Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 8. stran

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Tramontan: lep pozdrav vsem!

Na to stran nisem prišel po naključju, ampak sm iskal nekaj o tem.

s punco sva pol leta in pred 2 tednom sva izvedela da je noseča. Do tedaj mi je ona velikokrat povedala da si zeli otroka (stara je 21), jst pa nikoli do tedaj nism resnicno pomislil na to. Rad imam otroke in sm rad z njimi, se posebi z leto in pol staro nečakinjo. ko mi je povedala novico sm se tresel od veselja, ona mi pa ni pokazalapretiranega veselja, glede na to da si zeli otroka. Je pa res da sva se 2 dni pred tem malo sprla.Tisti dan ko mi je povedala sm se tresel od veselja, pa ceprav nism se razmisljal o druzini (ceprav sm star 24 let). nasleden dan me je vprašal ce si resnicno zelim otroka, in sm ji rekel JA. Ona pa me je še parkat vprasala ce ga obdrziva al gre delat splav, ker se baje ne razumeva dobro. In po tem sm ji rekel : rad bi da bi se najprej midva lepo razumela, in potem bi lahko imela otroka. Ona je pa videla v tem kot da ga nocem in mi govorila da bo sla naredit splav. Pred 10 dnevi je sla na pregled ghinekologu, kateri ji je pa povedal da je nemogoce trenutno delat splav, ker se bojijo za njo, ker je nekaj narobe. Ampak jst sm v tem času njej jasno pokazal, tako zz besedami kot z pismom da si zelim otroka in naj ne naredi tega sebi, meni in otroku z splavom. Do danes me je vsakic zabila nazaj da se je ona odločila za splavm, ker sm bil jst tak. Danes je bila ponovno na pregledu, kjer je ugotovila da ni nc narobe z razvojem otroka. Ginekologinja jo je vprasala ce se je premislila glede otroka (rekla je NE). Potem je sla dat kri in nato v porodnišnco glede splava. na poti do porodničšnice mi je medvrsticami povedala "kaj ce ga obdrziva", jst sm bil pa tiho ker me je ze velikokrat zabila nazaj in rekla mi je naj ji ne govorim vec o tem, ker je potem slabe volje. Ko sva pa prislav porodnisnco me je pa vprašala zakaj ji nism rekel da ga bova obdrzala, pa sm ji hotel objasnit, da sm ji to ze jasno povedal da si zelim, ampak sm bil tiho ker sem mislil da bo spet kaj povedala da si premislujem. Sedaj je naročena za splav 29. 12 ob 8h.

ALI MI LAHKO KDO POMAGA KAKO NAJ JO PREPRIČAM DA NE BO ŠLA NAREDIT SPLAVA?

Se vam ze vnaprej zahvaljujem za pomoc

VSEM VAM PA ŽELIM VESELE BOŽIČNE PRAZNIKE IN SREČNO, ZDRAVO IN USPEŠNO V NOVEM LETU 2005-12-23 at 19:59:13

op. ur.  Spoštovani Tramotan srčno upamo, da boste v roku osmih mesece zibali! Upamo, da se Vam je Vaš pogum izplačal.

Mislimo, da ne boste imeli nič proti, če objavimo odgovor, ki smo Vam ga poslali! Pisma in odgovori so namenjeni tistim, ki imajo radi življenje tako kot Vi!

Spoštovani Tramontan! 

Izjemoma Vam odgovarjamo na tak način. Predvsem, ker so na kocki 3 življenja in ker se nahajata Vaša punca, otrok in Vi v nezavidljivem položaju. Še več, oba sta pod hudim pritiskom in stresom. Vendar, če bo zmagalo življenje, so pred Vama najsrečnejši dnevi Vajinega življenja! 

Res pogumno dejanje od Vas! Sedaj ste pa v trenutkih, ki zahtevajo dejanja! Po napisanem, se da skleniti, da si vaša punca želi otroka! NAREDITE VSE, DA NE BO SPLAVILA!  

Povejte ji, da, kar ste napisali nam!  

Povejte ji, da jo imate radi, da boste skrbeli za njo in otroka! Bodite moški! Pogumno ji povejte, da ste pripravljeni narediti vse, da obdrži VAJINEGA OTROKA! Da jo imate radi! Povejte ji, da ste bili zmedeni in da se niste pravilno obnašali! Odkrito ji povejte! Povejte ji kake občutke ste imeli!  

Vaša odgovornost je, da zaščitite vse tri.  

Če boste mlačni še naprej, se vam bo prav rado zgodilo, da boste vsi trije doživeli največjo tragedijo v življenju! Vašo punco bo doletelo vse, kar opisuje stran www.splav.info. Vas bo celo življenje grizla vest, da ste sokrivi umora svojega otroka. Otrok bo pa uničen; pri živem telesu ga bodo raztrgali! Tudi skupaj, če splavi, prav zaradi splava ne bosta ostala!

Poglejte si videa na http://www.splav.info/splav_abortus.html. Videli boste, kako splav pogubno deluje na žensko. Preberite si tudi pisma, predvsem zadnje dve strani(6. stran in 7. stran)! Tudi prvo veliko pove!

Če bo punca še vztrajala pri splavu, ji povejte za to stran www.splav.info. Bodite ob njej in jo prepričujete, da ga ne naredi, tudi, če bo že v splavarnici. BORITE SE ZA VAJINEGA OTROKA DO KONCA!

Če boste vztrajni, vam bo po vsej verjetnosti uspelo preprečiti umor Vajinega otroka in smrt duše vašega dekleta! Z ljubeznijo vztrajajte do konca! Upajte, prosite, vztrajajte, molite, delajte karkoli, samo, da ne pride do najhujšega!

Najlepša hvala za čestitke in od srca želimo, da bo to novo leto, najlepše za vaju s punco in vajinega otroka!

Lep pozdrav!

Splav.info

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

nasprotnica: Sem vpišite vaš komentar
Kdo na svetu vam je sploh dal pooblastila, da pišete take traparije o tem, kako ženska po splavu trpi, kako si nikoli ne opomore in koliko jih rabi pomoč psihiatra???? Meni se pa zdi bolj nezaslišano to, da se otrok rodi staršema, ki se ne razumeta, ki ga nista načrtovala, kjer ni zaželjen. Kaj je zdaj večje trpljenje za žensko?

Haloooo? 2005-12-26 at 11:01:16

op. ur.  http://www.splav.info/detekcija.html

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

mimi: vsak si pridržuje pravico, kaj v primeru nosečnosti narediti. seveda je odvisno o kaksni nosecnosti govorimo..o tisti željeni ali neželjeni. tukaj pa ze lahko govorim o splavu..torej, vsak ki ima se toliko kritik(pozitivnih ali negativnih) bi se moral postaviti v kožo ženske, ki to preživlja - o nosečnost. posledice so vedno, tega se moramo zavedati. postavljena si pred življensko preizkušnjo, ki ti pravi, odloči se - splav, da ali ne?? vendar..katera pot je prava? katera je zame? kaj bo potem? kaj se bo zgodilo???....

nikoli ne veš. vendar poslušaj svojo odločitev..ne odločitev drugih dejavnikov. premisli in se odloči. poslušaj srce. in najbolj pomembno - sebe in ljudi, ki te imajo radi.

lp vsem 2005-12-27 at 22:26:09

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Pri 14. letih imate v glavi več soli, kot vsa poživinjena marksistična in liberalna srenja skupaj. Kateri so slabši kot živali.

Od srca se Vam zahvaljujemo za Vaše mnenje, s katerim ste opozorili, da marksistična, socialna in liberalna srenja vceplja v glavo že rosno mladim ljudem, da je nosečnost bolezen. In to ni slučaj!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Boštjan: Naj vas najprej pohvalim za vašo spletni stran, ste eni redkih, govorite o splavu tako kot se dejansko dogaja in se ne skrivate za razne "ženske pravice". Mogoče uporabljate nekoliko grobe besede, pa vendar, resnica ni vedno tankočutna.

Ne bom govoril o posledicah splava za ženske, ker je o tem že bilo dovolj povedanega, ampak o posledicah splava za družbo.

Zahodna družba, kateri pripadamo tudi mi, je edina civilizacija, ki je sprejela splav v svojo zakonodajo kot sprejemljivo dejanje. Deloma ji sledi tudi kitajska oz. sinovska civilizacija, vendar tam splav ni pravica ženske, ampak volja države.

Posledice tega dejstva so vidna že danes, zahod enostavno nima dovolj lastnega prirasta, da bi se obnavljal, ampak mora za vzdrževanje standarda in celo za delovanje osnovnih družbenih dejavnosti (gradbeništvo, komunala, storitve...) uvažati delovno silo od drugje. To ustvarja napetosti med domačini in priseljenci, kar občutimo kot rasizem. Torej blaginja zahoda je posledica zmanjševanja števila prebivalcev (ena glavnih tehnik je splav) in uvoza poceni delovne sile, ki jo nesramno izkorišča. Dejansko zahod ne proizvaja vedno več dobrin, ampak obstoječe dobrine deli med vedno manj ljudi, kar sicer občutimo kot dvig standarda, vendar je za nadaljnje dvigovanje standarda potrebno dodatno zmanjševanje prebivalstva. Tako se vrtimo v začaranem krogu, dokler en sam človek ne bo lastnik vsega. Ampak še preden se bo to zgodilo, bo zahod doletela vsoda rimskega imperija. Notranji razkroj. Splav pa bo poglaviten razlog razkroja.

Ostale civilizacije, predvsem islamska, pa splav obravnavajo kot zločin. Posledica tega je veliko število ljudi, na katere mora razporediti civilizacija svoj BDP. Kar pomeni nizek standard teh ljudi. Zato se izseljujejo v druge države in širijo svojo vero in civilizacijo. Poleg tega veliko ljudi pomeni veliko vojakov, kar spet pomeni širitev vere in civilizacije.

Da zaključim; zahod je žrtvoval prihodnost za lepo sedanjost, medtem, ko so ostali žrtvovali sedanjost za prihodnost.

Upam da nisem preveč zašel iz teme, vendar ima splav več razsežnosti, med njimi je tudi usoda vseh nas, ne le dotičnih oseb.

Lep pozdrav! 2005-12-31 at 21:56:53

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Zelo dobro mnenje!. V manj kot štirindvajstih urah, nas so doleteli dve dobri novici. Vaše pismo in novica, da se je rodilo 300 otrok več kakor lani!

No, mi pravimo, da jih ne uvažajo. Ampak, da je politike(o) zadel, kakor bumerang "postimperialni sindrom".

Slovenci nismo nikogar zatirali ali izkoriščali, se pa trudijo komunisti, ki se imajo za Slovence, fizično uničiti naš narod!

Res dober pogled v hudo patologijo (komunizma) si poglejte pri naslednjih dveh postih. Zdegenerirano, ni kaj!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

spelek: To je navadno igranje nam moralo in vest!!op. ur.  no, vi nimate niti morale, niti vesti!Ne vem kako lahko pisete da je to umor, pa sama nisem imela splava , vendar se nikakor ne strinjam s tem kar ste napisali. To je pranje mozganov!!!!!!!! Vsaka zenska se lahko sama odloči kaj bo storila z svojim telesom in zarodkom ali plodom,ki ga nosi pod srcem! Kaj pa tiste, katere morajo splaviti zaradi zdravstvenih razlogov, boste tudi njim filali mozgane revcam z takimi izjavami kot je ta, DA JE SPLAV UMOR?! op. ur.

Da se bodo se bolj sekirale, ko pa se ze tako zaradi izgube otroka?? op. ur.  kaj ta stran pravi?Kaj pa tiste ki so premlade, ki nimajo otroka kam dati, ga s čim prezivljati, mu kaj nuditi ali pa zenske, ki jih ogroza se kaj drugega in bi to skodilo otroku?? Kaj pa to?? To je navadno pranje mozganov!!! Res je, da splav ni najboljsa resitev in tudi najbolj zdrava ne, vendar pa se včasih splet okolisčin tako obrne, da ni druge poti in je to treba storiti. Vsaka zenska se sooča z bolečino in pravtako je med njimi tudi izguba otroka, pa čeprav po lastni odločitvi, ampak zaradi tega ni treba, da se se dodatno sekira in obremenjuje, ker je ze to dovolj ostra bolečina.op. ur.  sami pravite, da je tako. Ta stran, je namenjena potencialnim splavnicam, nikakor pa tistim, ki so že splavile. Tistim, ki so splavile je namenjena podstran http://www.splav.info/pomoc.html. Vam verjetno godi vrsta pomoči, ki je čisto spodaj na tej podstrani!To da pa je splav umor, JE PA SRAMOTA DA LJUDEM FILATE MOZGANE S TEM!!!!!!! Zenska ze tako dovoj trpi ker mora zaradi različnih razlogov skozi to tezko preizkusnjo, ne rabi se dodatnih očitkov in se najmanj napisanih na tako hinavski način kot ga imate vi tukaj gor, ker je psiholosko dodobro obdelano in zavajajoče!!! Vse je sama psihologija in moraliziranje!!!

lp spela 2006-01-03 at 03:11:22

spelek: in kake svinarije kazete prek filmckov pa sj to je za zjokat se!!! A ste normalni in kaki komentarji iz vasega urendistva in zalitve tistim ki nasprotujemo takemu pranju mozganov!!!TOZT BI VAS BLO TREBA!!!!!!!!!op. ur.  tožbe bodo, samo toženi bodo tisti, ki so izvajali splav. Tožile pa bodo tiste, ki so jim naredili splav in so(bodo) rakaste! Seveda da vse zleda nagravzno, ko pa tako kazete, sj tud čreva zgledajo nagravzno ko jih vn vzamete pa jih kr tam polozite na eno mizo!! In kaksna klinika grozna pa je bla to, pri nas tega ze ne vidis, pa ma mam celo druzino v zdravstvu, se sorodnik je specialist ginekologijeop. ur.  tako šolani pa tako neumni, da vas ni sram, res bi vas blo treba tozit. NEOBZIRNI STE, TER NIMATE NOBENEGA SOČUTJA DO TEH ZENSK KI TO DOZIVLJAJO!!! IN ČE ZE ZAGOVARJATE DA JE SPLAV GREH, AL KAJ SE GRESTE NEKE CERKVENE PRIDIGE, POTEM VESTE DA TUDI V SVETEM PSIMU PISE SPOSTUJ GRESNIKE IN JIH NE OBSOJAJ!!!!! SICER PA TO JE VSE ENA SAMA POLITIKA.MENI JE ZAL DA IMAMO V SLOVENIJI TAKE LJUDI KI SO TAKEGA MISLENJA IN OBSOJAJO ZENSKE, KI SO ZRTEV OKOLISCIN IN OGROZENEGA ZDRAVJA TER MORAJO ZARADI TEGA NA SPLAV!!! SRAM VAS JE LAHKO, TISTI KI PA SE STRINJAJO Z VAMI, PA SO TAKO ALI TAKO SAME SMRKLE K SE NE DOJEMAJO BISTVA KAJ POMENI VZGAJATI OTROKA IN KOLIKO JE POTREBNEGA TRUDA, SE POSEBAJ ČE NIMAS POGOJEV ZA TO!! MISLIM ČE STE TUKAJ TAKO VZVISENI, POTEM PA SAMI PREZIVLJAJTE VSE TISTE OTROČKE, KI BODO ZARAD VASIH MORALNIH PRIDIG PRIVEKALI NA TA KRUTI SVET(op.ur. Svetlana Makarovič) BREZ VSEGA, PA JIH PREZIVLJAJTE!!TO DANES NI LAHKO, SE POSEBAJ NE ZARADI SOCIALNIH RAZMER!!!!  2006-01-03 at 03:41:47

op. ur.  in deklica, ki je zrastla in sprejema kot vero, marksistični socialni liberalizem, se je iz rdeče zibelke zbudila in prenehala sanjati o rdečem planetu!

Osnova tožbe!

Brezmejno smo bili srečni, ko nas je dosegla novica, da je bil 1.1.2006 na PoP TV objavljen prispevek, da je število porodov naraslo za 300. Sklada se z datumom objave te strani!

Vsem srečnim mamicam pa od srca želimo, kar je za spelko "in kake svinarije kazete prek filmckov pa sj to je za zjokat se!!!" in veliko radosti z vašim .

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Bobek: tovarišice in tovariši,

morda bi kdo rekel, da se me zadeva ne tiče, ker sem dedec, vendar sem RAVNO TAKO ODGOVOREN za življenje sebe in drugih - postavljam si vprašanje, kaj če bi MATI MENE SPLAVILA - potem ne bi živel na tem svetu - zato podpiram vaša prizadevanja za osveščanje ljudi - glede raznih levosučnežev pa se ne sekirat, vedno se najdejo skrajneži...2006-01-15 at 16:13:37

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Zelo dobro mnenje!.Hvala za podporo!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

B0žena: Zelo žalostna,vam pišem in hkrati prosim za odgovor,včeraj sem doživelaspontani splav v 11 mesecu nosečnosti,zanima me,če bo še možna zanositev,stara sem 43 let,imam dva otroka iz prvega zakona.
2006-01-19 at 14:59:36

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Draga Božena, sočustvujemo zaradi Vaše boleče izgube. Seveda boste zanosili, dokler imate menstruacijo, vedno!

Saj veste, da Ste plodni! Za utrditev maternice in materničnega vratu, se Vam svetuje pitje čaja iz plahtice.

Če bodo kake težave pri zanositvi, bodo večinoma psihičnega vzroka. Ne skrbite, Ljubezen dela čudeže! Lahko si pa pogledate še http://www.splav.info/oploditev_teden_nosecnosti.html

Srkanje čaja smrdljičke, se sicer priporoča "neplodnim" ženskam (parom). Vendar ne boste nič zgubili, če ne boste zanosili in z možem poizkušala ta način!

Marsikdo bo Vam bo lahko rekel, da ste prestari za otroke. Mi pravimo, da niste! Le pogum! Saj ste zdrava ženska, še vedno v najboljših letih!
Prav lahko se zgodi, da boste zibali
še v tem letu!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

KEPICA: Sem vpišite vaš komentar

NE VEM KJE NAJ ZACNEM...V MENI JE JEZA GNUS IN VSE ZALOST RAVNO S SOLZAMI V OČEH PISEM VEDLA SEM DA JE GROZNO SPLAV VENDAR SE ZDALEC NISEM VEDELA ZA TE GROZOTE ...SAMA IMAM 2 UMETNA SPLAVA IN EN SPONTANI RODILA SEM SINKA KI MI POMENI VSE NA SVETU....PRVI SPLAV SEM IMELA PRI 15 BILA SEM SAMA FANT NI ZELEL OTROKA OČE MI JE UMRL MATI JE BILA OJOJ...TAKO DA SEM BILA PRISLIJENA U SPLAV KAR SE TICE ODAJE OTROKA ČE BO KDO POMISLIL TO NE BI NIKOLI NAREDILA....DRUGI SPLAV SEM MOGLA NAREDITI KER JE BILA IZVENMATRENICNA NOSECNOST IN POTEM JE SLEDIL SPONTANI SPLAV...VENDAR KAJ HOČEM S TEM POVEDATI...DA PRI TISTIH 15 CE BI IMELA TE PODATKE KI JIH IMAM ZDAJ NE BI NIKOLI SPLAVILA ...VEM DA SEM DETOMORILKA TO ME UBIJA DUSI SELE ZDAJ SE ZAVEDAM ..ZA VSAKEGA OTROKA VEM IME IN DAN PORODA ZIVIJO V MOJIH MISLIH MOLIM ZA NJIH..NE VEM ZAKAJ TO PISEM ZDEJ SEM ZIVCNA...OBCUTEK KRIVDE ME RAZJEDA..JEZNA SEM NASE KER NISEM PRI 15 SE POSTAVILA ZASE DELALA SEM KAR MI JE NAROČIL FANT MATI O TEM NI VEDELA NIC TUDI CE BI VEM BI ME SAMA PELJALA NA KLINIKO...U GLAVNEM GROZA KAJ DELAJO GLEDALA SEM TISTE ANGELČKE KAKO JIH POSTANO UBIJAJO HALO TO SE SE Z ZIVALIMI NE DELA...GROZA ..NE VEM VEC KAJ NAJ NAPISEM...ZDAJ IMAM SINA STAREGA 6 LET S FANOTM SVA OSTALA SKUPAJ NAJIN OTROK NAMA POMENI VSE ZDAJ 10 SKORAJ 11 LET POZNEJE NAMA JE ZAL VECKRAT SE POGOVARJAVA VEDNO SEM S SOLZAMI V OČEH NAJIN ZAKON NI POPOLN RAVNO ZARADI TEG AOČITAM MU SPLAV A VEM DA VS EON NI KRIV JAZ SE NISEM ZNALA POSTAVITI ASE KO DA NISEM IMELA OSEBNOSTI BILA SEM PLASNA TIHA ZADRZANA NE VEM DANES SEM POPOLNO NASPROTJE TEGA KAJ SEM BILA 10 OZ. 11 LET NAZAJ...  2006-01-20 at 11:20:39

op. ur. Draga Kepica, pretreseni smo zaradi Vaše življenske tragedije. Ravno take tragične življenjske zgodbe, so botrovale nastanku te strani. Prav pretresljivo pismo Ste napisali!

Naj vam bo kolikor toliko v uteho, da ste s svojim pismom rešili marsikatero življenje! http://www.splav.info/pomoc.html

Aborcionisti, Vam niso povedali, kaj Vas čaka in kake hude posledice bo imel njihov poseg umetne prekinitve nosečnosti. Prav tako so v samem temelju, zavestno, v najhujši možni obliki, kršili prisego, ki so jo dali pred vstopom v plemeniti poklic zdravnika!

Tožite jih! Sodba Vrhovnega sodišča Republike Slovenije. V ZDA je, januarja 2005, prva vaša sotrpinka dobila tožbo proti kliniki, kjer so ji opravili splav, katere sodba je botrovala še drugim uspešnim tožbam, ki so se zgodile v tem letu, prav tako tudi v Avstraliji! Vzrok in osnova za tožbo, je bila, ker ženskam niso povedali(vsega), kaj jih čaka kot posledica splava!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma