nosečnosti. Največ splavov naredijo ženske med 30 in 40 letom. Ne glede na to pa vsaka stopnjujoče trpi do konca življenja.  Marsikatera dobi raka na dojki. Takrat pa je praktično zapisana počasni in boleči smrti. To je dejstvo. ... Pa še veliko hujših stvari se lahko zgodi. Tako da jaz osebno zagovarjam splav 100%. Glede homoseksualnosti pa ... Največ govorijo čez njih prav osebe, ki nimajo preveč razčiščeno kaj jih seksualno privlači, saj se bojijo da če bodo svoja nagnjena priznali, da jih bo družba izločila, tako kakor so oni homoseksualce.op. ur. ta aktivizem, nima popolnoma nobenega drugega namena, kot fizično uničiti narode in v končni fazi človeški rod. Tako da razčistite pri sebi. Pa upam, da boste vsaj enkrat v življenju občutili zavračanje, ki ga preživljajo homoseksualci. op. ur. ne, ne bomo, ker nismo. Sicer ste pa sami dokazali kaka ste.

Pa lep pozdrav in lep dan še naprej

Rozica 2006-03-02 at 15:57:29

op. ur.  Prav je tako, da heteroseksualna populacija zavrača homoseksulane zagovornike splava. Kjer koli se oglasijo, bi radi neke "pravice", ki jim ne pripadajo in jemali pravice normalni populaciji, ki jim pripadajo! In to zaradi nobenega drugega vzroka, kot to, da bi dominirali nad normalno populacijo!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Larči: VI niste normalni. Sej ne podpiram splava samo v končni fazi ima vsak par pravico da se sam odloči o tem ali bo otroka obdržal in ali ga ne bo. In kdo ste vi da boste take ljudi obsojali?? Če se nekdo odloči za splav se verjetno odloči za to možnost kot zadnjo možnost.op. ur. splav ni zadnja možnost! N e veste kakšne pogoje imajo ljuje za otroke,tako da ne obsojajte ljudi brez da bi poznali ozadje celotne zgodbe.

In nekdo je postnil moj post iz cosmopolitana!! To sem delila z cosmoformuraši in ne z vami, zato da boste potem tukaj folku nabijal,...blabla,..bedni ste do konca!! 2006-03-02 at 18:23:23

op. ur.  Pravite, da smo bedni? Mi pa pravimo, da ste brez možganov! Ta stran ne obsoja splavnic, ki se tega kesajo. In teh je v ogromi, (veliko nad 90%) večini.  

Stran je nastala, da ženske seznani, kaj se bo zgodilo z njo, če bo splavila. Da o otroku niti ne govorimo! Obtožujemo pa vse tiste, ki zagovarjajo umore otrok in stopnjevano dosmrtno mučenje žensk! Ti niso za nas nič drugega, kot najslabši izmečki človeštva!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

nisem ovčica: Sem vpišite vaš komentar

za moje pojme ste patološki vi. ko sem izvedela da sem kljub vestni in dosledni uporabi kontracepcije (upam da mi vsaj tega ne boste spodbijal)op. ur. v letu 2004 je bilo v Sloveniji 53,3% splavov, kjer so ženske uporabljale zanesljivo kontracepcijo. Točno 3412 od vseh 6403 splavov zanosila sem se odločila za splav s tabletko.

Sliki posledice uporabe RU 486(Mifeprestone, Mifepreston, Mifreprex) ali abortivne tabletke.
Zaradi podrobnosti sta različno osvetljeni.
Zaradi tehničnega ravnotežja sta zrcalno obrnjeni

