Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 4. stran

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

mojca: Nisem si ogledala vaše strani, ker sem tovrstne propagande proti splavu videla že preveč. Prebrala sem samo pisma. Sama se ne bi nikoli mogla odločiti za splav, na srečo tudi še nikoli nisem bila pred takšno odločitvijo in želim si, da tudi nobena druga ženska nikoli ne bi bila. Toda nobene, prav nobene s takšno propagando ne boste prepričali o ničemer - razen seveda tistih, ki so že prepričane (tako ali drugače). Če bi res želili kaj narediti za to, da bi bilo splavov manj, bi lahko našli drugačne poti, bolj prijazne do žensk (in parov), ki se znajdejo v hudih dilemah. Močno se tudi strinjam z mnenjem, da bi stran morala imeti opozorilo, da njena vsebina ni primerna za mladoletne, zato bom na vašo stran opozorila ustrezne službe. 2005-07-29 at 14:01:40

op.ur. mojca, če ne bi dodali zadnjega stavka, bi dobili kitico Zdravljice. Najstniških splavov je manj kot 9%.

Ker nakateri tako povdarjajo najstniške nosečnosti in oh in ah na to temo, vse skupaj navaja na to, da si nekateri prav želijo, da se najstnicam že v začetku uniči življenje, (ker)da ne bodo vedele kako katastrofalne posledice ima splav! Zelo zaželjeno je, da na to stran opozorite ustrezne službe!

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

nima veze: Še en link do NCI raziskav "http://cancerweb.ncl.ac.uk/cancernet/600353.html" ki se ne strinja z vašimi objavami raziskav. op.ur. zelo lepo, da nas tako cenite, vendar mi objavljamo njihove raziskave!

Še enkrat prosim da objavite svoje slike in svoja imena!op.ur.

Glede nato kako vi najdete vaše dokaze sem prepričan, da bi lahko s svojim photoshopom našel slike vas kako občujete s konji ter slike obredov čaščenja denarja! Strokovnjak bi tudi podal mnenje o vaših očeh, ki bi povedale, da ste bili v zaporu zaradi pedofilije.op.ur. to ste sami rekli Vsi dokazi bi bili objavljeni na podobnem serverju, kot je objavljena vaša stran! Če ne verjamete je to vaš problem!op.ur. kaj smo že rekli o komunistih in uvažanju Balkanov???

Med dejstvi ste našteli veliko stvari ki držijo, vendar me preseneča podatek da je v slovenskih zaporih nad 50% Balkanov! Glede na to da je Slovenija še del balkana bi pričakoval veliko večji procent. Verjetno nanesejo ljudsva iz vzhoda in afrike ostalih slabih 50%! Pozabili ste tudi napisat, da so zrele jagode z vrta tudi rdeče!op.ur. lepo se v roke vzame statistiko prebivalstva Slovenije, statistiko kaznjencev in se lahko hitro vidi kolikokrat višjo kriminogenost ima balkanska populacija v Sloveniji!

Zakaj vas je strah, da bi kdo vašo stran onemogočil?op.ur. zato, da se norci čudijo!

Grdo je da niste napisali tudi ene besede o kontracepciji saj bi s tem bolj pomagali ljudem!op.ur. kako lep odstavek, ki kaže na dvoje:

  • komunisti in sedaj njihovi kloni, so lumpenproletariat uvažali v Slovenijo; "da se jim pomogne" In to so tudi storili. Prednostno so dobili stanovanja, zaposlitev, vse, da jih (")volijo(") in pomagajo izničiti slovensko narodno bit.
  • splav nima nobene povezave s kontracepcijo. Ima pa rak na dojki!

L.P. v pričakovanju vaših slik in imen! 2005-07-29 at 14:14:52

op.ur.

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

Nekdo: Jaz pa samo odgovarjam tistemu "pravniku".

Ni res, da otrok vse pravice dobi šele z rojstvom. Priavico do dedovanja dobi v večini držav že s spočetjem.

V večini držav tudi dobi pravico do življenja že po določenem številu tednov nosečnosti in ne šele ob rojstvu. 2005-07-29 at 23:38:53

op.ur. da je le več takih kot ste Vi.

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

Čarovnica: Ker nekateri ne verjamemo "resnicam", ki jih navajte na vaši spletni strani, sem preverila dejstva o povezavi med splavom in rakom na dojkah. Iz strani NCI (National cancer institute), ki jo navajate kot vir te trditvi, sem direktno prekopirala naslednje (znanstveno dokazane) trditve:

op.ur. dodajamo tabelo raziskav! Kakor vidite, je procent še višji, kakor navaja NCI

Breast cancer is sometimes detected (found) in women who are pregnant or have just given birth.

In women who are pregnant or who have just given birth, breast cancer occurs most often between the ages of 32 and 38.

Breast cancer occurs about once in every 3,000 pregnancies.op.ur. pregnancy je nosečnost, ne Umetna Prekinitev Nosečnosti!

Abortion, Miscarriage, and Breast Cancer Risk

In February 2003, the National Cancer Institute (NCI) convened a workshop of over 100 of the world’s leading experts who study pregnancy and breast cancer risk.op.ur. pregnancy je nosečnost, ne Umetna Prekinitev Nosečnosti! Workshop participants reviewed existing population-based, clinical, and animal studies on the relationship between pregnancy and breast cancer riskop.ur. pregnancy je nosečnost, ne Umetna Prekinitev Nosečnosti!, including studies of induced and spontaneous abortionsop.ur. (povdarilo ur.)Umetna Prekinitev Nosečnosti je popolnoma nekaj drugega, kakor spontani splav! Pa znate vi sploh brati??? Isto smo pisali mi nahttp://www.splav.info/rak.html. They concluded that having an abortion or miscarriage does not increase a woman’s subsequent risk of developing breast cancer. A summary of their findings, titled Summary Report: Early Reproductive Events and Breast Cancer Workshop, can be found at http://www.cancer.gov/cancerinfo/ere-workshop-report . Zanimivo se mi zdi, da kot dokaz za svoje trditve uporabljate sicer znanstvene, a izredno stare članke. Trditve, ki jih navajate iz American journal of Pathology, so bile dokazane v letu 1980. op.ur. vendar je to dejstvo! Dokazana je bila izjemno znižana sposobnost organizma, ki je nastala kot posledica abortusa, za uničevanje rakavih celic, ki jih je povzročil kancerogen! Najprej naj vam povem, da tega članka na AJP sploh nisem uspela najti. Predvsem pa bi rada poudarila, da je iz znanstvenega vidika članek, spisan v letu 1980 praktično neuporaben. V dvajsetih letih se je namrec v znanosti zgodilo veliko miselnih preskokov, uvedle so se veliko bolj uporabane in natančne metode, sama kancerogeneza se dandanes proučuje na molekularnem nivoju, upošteva se veliko vec možnih vplivov na razvoj raka. Iz tega, kar sem se pri študiju mikrobiologijeop.ur. še dobro da niste povedali, kje ste študirali, ker bi s svojim pisanjem vaše profesorje spravljali v veliko zadrego! uspela naučiti o razvoju raka na katerem koli delu teles, vam lahko zagotovim, da povzročitelj raka nikakor in nikoli ni samo en dejavnik ( v vasem primeru je ta edini in kot pravite izjemno kancerogen faktor splav)op.ur.  to ste vi reklihttp://www.splav.info/rak.html, ce odštejemo nekatere očitne izjeme, kot so  npr. radioaktivno sevanje

Naj se poudarim, da sem na searchu AJP našla več kot 2000 clankov na temo rak in splavop.ur.(povdarilo uredništvo) vidite, koliko jih je!. Pregledala sem prvih 300, med katerimi ni bilo vašega članka. Vsi clanki so bili novejšiop.ur.(povdarilo uredništvo) (le redki so bili iz prejšnjega stoletja, pa še ti so bili izdani najpozneje do 1998)op.ur. kaj smo že govorili o tistih, ki povdarjajo napredek,http://www.splav.info/oploditev_teden_nosecnosti.html?, zato vam predlagam, da svoje trditve dokazujete z novejšo literaturo, ce želite doseci, da vam bo kdo, razen naivnih mladoletnic in gorečih nasprotnikov splava, sploh verjel. Razumevanje strokovne literature, ki jo podajajo strani American journal of Pathology, je za laike, kot ste sami, prakticno nemogoce,zato vam predlaga tudi da, ali tega ne počnete, ali pa si najdite znanstvenega sodelavca. Poiskati znanstvenega sodelavca, ki bi se z vašimi trditvami strinjal, je po moje Sizifovo delo. op.ur.http://www.abortionbreastcancer.com/credentials.htm mislimo, da nekoga stiska pri !

Moram priznati, da sem se ob branju povezave med leskom v očeh in splavomop.ur. to ste spet vi rekli! Ženske, ki so splavile zelo hudo trpijo in to se vidi v očesnem lesku in okoliočesnem izrazu, ki je značilen za splavnice , od srca nasmejalaop.ur. mi se  pa zdaj!. Bolj za lase privlečene trditve ni sposoben sproducirati niti petletni otrok.op.ur. ki je vsekakor pametnejši od vas! Čar Interneta je, da se vsake trditve lahko preveri!

No, pa da ne bom samo dokazovala nekorektnosti informacij in nestrokovnega pristopa skritih članov vaše organizacije, naj povem, kako me je razočaralo, da obstajajo tako nestrpni ljudje, kot ste vi. Pravica do splava je poleg pravice do kontracepcije in volilne pravice, eden izmed poglavitnih dosežkov boja za enkapravnost žensk.op.ur.  ženska, kakor tudi moški si nista enakopravna! Sta enakovredna! Mogoce pa se samo bojite močnih, neodvisnih žensk, ki jih ne morete kontrolirati????op.ur.  to lahko izjavi samo frigidna ženska ali lezbika! Ker tako zavzeto skrivate lastno identiteto, predvidevam, da ste pesniki te strani najverjetneje moški.op.ur.  nekje drugje pravijo, da smo feministke Glede na to, kako zelo se bojite rdeče barveop.ur.  to ste spet vi rekli, rdeče barve se pa res ni treba bati!, in kako radi se opirate na boga, ste najverjetneje kakšni krščanski verski skrajneži. Moram vas razočarati, srednji vek je minil, čarovnic (beri neodvisnih, samozavednih zensk) sedaj ne ne zažigamo več na grmadah. Sprijaznite se že z 21. stoletjem. Tudi vaša preljuba RKC bo enkrat morala prestopiti v novo tisocletje. Vaše oprane glave, se morajo nujno spoprijeti z neizogibni vprašanji. Ste mogoce ze pomislili, kako nečlovesko od cerkve je, da je potrebovala 20 let od poznavanja načinov prenosa virusa HIV, preden je dovolila  uporabo kondomov, za preprecevanje okužb. Ste mogoce kdaj prebrali, koliko zensk je umrlo zaradi tetanusa, ko so jim nestrokovni ljudje pomagali opravljati splav, ko je bil le-ta še nelegalen?op.ur.  to je klasika zagovornikov splava. Slovenija je tako gromozanska, da se rabi verjetno 14 ur leta z letalom, da prestopiš mejo. Mar življenje teh zensk ni sveto?op.ur.  draga borka za "ženske pravice", se vam ne zdi, da je približno polovico splavljenih otrok ženskega spola Se mogoce kdo spomni, koliko več otrok so nasli zapuscenih na cesti, ker njihove premlade mamice, tako fizično kot psihično niso zmogle skrbeti za naraščajop.ur.  to se je dogajalo po čistkah v komunističnih državah Otroke brez staršev, je tajna policija enostavno pobila!. In kako so potem taiste otroke v samostanskih sirotisnicah spolno zlorabljali ti dobri, dobri duhovniki.

In naj vas še opomnim, da skupek celic, ki se nahaja v ženski maternici v casu do treh mesecev po oploditvi (do takrat naj bi se opravil splav), nikakor ni clovesko bitje. Iz predavanja  profesorja Doc. dr Danijela Petrovcica, dr. medop.ur.  od kdaj pa je docent profesor sem vam za podkrepitev zgornje trditve, da tkivo še ni osebek, izpisala naslednje podatke:

op.ur.  

So izgovori, da to ni otrok, da je to zarodek. Da nima nobene pravne veljave. Da je to samo skupek celic ali tkiva.

Začneš misliti, hočeš opravičiti! Vedno znova pa prideš do zaključka, da si morilka lastnega otroka!

Zavedaj se tudi tega, da, če ne prej, pride hudo trpljenje po pedesetem, posebno hudo je po sedemdesetem! In to brez izjeme! In trpela boš ti, ne drug, ampak ti!

http://www.splav.info

-večina organskih sistemov je prisotnih pri 8. tednu nosečnosti, vendar so le redki funkcionalni

-veliki in mali možgani so ob rojstvu se dokaj nerazviti

-veke (vid) ostajajo zaprte 5-7 mesecev

-sluh se razvije malo pred rojstvom

Vsakakor me je izjemno razveselil odziv nasprotnikov vaših idej, ki vam z izredno pametnimi argumentu spodkopavajo vase prazne trditve. Vaši odgovori na nasprotujoča mnejenja pa so brez izjeme nadvse smešni in otročji. Kako lahko nekomu rečete, da je satanist samo zato, ker se ne strinja z vami? In kakšne nacionalistične ideje poleg vsega idiotizma, ki ga podajate na vaši strani, predstavljajo odlomki iz Prešernovega Povodnega moza pri dekletih, ki podpirajo vaše ideje? Prosi, ne žalite Prešerna. In seveda, nujno potrebujete nekoga, ki bo sposoben poleg vsebinski (ki zapolnjujejo celotno spletno stran) popravljati tudi pravopisne napake.op.ur.  zato pa ima osel senco, saj poznate tisto anekdoto

Mogoce je že čas, da se zamislite nad številčnimi kritikami. In ne, nisem satanistkaop.ur. to ste vi rekli  . Samo samozavedna, izobrazena zenska semop.ur.  , ki bom nekoč, ko se bom sama odločila za to, postala dobra matiop.ur.  če bo možnost umetne oploditve samskih žensk .  2005-07-30 at 13:12:25

op.ur. to napihnjeno pismo, močno spominja na LDS ali pa kako ljubljansko županjo, ko iztresa svoje umotvore na Dobrniču.  Besednjak, kjer skoraj obvezno zaslediš besede: gospodarstveniki, strokovnjaki, državljani, vlaganje, investiranje, napredek in posledično - saniranje

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

FreeAbortion: Lep pozdrav.

Ogledala sem si vašo stran in bi rada samo ponudila naše usluge dekletom, ki pa bi se kljub vsemu odločile za splav. Naša klinika opravlja splave brezplačno in tudi brez dovoljenja ali vednosti staršev.

Torej, če se vam zdi, da za vašega otroka ni prostora na tem svetu ali pa če nočete da bi starši izvedeli, da ste zanosili, če ste slučajno nepolnoletni in bi radi opravili poseg brez prevečih vprašanj, se nam oglasite na spletni naslov FreeAbortion@business.siol.com, kjer boste dobili odgovor v roku parih ur. Naše klinike so v vseh večjih mestih po sloveniji in po želji lahko pridemo opraviti poseg tudi na vaš dom.

Poseg je opravljen profesionalno s strani usposobljene ekipe in tveganje je minimalno.

op.ur.  ime in priimek izbrisalo uredništvo

Poleg tega imamo pripravljene tudi pamflete "Oralni seks ni nikoli ubil nobenega otroka" in "Analni seks je zdrava alternativa", ki promovirajo alternativne oblike seksa (seveda na varen način), ki preprečujejo nezaželene nosečnosti in posledično tudi splav.

Se vam vnaprej zahvaljujem in kljub izčrpni ter rahlo izven konteksta usmerjeni naravi vaše strani podpiram vaš malce bolj konzervativni pogled. 2005-07-30 at 20:00:11

op.ur. simpatično pisemce. Samo manjka mu inteligence, da bi bilo lahko prepričljivo.

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

Damjan Jerinaop.ur.  priimek zabrisalo uredništvo: Spoštovani,

1. Ta stran nebi nikoli smela obstajati pod domeno .info, kajti informacije, ki jih ponuja so skrajno zavajujoče in ima lahko hude posledice za nekoga, ki je v stiski in želi dobiti relevantne informacije o splavu. op.ur.  kaj pa je drugega ta stran

2. Prosim, da mi ne skačete v besedo z vašimi (op. ur.), ki so žaljive in neokusne. Upam, da ste sposobni napisati konstruktiven komentar na koncu.op.ur.  še kako nam boste hvaležni

3. Kot študentu mikrobiologije na biotehniški fakulteti mi je dokaj jasno kako se citira in objavlja podatke raziskav. V vašem primeru nikakor ne gre za strokovno usposobljeno ekipo, temveč za ljudi, ki so podatke predstavili povsem enostransko.op.ur. prekinitev življenja ni povratna!  Kot vire ste navedli preko 200 internetnih stani po vašem izboru. Zelo smešnoop.ur.  sedaj se že resno sprašujemo, kak kader (se) uči na BF

4. Ker sem hotel priti nekaterin stvarem do dna sem se tudi sam lotil malo raziskovati. Raziskava NCI (National Cancer institute) iz leta 1994, ki jo tako radi navajate (800% povečana možnost raka na dojki za ženske, ki splavijo), ne drži več. Pozivam vsakogar naj obišče stran NCI kjer je objavljeno najnovejše poročilo te organizacije http://www.cancer.gov/cancerinfo/ere-workshop-report, op.ur. mi pa http://www.abortionbreastcancer.com

Tukaj lahko preberete, da za ženske, ki so splavile NI POVEČANE NEVARNOSTI RAKA NA DOJKIop.ur.  v  kaki povezavi? Zanima nas, kaj bi o tem reklo sodišče, ki je razsodilo v prid tožnice. Veliko "zdravil" bi bilo že odobrenih, če ne bi prinašalo katastrofalnih posledic za telo Saj lahko uničijo tujek v telesu, kako je pa to delovanje na telo ali dele telesa, tega se pa ne govori. Upam, da si boste preprali to tudi stvaritelji te spletne strani. Če ste korektni, lahko potemtakem celotno sekcijo rak zbrišete z vaše strani. Sem pa prepričan da se to ne bo zgodilo, kajti korektni kakopak niste. Navajate le tiste informacije, ki se VAM zdijo relevantne.

5. Zato, da se je vašo trditev ovrglo se je potrebovalo pičlih 10 minut. Prepričani smo, da bi se lahko ovrglo veliko večino vaših trditev, če bi se vzelo več časa.op.ur.  sedaj se spet resno sprašujemo, kak kader (se) uči na BF

6. Že veliko ljudi vas je prosilo, da se predstavite. To bi bila zelo korektna poteza z vaše strani, vendar mi je jasno po prebranem, da korektnih dejanj niste sposobni.

Lep pozdrav

Damjan Jerina priimek zabrisalo uredništvo 2005-07-30 at 22:54:16op.ur. še lepšasledi

damjan jerina:priimek zabrisalo uredništvo Tale komentar lahko prilepite k tistemu, ki sem ga že posla.

Tole je direkten copy-paste s strani NCI, ki jih imate očitno za ugledno organizacijo, saj navajate njihove ugotovitve. No tole bi lahko videli, če bi si pogledali njihove ugotovitve leta 2005 in ne leta 1994:

http://cis.nci.nih.gov/fact/3_75.htm

Background

The relationship between induced and spontaneous abortion and breast cancer risk has been the subject of extensive research beginning in the late 1950s. Until the mid-1990s, the evidence was inconsistent. Findings from some studies suggested there was no increase in risk of breast cancer among women who had had an abortion, while findings from other studies suggested there was an increased risk. Most of these studies, however, were flawed in a number of ways that can lead to unreliable results. Only a small number of women were included in many of these studies, and for most, the data were collected only after breast cancer had been diagnosed, and women’s histories of miscarriage and abortion were based on their “self-report” rather than on their medical records. Since then, better-designed studies have been conducted. These newer studies examined large numbers of women, collected data before breast cancer was found, and gathered medical history information from medical records rather than simply from self-reports, thereby generating more reliable findings. The newer studies consistently showed no association between induced and spontaneous op.ur. (povdarilo ur.)(nazaj na komentar)abortions and breast cancer risk.

  • 1- Dejstvo je, da so estrogeni (estradiol) močni spodbujevalci rakastih sprememb v tkivu dojke.
  • 2- Dejstvo je, da estrogen (estradiol) in njemu podobne snovi spodbujajo raka dojke.  
  • 3- Dejstvo je, da se količina estrogena (estradiola) v prvih treh mesecih nosečnosti poviša za 2000%.  
  • 4- Dejstvo je, da so abnormalne celice bolj ranljive in nagnjene k rakavim spremembam, kot normalne celice.   
  • 5- Dejstvo je, da se količina estrogena pri spontanem splavu zmanjša na prvotno raven. Spontani splav ne prinaša tveganja za kasnejšo obolelost za rakom na dojki.  
  • 6- Dejstvo je, da se dramatično poveča obolelost za rakom na seskih pri podganah, ki so jim naredili abortus.

Upam, da vam je sedaj nekaj stvari bolj jasnih. Nehajte zavajati ljudiop.ur.  možakar to resno misli? , prosim vas.

Lep pozdrav

Damjan  2005-07-30 at 23:05:27

op.ur. zgoraj si lahko ogledate pisanje, razmišljanje in splošno delovanje "perspektivnega strokovnjaka" in ministra v rdeči vladi.

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

lidija: Moja edina sreča v tem življenju je da, da imam taka starša kot jih imam-sreča da ni slućajano kdo od vas, ki ste naredili to internetno stran moj oče ali mati, ker bi si verjetno takoj po rojstvu poslala metak v glavo-ja, tako bolni ste.op.ur. (podčrtalo ur.)) Kdo mislite da ste, da lahko tako obsojate ženskeop.ur. kje pa je na tej strani obsodba, razen v pismih bralcev?, če pa vi tako dojemate, že veste zakaj!, ki so se odličila za splav. Zaradi takih bednih primerkov človeške vrste imamo take probleme kot jih imamoop.ur. (podčrtalo ur.)). Če bi slučajno kakšnega od vas srečala na ulici, bi se mi v želodcu obrnilo. SPLAV je boleća zadeva za katerokoli žensko in razlog za ta korak je čisto njen.op.ur. (podčrtalo ur.) zato pa tudi (samo?) ona trpi - do konca življenja! Na tem svetu je že tako ali tako veliko otrok, ki so nezaželjeni, trpinčeni, lačni, posiljeni, izkoriščeni,...in ne vem še kaj. Zakaj pa ne greste varovati in propagirati rešitve za njih? Zakaj, ker ste navadi pezdeti, ki se spravljate na ženske, ki plačajo ceno za svojo težko odločitevop.ur. (podčrtalo ur.). Res ste bolni in še nekaj, takih ki mislijo da je splav hudič in večno trplenje je zelo malo. Škoda da vaše matere niso naredile splava, svet bi bil tako lep brez takih samovšečnih idiotov in pizd, kot ste vi. Ampak nekdo more bit kreten, tako saj mi normalni ljudje pridemo do izraza. 2005-08-02 at 17:21:32

op.ur. Dusevno_trpljenje,  Detekcija, Dejstva_v_premislek, kaj smo že govorili o prebivalcih zaporov?

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

Pisma 1. stran

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 

Pisma