ZATO KER OTROKA NE BI MOGLA PREZIVLJATI IN  KER V ZGODNJI NOSEČNOSTI NISEM PRENEHALA S KAJENJEM IN PITJEM ALKOHOLA (nimam problemov z ekscesivno upoorabo le teh, čeprav vem da se boste tlele spet začel obešat pa težit)če bom (ok po vaše itak ne bom) še kdaj sposobna spravit na svet otroka,se hočem od začetka do konca nosečnosti temu primerno obnašati in ga spoštovati. Mogoče se vam zdi da sem popolnoima brez materinskega čuta vendar jaz ne bi mogla donosit in ga dat v posvojitev potewm pa do konca življenja razmišljat o tem, kako ima zdaj druge starše inda nimam nobenih pravic do stikov, če oni ne bi tega želeli. (posvojitev tud povzroča bolečine)op. ur. samo cvilila boš ti! Ne mi!

ko sem po internetu hotela dobit prve osnovne informacije o splavu se mi je odprla vaša stran.op. ur. živeli mine bi iskala informacij o splavu, če bi bila prepričana, da je splav OK.

NE VEM ZAKAJ HUDIČA IMATE NASLOV SPLAV INFO.op. ur. zato, ker je to stran o splavu in vseh njegovih znanih posledicah. Ne "zakaj hudiča", zato, ker je to dobro!

dvomim da se katerikoli od slavistov in jezikoslovcev ne bi strinjal DA je oznaka "morilke" za ženske ki smo splavile  čustveno obarvana. ne gre torej za gole informacije gre za pranje možganov in vsiljevanje svojega mnenja. NE VEM ZAKAJ TUDI NE POVESTE KDO JE ZA VAMI. ZAKAJ SE SKRIVATE?  op. ur. zato, da vi mislite

SPREMENITE TOREJ TISTI INFO V VAŠEM NASLOVU IN POKAŽITE SVOJE BARVE. NAJ VAS NE BO SRAM.

ženske ki jih zanimajo zgolj medicinski podatki brez čustveno obarvanega tezenja si zaslužijo da jih INFO v vašem naslovu ne zavede.

osebno nimam nič proti nasprotnikom splava. moti me samo netoleranca na vaši strani. op. ur. nas pa to, da ste družben parazit, katerega nekrofilnost morajo plačevati davkoplačevalci. Še nekaj RU486, sploh ni odobren in je pri nas ilegalen!

Stara zgodba. Uživanje drog ni kaznivo, posedovanje pa je! Ta navidezni nesmisel ima korenine v komunističnem sistemu. Prva organizacija, ki se je začela ukvarjati z dilanjem droge je Služba Državne Varnosti, ki je bila tajna politična policija Zveze Komunistov Jugoslavije, njen del pa je bila Zveza Komunistov Slovenije. Te so imele svojo tajno politično policijo.

Zakaj, uživanje drog ni kaznivo, posedovanje pa je? Zato, ker je bila SDV država v državi in je tako "legitimno" odstranjala svoje tekmece pri zaslužku. Katerikoli hipi in kasneje zasvojenec ni bil povezan z SDV (UDBA), je šel sedet, ali se mu je kaj zgodilo. Npr. predoziranje!

če mojega pisma ne boste objavili bo to za mene ravno tako zmaga. bo pomenilo da nimate zadostnih argumentov da me sesujete. 2006-03-11 at 10:07:07

op. ur.  

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

meta: Spoštovani!

Glede na to da je pisem, kjer se ljudje razburjajo zaradi kontroverzne vsebine vaše strani že več kot dovolj, ne bom izgubljala energije s tem.

Pustim drugim, da mislijo kakor hočejo, dokler njihovo mnenje nima vpliva   na moja dejanja.

Tudi najhujši nasprotnik vam mora priznati, da ste izjemno gorečni v zbijanju argumentov nasprotne strani, verjetno ste porabili kar nekaj časa za zbiranje vsega materiala in postavitev strani.   

Kar se mi zdi kontradiktorno v vašem početju, je to, da se ne predstavite. Nekoga, ki s tako vnemo zagovarja svoje stališče, pa ostaja anonimen, mora biti strah. ALI PA ENOSTAVNO NE STOJI ZA TEM KAR PIŠE.

Morda se sprašujete, zakaj bi kdo prišel na tako idejo. Preprosto; z ekstremnimi mnenji je najlažje dražiti javnost in se delati norca iz ljudi.op. ur. nekateri resnično zaslužijo, da se razkrije vsa njihova omejenost, topoglavost in spranost možganov. Odgovori so pa zato, da se ostalim pokaže kaki so tisti ljudje, ki zagovarjajo splav, ki so uničevalci lastnih otrok in lastnega naroda in kaki tisti, ki imajo radi sebe in svoj narod.  Dopuščam tudi možnost, da ste zgolj skupina posameznikov, ki si hrani ego tako, da drugim nenehno dokazuje nasprotno, ko zmanjka pametnih argumentov pa se poslužujete raznih smajlijev. Iz tega stališča bi bila tale stran lahko tudi zgolj podaljšek vašega penisa, ena številka košarice več in tri konfekcijske manj.

Dokler boste anonimni, ta možnost ne bo izključena, vsaj zame ne. Težko resno jemljem spletno stran, katere avtor je neznan.

še dve dejstvi iz Biblije;

- zgodnji kristjani niso skrivali svoje vere se niso bali žrtvovati za le-to. Niso je zatajili v javnosti in to v časih, ki so bili veliko manj tolerantni do drugače mislečih kot danes

- Jezus je branil Marijo Magdaleno, ko so jo hoteli kamenjati z besedami;

NAJ TISTI, KI JE BREZ GREHA, PRVI VRŽE KAMEN VANJO

Ti dve dejstvi navajam, ker menim, da je Biblija za vas dovolj relevantna, da si boste vsaj vzeli sekundo časa za razmislek.

Ne mečite torej vi, grešniki, kamnov v druge grešnike. Vsi smo izgnani iz raja in od takrat živimo v svetu, kjer ni nič absolutnega, kjer je vse česar se lahko oklenemo moje in vaše nepopolno mnenje.

NNE BOJTE SE, DA BI SE VSI KI STE JIH PRIZADELI S SVOJIMI OZNAKAMI KOT NPR "MORILKA" SKLONILI IN POBRALI KAMNE, KO SE BOSTE RAZKRILI.

Po vaše smo vse, ki smo splavile grešnice. Grešniki ste tudi vi, saj ste ljudje. EDINA RAZLIKA MED NAMI IN VAMI JE, DA ZNAMO ODPUŠČATI.

Če ne zaupate v to, je zato, ker sami odpuščanja niste sposobni.2006-03-12 at 17:31:06

op. ur. Draga meta! Povedali niste čisto nič novega. Ta stran je namenjena tistim ženskam, ki so pred odločitvijo, da naredijo splav. Ena najtežjih odločitev je bila, ali to objaviti, ker bodo videle tudi ženske, ki so že splavile. Tistim, ki so že splavile, je namenjena podstran http://www.splav.info/pomoc.html

Tukaj si poglejte zakaj je nastala ta stran.

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

EDITA: Sem vpišite vaš komentar

no pravkar sm prebrala pisma in vaše odgovore ma njih!kaj naj rečem?sem proti splavu vsekakor.,prav tako pa menim (kakor je tudi zapisano v državni listini republike slovenije)da mora imeti VSAKA ŽENSKA na izbiro svobodno odločanje o rojstvu otrok!!!pa tut zdi se mi da ste res malce grobi s svojimi odgovori..ok sej vem da to ni čist nič v primerjavi z umorom lastnega otroka sam bi lak pokazali mal več razumevanja!!!sej s tem njim nič dobrega ne poveste,kr one se itak zavedajo da je to bla največa napaka v njihovem življenju.js sm sama vsekakor proti splavu to se ve..saj nobena ženska tega ne nardi iz lastnega zadovoljstva..pa vendar nevem kaj bi če bi zdej pri teh 18 letih zanosila!!res nevem!!sej se ni lahko odločit za kaj takega in bolečina je vedno prisotna..s tem nemislim fižične bolečine pač pa psihično s katero se fizična bolečina nemore niti kosati!!!saj nič ne boli bolj od zlomljenega srca..iz takšnih ali drugačnoih razlogov..no zdej sm malce zašla ampak..vrjetno pa bi v tem primeru bil splav ena izmed zadnijh rešitev saj se s tem uibistvu prav nič ne reši le nove težave nastopijo ki prinesejo neizmerljivo bolečino in žalost!!no bo za dost ane..no upam da bo v bodoče čim manj splavov ali bolje nobenega ampak kot sem rekla na začetku naj bo ženska tista ki se bo odločila kaj bo Z NJENIM OTROKOM!!!seveda pa bi morale vse ženske upoštevat tut mnejna očetov!!!!no čimveč mira na svetu in vsega dobrega čaooo 2006-03-13 at 20:43:50

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Ojla EDITA! Če malo premislite, ni ravno prav, da se ženska v vsem neomejeno svobodno odloča, kaj bo z njenim otrokom. Na zgornjem linku si poglejte zakaj. So tudi umori, zapostavljanja, spolne zlorabe, zanemarjanja in vseh vrst zlorabe. Verjeli ali ne, pri tem velikokrat sodelujeta ženska in moški.

Sicer ste pa pozitivka, ki je še rosno mlada. Želimo Vam čim več sreče v življenju!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

meta: Sem vpišite vaš komentar

Prosim da popravite podatke ki se tičejo tabletke RU486, ker večjega nakladanja še nisem videla. Ponavadi se nosečnost ugotovi po približno štirih tednih, splav s tabletko pa takrat še ni najbolj efektiven, lahko da sploh ne prime. OD PETEGA IN SEDMEGA TEDNA je metoda najbolj efektivna (vem iz lastne izkušnje)v nekaterih državah to metodo uporabljajo do devetegas tedna nosečnosti.

vsem, ki si želijo zvedeti kaj več o tej metodi splava priporočam, da si ogledajo kakšen bolj strokoven vir. Še komentar na vse tiste linke;

- ena izmed žensk je bila starejša od 35 let, torej je bila ta metoda zanjo neustrezna

- že res da ti rečejo, da je normalno da krvaviš še 14 dni, ampak če porabiš več kot dva vložkav eni uri, moraš nazaj v bolnico. (to bi sicer res mogli napisat v navodila, ampak ti more pa zdrava pamet povedat, da boš izgubila preveč krvi, če se to nadaljuje. V zgodbi o najstnici sicer nikjer ni omenjeno kako močna je bila njena krvavitev, bi vam bila pa hvaležna, če bi mi dali kakšen link.

- ženskam je med delovanjem tablet strogo prepovedano uzivanje drog alkohola, kajenje. Poleg tega ne smejo imeti nobene bolezni srca in pljuč, med postopkom morajo biti popolnoma zdrave. Nikjer ni omenjeno, če so ženske,k iso umrle od tablet to upoštevale 

- splaviš tako, da ven pade vrečka z otrokom. V najslabšm primeru vidiš popkovino, zarodka pa ne, ker je v vrečki, tako da mi ne nakladat prosim z raznimi pogledi  na do smrti izstradanega otroka.

- nihče ne reče, da riziko ne obstaja, in moram priznati, da sem sestro večkrat vprašala če me bo bolelo, pa je rekla, da ne, na koncu sem se pa zvijala kljub dvema dozama ketonala. Tudi vstavljanje nekoliko boli. Vendar je vse skupaj še vedno bolj prijetno od vrtanja po zobeh.

- vsak splav ima lahko poslediceop. ur. ne "lahko posledice", splav ima vedno katastrofalne posledice, vendar ne tako hude kot tukaj navajateop. ur. za razliko od vas se ne izmišljujemo. Prednost tabletke je, da skoraj nikoli ne zahteva še kirurškega posega v telo, ženska prevzame del odgovornosti nase (preden oporekate si preberite postopek na netu), ves čas se zavedaš kaj se dogaja, pa še bolečino sem dojemala kot prednost. Ker te nauči da splav ni nekaj samoumevnega in da si v prihodnje še trikrat bolj pazljiv pri kontracepcijiop. ur. v letu 2004 je bilo v Sloveniji 53,3% splavov, kjer so ženske uporabljale zanesljivo kontracepcijo. Točno 3412 od vseh 6403 splavov.  2006-03-14 at 11:22:33

op. ur.   Nekoga peče vest!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Matek: Sicer se niti najmanj ne strinjam s tole stranjo, ampak recimo da bom izjemno toleranten do nekorektnosti in rekel, da razumem vaš vidik, s katerega obsojate splav kot umor otrokaop. ur. do tega pride vsaka ženska, ki je sicer še na nizki stopnji razvoja. Zarodek ima takrat že določeno obliko telesa, vi navajate tudi, da mu bije srček(Real Player) in trpi, o čemer bi se dalo diskutirati, ampak dobro. Drugače pa je v zelo zgodnji nosečnosti. Recimo, da vzamemo za primer čas, ko se zarodek ravno ugnezdi v maternico in ga sestavlja zgolj ena celicaop. ur. ki ima natančno polovico genetske zasnove ženske. , ki se začne množitiop. ur. množi se že prej in to z vstopom spermija v jajčece. . Do določenega časa gre dobesedno za skupek nediferenciranih celicop. ur. ko to kaže, ko to laže?, ki niti najmanj ne spominjajo na nikakršno živo bitje in ne opravljajo nobenih funkcij, torej ne gre za otroka, ki bi lahko trpel ali bi mu bil srček. Odstranitev takšnega zarodka bi lahko morda primerjali z recimo odstranitvijo kakršnegakoli najbolj minimalnega dela telesa, koščka kože, kar se nam dogaja vsakodnevno. Je takšno početje po vašem mnenju tudi umor, pa čeprav se pri takem dejanju odstrani tako velika količina celic kot recimo pri stiskanju mozolja in prizadene tudi enako škode bodočemu otroku, ki ga v bistvu še ni nikjer?op. ur. ko vstopi moška spolna celica, ki ima 23 kromosomov v žensko, ki ima tudi 23 kromosomov, nastopi začetek življenja. Tako ima nova celica 46 kromosomov. To je osnovna zarodna celica, ki se začne deliti in se nadaljujejo deliti. Iz te zarodne celice nastajajo druge, tudi kasneje celice z določenim namenom. Nikakor se ne da primerjati zarodne celice z drugimi celicami, ki so nastale iz njih in imajo točno določen namen v funkciji organizma.

Lepo vas pozdravljam in se že veselim vašega odgovora, upam da mi boste odgovorili argumentirano in da mi ne boste prilepili samo kakšnega smajlija ali namenili kakega stavka na najnižjem (vi bi najbrž rekli balkanskem) nivoju debate. 2006-03-14 at 22:52:50

op. ur.  koliko zapravljene energije, da nekdo dokazuje svoj prav pa niti osnov biologije ne pozna. Koliko zapravljene energije in časa, da nekdo na vsak način upraviči smrt. V sestavku ni niti enega stavka, ki bi govoril o življenju. Ves pa govori o uničevanju življenja. Takšne "nekrofilije" ne srečaš vsak dan.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

mimi: vasa stran je hudo diletantska.
mar ste ze imeli splav, da veste toliko o njem?
op. ur.  Seveda, Dante je pa bil v peklu.
izkusnja splava ni unikatna
op. ur.  seveda, nekdo drug naredi splav, nekdo drug trpi. Splav se ženskam dogaja v navidezni resničnosti. kot tudi ni nobena izkusnja nasploh.
ne vem, kaj sodite
op. ur.  mi ne sodimo, mi vemo, ko je vendar po vasi lastni logiki jasno, da bo sodil bog. vam je prisepnil sam bog, da lahko uporabljate njegovo ime?
upam, da mi boste prilimali patolosko 'ooops' etiketo. :)2006-03-24 at 17:07:3

op. ur.  kot vidite, ste dobili kar ste prosili

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Domenop. ur. uredništvo izbrisalo priimek: Prvič sem na vaši strani in še urejam misli.

Ali kdo ve če obstaja kakšno društvo za boj proti splavu oziroma za osveščanje o njegovih posledicah, morda avtor te strani. Nekako čutim, da bi nekaj naredil, morda pomagal tistim, ki se že ukvarjajo s tem ali pa ustanovil kaj takega.

Domen op. ur. uredništvo izbrisalo priimek2006-04-06 at 14:56:19

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Spoštovani Domen, upamo, da nam ne zamerite, ker smo izbrisali Vaš priimek, ki je zelo znan!
Mi pa nočemo, da častilci smrti obešajo svoje zlo in nesposobnost
(op. ur. glej naslednji post) na pozitivce! Ob priliki, prosimo, ne pritiskajte na nas, boste dobili potrebne informacije!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

qgeqeg: ahaha

Tako strokovna stran pa brez podpisa avtorja!

Bravo za polno dozo smeha! haha

P.S. Bi pa nekaj vprašal. Ste dovolj razgledani, in mi dovolili, da objavim kritiko RKC na to stran. Verjetno ne, se pa bom pustil presenetiti.2006-04-07 at 16:03:53

op. ur. kot vidite, (Domen iz prejšnjega pisma). To je primer nižje oblike, ki ji je težko reči življenje. Čeprav to neke vrste je. To je pisal član anarhističnega portala.
Kako vezo pa ima RKC s to stranjo?  
 niti ne ve, da je to stran o splavu.

Anarhisti v svojih izrazih neskončno zaničujejo "komunjare", še bolj pa sebe. Vedno so pod vplivom(THC ali Extazy. Med dovoljenimi drogami pa je priljubljena pijača RedBull+vodka). Ne zavedajo ali se pa nočejo zavedati, da jih financirajo ravno komunisti (beri SD in LDS). Se pravi, še nižja oblika življenja, kot komunisti! Neka podvrsta življenja... Verjetno si vtaknejo prst v r.. in se potem odpravijo spat.

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

meta: Sem vpišite vaš komentar

"pogled na do smrti izstradanegA otroka poškoduje psiho....." zgolj navajam vašo stran.me ne gane.

jezus je rekel da moramo ljubiti in odpuščati tudi svojim sovražnikom.

-če mislite da ste me prizadeli, se vam smejem

-če mislite da imate krščansko moralo še vedno na vaši strani, vas zaničujem

-če trdite da v sklopu te strani nudite pomoč za vse ki so že splavile
vas lahko pošljem samo v kako ustanovo

jaz sem svoja in nikoli ne igram ljubezni

btw. a ta slika naj bi me prizadela? heh sej vem d ste jo sam zameop. ur. ne mislite si, da se svet vrti okoli vas! Ste samo 1: cca. 3.000.000.000. Se pravi, da je vaša vrednost med tekmicami 0,000000003% in ta številka je tako nizka, da nismo niti prepričani, če smo jo pravilno zapisali predelal v photoshopu
lahko nardite kar čte jaz vam ne verjamem
op. ur. verjeli boste pa mamografu! 2006-04-07 at 17:32:45

op. ur. zahvaljujemo se vam za to pismo, ki je potrdilo, kar je že napisano na tej strani! Pravite, da prirejamo, da bi vas prizadeli. Nikakor ne! Ste le primer drugim. Eden izmed tisočih in tisočih.

Namesto, da bi bili nekaj posebnega, in s svojim otrokom, bi to gotovo bili, ste postali le del žalostne statistike!

Saj vemo, da bi se radi potolažili in svoje breme prenesli na nas, vendar so posledice vaših dejanj, katere morate sedaj nositi, samo vaše! In dokler se ne boste soočili s seboj, boste padali čedalje nižje. Žalostno, vendar tako je!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma