Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 2. stran

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

katja: Jutri bo ravno teden dni od kar sem bila na posegu.

Moj otrok je bil spočet iz ljubezni in vsi smo se ga neskončno veselili. Vendar se je telo odločilo da ga ne sprejme, saj so ugotovili,da je plod odmrl. Bolečina je bila neznosna. Toda vse se zgodi z nekim namenom!

2005-05-25 at 14:58:06

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. Katja, iskreno sožalje Vam in Vaši družini. Niste sami!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

op.ur. to pismo je prebral ženski del skupine in ko se je vprašalo drugi dan o tem, se je ena komaj spomnila. Vsebine nič, pač pa to, da se je oseba podpisala z " imenom in priimkom"

Exorcist: Sam splava niti ne odobravam ali podpiram niti ne opravičujem, ampak skušam brez sodniškega obsojanja in moraliziranja, še manj pa pod vplivi nekih ideologij, religij in politikanstva, ampak izhajajoč zgolj iz človečnosti, razumeti in se za trenutek vživeti v kožo in položaj teh žensk, ki so imele za sabo to hudo preizkušnjo, tako da vsaj delček tega, kar so prestale, tudi začutim, čeprav nikoli ne bom vdel, kako to je, zato si niti približno ne upam postavljati v vlogo razsodnika.

 Prepričan sem, da je splav nekaj, kar pusti na ženski hude čustvene brazgotine, ki jo doživljenjsko zaznamujejoop.ur. prebrano na naši strani, zato mi je žal in sočustvujem z vsako žensko, ki je imela za sabo to bridko izkušnjo, in ne vidim prav nobene potrebe ali želje po linču, obsojanju, podkrepljenim s stereotipiziranim moraliziranjem, in pa po izživljanju svojih sadističnih nagnjenj in frustracij, ne na ženskah niti ne na ljudeh, ki so kakor koli zaznamovani, na tak ali drugačen način. Prepričan sem tudi, da je taki ženski, ki je v precepu in niha, kaj mora storiti, treba stati ob strani, jo opogumljati in nuditi zadostno čustveno, moralno in duhovno podporo in oporo, če se le da, in seveda pod pogojemop.ur. pa smo pri pogojih, da smo seznanjeni z njeno stisko, ker jo ponavadi obup in  brezbrižnost oziroma "mlačnost" partnerjaop.ur. tega ne zanima ženska, ampak partner tisto, kar jo privede za košček še bližje do te odločilne poteze, ker se ponavadi v teh situacija ženska počuti zapuščeno in osamljeno.op.ur. prebrano na naši strani

  V končni fazi se mi zdi tudi krivično, da je celotna odgovornost in odločitev, kaj storiti, prepuščena in "naprtena" več ali manj na pleča ženske, ker se le to izpostavlja, saj še nisem slišal, da bi se v enaki meri obsojalo tudi moškega, ko bi šlo za splav, ki je ravno tako prisostoval pri spočetju otroka in zato po neki logiki seštevanja, kjer sta prisotna 1+1 = 2 (dva) mora ravno tako prevezeti enak delež odgovornosti - edina razlika je pač ta, da moški ni fizično, dobesedno preko popkovine povezan z otrokom, kar pa mu ne daje legitimacije, da se "izmaže" ali  "ven potegne" na tako lahek način, da stisne rep med noge. Torej k takemu razumevanju splava še vedno vplivajo preostali zametki oziroma ostanki patriarhalne kulture, ki gleda na celotno stvar za odtenek bolj iz moške pozicije.op.ur. prebrano na naši strani

K temu, da se nek par odloči za splav ponavadi botruje več faktorjev, oziroma je treba vzeti v obzir:

- dejstvo, da je zelo težko vzgajati otroka, če nimaš za to izpolnjenih ustreznih socialno-ekonomskih pogojev, npr. brezposelnost obeh staršev, težke socialne razmere, invalidnost...

- čustvena nezrelost oziroma psihična nedoraslost bodočih mamic in očetov, ki so v bistvu še sami otroci, tako da so materialno odvisni od svojih staršev, od katerih se ne da pričakovati, da bi bili kos starševski odgovornosti, ko pa so še sami otroci

op.ur. razmišljanja perspektivnega člana rdeče fronte. Učite se, učite se, učite se!(V. I. Lenin). Značilno za materialiste je večno sklicevanje na socialne razmere.

----------------------------------------------------------------------------------------

DRŽI, DA IMATE VSO PRAVICO, DA IZRAŽATE SVOJE MNENJE ALI MIŠLJENJE, ČE STE NASPROTNIKI SPLAVA, KAR PA ME MOTI IN SE MI ZDI NEDOPUSTNO, PA JE SLEDNJE:

- vaša stran je izrazito populistična, kjer se da jasno razbrati vaša osebna ideološka opredelitev oziroma simpatizerstvo s klerofašizmomop.ur., ker imate a priori obsodilen in zaničevalen odnos do tujcevop.ur. to ste vi sami rekli, mi jih nismo nikjer omenjali! Zanimivo!, romovop.ur. kako vezo s to stranjo imajo okvirji za slike?, homoseksualcev in tudi nazadnje do ženskop.ur. le kaka moška oseba mora biti to, ko najprej omenja tujce, potem okvirje za sliko, potem homoseksualce in nazadnje ženske, tako kot pač veliko skrajno desnih, radikalnih oziroma totalitaristični režimov, kjer je ženska popredmetenaop.ur. da smo si na jasnem, vi ženske predmetite, ker jih ne dojemate. Zakaj, ste se že razkrili zgoraj.  in šteje le toliko, koliko otrok lahko rodi za svojo nacijo; torej je zožena le na en aspekt svojega bivanja, na zmožnost rojevanjaop.ur. ko bi vedeli kako so ženske ponosne, da rodijo! Vi ste verjetno poizkušali ta način pa ni bilo rezultatov oploditve. Neki nemoški predpisuje ženskam njihovo biološko ustrojstvo in celo enači s svojo nemoškostjo, da služi narodu kot reprodukcijsko sredstvoop.ur. tukaj ločujete ženske od naroda. Za vas ženska ni del naroda! Precej balkansko ali arabsko ali turško ali pa kar komunistično!, tako kot pri vzrejnih žival(op.ur. povdarilo uredništvo), kjer je pomembna le njihova brejost(op.ur. povdarilo uredništvo) op.ur. namesto nosečnost piše brejost(podzavest je zelo zanimiva zadeva) in ženske enači z živalmi. Ni sposoben niti dojeti, da je narod sestavljen iz dveh spolov! Kaj smo že rekli o dojemanju žensk in predmetenju? in iz nje izhajajoča številčnost potomcevop.ur. nekoga moti, da se pismom žensk zdravega duha, v čast in spoštovanje doda himno, podobno kot v Hitlerjevem 3. rajhu, kjer je bilo za vzor, da so "arijske" ženske izpolnjevale te predpisane kriterije in rojevale vedno nove otroke oziroma potencialne vojake, ki so popadali na bojnih frontah kot za stavoop.ur. 45-33=12let, 39-33=6let; otroci stari med dobrih 5 in slabih 12 let so elitna vojska pred katerim trepeta vsak strašni sovražnik, pač vse za "ojačitev in služenju naciji", zato je jasno, da je splav bil tabu tema, ker je teoretično šlo za uničenjeop.ur. splav je fizično uničenje otroka bodočih vojakov, kjer so sociloško-etična vprašanjaop.ur. za vas je pobijanje najbolj nemočnih človeških bitji etično.   igrala nepomembno vlogo

- poigravanje s čustvi bralcev preko slikovnih manipulacij (obširna zbirka eksplicitno prikazane podrobnosti zarodkov, ki so bili demulirani oziroma iznakaženi na vse možne predstavljive načine in videni iz vseh možnih perpektiv, kar je res zelo neokusnoop.ur. ne prenese lastne realnosti, in tudi sum, da je med temi precej fotomontaž vsekakor ni izvzeto)op.ur. literatura je navedena pa se lahko preveri, da bi namerno vzbudili v ljudeh zgražanje, prezir, gnus in sovraštvo do teh ženskop.ur. le zakaj daje ženske v nič, ki po vaši ideologiji ne prispevajo k narodnemu prirastku.op.ur. kaj mislite, je to pisal Slovenec?

- igranje na religiozna čustva - prikrojavanje resnice in člankov z lastnimi interpretacijami, "po svojem okusu", s sugeriranjem, da je npr. Fatimska prerokba s vpletenim papežem dokaz, češ da je to taka "božja volja", pri čemer je članek povsem izvzet izven konteksta in prikrojen po "vaših potrebah"op.ur. literatura je navedena pa se lahko preveri. Torej gre za čisto propagando z namenom novačenja, zbiranja rekrutov in somišljenikov, da bi pritegnili na svojo stran kristjane, predvsem verske fundamentaliste, s katerimi ste si ideološko sorodni (skrajni nacionalizem vas združuje)op.ur. spet projekcija! Kaj smo že napisali na tej strani? Kdo je proti Slovencem?

- naravnost smešno podajanje očesnih primerjav in zavestno zavajanje oziroma manipuliranje, kjer naj bi se baje po vaše dalo razbrati duševno trpljenje teh žensk, ki so za sabo imele splav, in da je to pravšnja kazenop.ur. to ste vi sami rekli! Zanimivo! za te ženske, da so zaradi tega obsojene na "peklenske muke"op.ur. kje smo pa to trdili. Ste pa lepo pokazali iz katerih logov ste!, kar meji na basurd ali nesmisel. Podobno kot so v kakem 19.st. imeli ljudje za tipičnega morilca ali posiljevalca človeka, ki je bil grbast, po možnosti imel iznakažen obraz ali da je imel katero koli drugo markantno potezo na telesu, po kateri je izstopal.op.ur. po vaših osebnostnih lastnostih se pa lahko določi pravzaprav vse!

- širjenje dezinformacij, da posiljena ženska ne more zanositi, s čimer ženske dobesedno razvrednotite in ponižate na ničloop.ur. spet dajete ženske v nič

Dopis: Mojo repliko objavite v celoti, skupaj s kritiko.op.ur. reče se prosim!

Lp, Matjaž Fistravec op.ur. priimek je uredništvo zabrisalo 2005-05-26 at 09:57:03

op.ur. tipčen poživinjen produkt marksističnega liberalizma. Svojo nesposobnost prelagajo na pleča drugih, projekcije (značajska lastnost osebnostno motenih oseb) in sila napihnjena "pamet". Najprej se obleče v vljudno besedičenje, ko se postopoma slači pa se razkrije neka neotesana neoseba, s hudimi težavami s seboj in okolico!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

nela: Pozdravljeni!

Stara sem 18 let in sem noseca.Toda leto dni nazaj sem opravljala splav...nimam pogojev za otoka..doma nemorem povedati oče otroka pa noče slišati zanj...splava se enkrat nebi rada naredila...zelo rada bi imela otroka...zato me zanima če obstajajo domovi za take osebe kot sem jaz in ki nujno rabijo pomoč!!

HVALA 2005-05-26 at 16:03:53

op.ur. zaradi občutljivosti mamice v stiski, je ji bilo osebno poslano pismo. Nazaj smo dobili ta odgovor: Najlepsa hvala za odgovor,zelo sem Vam hvalezna kajti otroka si zelo zelim!!!

HVALA

Držite se, nela! Niste sami!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Britney:Živjo!

Na vašo stran sem naletela čisto po naključju, zato sem se odločila, da jo tudi malo pogledam. Sama izkušenj s splavom nimam. Imam pa izkušnje s porodom. Zanosila sem pri 15-ih, hotela sem narediti splav, zato sem odšla k zdravniku da me pregleda in mi da napotnico. Zdravnik oz. ginekolog me je zelo podpiral, ker sem se že takoj odločila za splav ko sem izvedela da sem noseča, ker sem premlada. Dobila sem napotnico in vse potrebno da bi naredila splav. Imela sem še 5 dni časa, vendar sem vsak dan odlašala. Potem, sem se le nekako odločila, da bom nosečnost speljala do konca. Rekla sem si kar bo pa bo. Začela se je nosečniška slabost in vse kar spada zraven. Če po pravici povem, nisem do tega otroka čutila ničesar. No, na koncu sem rodila zdravega fantka. Ampak na žalost se je zgodilo to, da so mi otroka vzeli, ker imam mamico, ki je psihična bolnica in brata, ki je duševni bolnik in je velikokrat napadalen. Sedaj mi je ne glede na vse kar piše na vaši strani, žal ker nisem naredila splava. Bilo bi enako kot je sedaj, le da je sedaj moj otročiček živ, živi v rejniški družini in ne vem kako se počuti ne nič. Od takrat, ko se je rodil sem ga videla 4x, pa ne zaradi moje malomarnosti. Nisem ga videla, ker nimam prevoza ne denarja. Od mene pa je oddaljen 120 km. Lahko me obtožujete, da imam morilske nagone(op.ur. povdarilo uredništvo) ali karkoli si že mislite o meni. Ampak moja duša je prazna, hodim v šolo, moj otrok je star 4 leta, ne pozna me in mogoče me nikoli ne bo sprejel. Napaka je, da vi, z vaše strani ne govorite o posledicah, če se kdo odloči, da ne bo naredil splava. Tudi to prinese posledice.

Lep  pozdrav! 2005-05-28 at 13:15:48

op.ur. Detekcija To pismo smo dali komentirati (zunanji) sodelavki, ki je napisala tole:

Tale pa malo naklada.

Imam občutek, da je od vsega napisanega resnica edino to, da je pri 15-ih zanosila. Rodila ni, ampak je naredila splav, in zdaj je zgodbo priredila tako, kot ima ona predstavo da bi bilo, če bi rodila. Sama pred sabo hoče upravičiti to, da je naredila splav. Sama sebe hoče prepričati, da če bi rodila, bi bilo še hujše kot je zdaj po splavu - otroka bi ji "kao" vzeli in ga dali v rejništvo, videla bi ga poredko, ker ne bi imela prevoza in denarja... in blablabla... Njena duša bi bila prazna - enako kot je sedaj po splavu. Torej prepričati se hoče, da ne bi bilo nič boljše, če bi rodila. 

Od nosečnosti se spominja samo nosečniške slabosti, ki nastopi zelo kmalu po zanositvi (meni na primer je bilo slabo že po nekaj dneh). Kaj pa ostala stanja in občutki v nosečnosti? Na primer, ko je otrok prvič zabrcal...? Seveda se tega ne spominja, saj ni doživela, ker je prej splavila. In zdaj se hoče prepričati, da je vsa nosečnost (9 mesecev) itak le ena slabost in bruhanje, skratka eno samo trpljenje. Drugih občutkov v času nosečnosti sploh ne pozna oziroma si jih noče predstavljati, ker se želi prepričati, da se je s splavom rešila slabosti in bruhanja.  

Otroka ji pravgotovo ne bi vzeli in dali rejniški družini zaradi bolne mame in brata, kot ona piše. Če bi bil otrok ogrožen, potem bi bila tudi ona ogrožena, in bi poskrbeli tudi zanjo, saj je bila tudi ona še mladoletna.

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. Hvala! Sicer pa je stil pisanja Britney na moč podoben propagandi in bolanim zgodbicam, ki so jih širile lezbike in ne ravno orgazmične ženske, pred referendumom o umetni oploditvi "samskih" žensk!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

alenka: Pozdravljeni!

Čestitam za opravljeno delo. Seveda so možne še izboljšave a to ni namen mojega pisanja. Lotevamo se iste problematike v okviru društva. Naš pristop bo bolj konktreten, a tudi brez takega seznanjanja kot ste ga vi opravili ne bo šlo. Očitno je tukaj vloženega ogromno dela in veliko znanja. Zanima me, če bi lahko sodelovali. Ne vem kaj imate še v načrtu vendar vidim možnosti za skupno delo ali vsaj povezavo. Najbolj pa me fascinira vaše znanje računalništva.Tukaj bi vas najbolj prosila za pomoč.V upanju, da se boste oglasili vas lepo pozdravljam!

Alenka 2005-06-02 at 10:04:18

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Spoštovana Alenka, bo himna za začetek dovolj?

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

soncek: danes sem bila prvič na tej strani in čeprav nisem najbolj občutljivo bitje na planetu, sem se zjokala kot dež. Enostavno ne morem verjeti, da je človeštvo tako pokvarjeno, ker ubija še nerojene otroke. Slike so neverjetno okrutne, a žal resnične. Vsaka zgodba ima dve plati, a mislim, da bi vsaka ženska morala dobro premisliti, s kom in kako si deli posteljo. Sama imam čudovitega leto in pol starega otroka in čeprav nama z otrokovim otrokom ni uspelo, mi ni žal za ničesar, toliko ljubezni dajem otroku in on meni. Pri 15 letih bi mogoče razmišljala drugače (ne obsojam žensk, ki so dobesedno potisnjene v kot), vendar se pri vseh zaščitnih sredstvih to enostavno ne bi smelo dogajati. Zakaj pa imamo šole? zakaj ne naučijo mladih ljudi živeti in spoštovati Življenje, namesto da jim polnijo glavo samo z nekimi suhoparnimi podatki? Število splavov v Sloveniji in svetu je enostavno neverjetno..2005-06-06 at 014:41:21

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. da je le več takih kot ste Vi!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

ally: Meni se zdi da materialno stanje ni tako zelo pomembno pa to da maš supr službo itd. Ker konc koncov je za otroka najbolj pomembna starševska ljubezen. Bolj problem se mi zdi psihična nezrelost (ponavadi) najstnic ki zanosijo. Jz se recimo spomnem sebe pri kašnih 14ih kot najbolj možno egoistično osebo ki niti slučajn ne bi mogla bit sposobna kakih višjih čustev ali pa ljubezni do otroka (ali partnerja). Tkrat so ti pač pomembne žurke pa fantje pa zabava :)  Pa ni nujn da so krivi moji starši da sm bla takšna. Mislim da je tuki večji vpliv družbe in medijev. Skratka.. dans sm psihično mal bolj zrela oseba, predvidevam, in kljub temu da nimam lih kakih visokih dohodkov (sm še študentka) bi vretno obdržala otroka. Če bi blo pa to pr 14ih letih, bi pa po moje blo bolš da bi nrdila splav. Ker sm sama izkusla kako hudo je če kot otrok nimaš zadosti starševske ljubezni, vem da bi blo tko bolš za njega.2005-06-12 at 17:55:17

op.ur.  se pravi boljše umoriti otroka, kot, da bi živel. Presenetljivo pa je, kako nekateri razmišljajo o najstniški nosečnosti. Zakaj ne pogledate statistike pa boste lepo videli, da je največ splavov pri ženskah med 20 in 40 leti. Število splavov mlajših mladoletnic je 0,001 vseh splavov.

To pismo je opozorilo na gnilost marksističnega ("humanega") liberalizma in spranosti možganov nekaterih oseb. Čudno, da se pri tem pozablja, da so v nekaterih deželah 14 letnice poročene(pri nas Ciganke) in tudi srečne matere. In še kako se borijo za svojega otroka! Tisti, kateri zagovarjate splav (mladoletnic) ste slabši od Ciganov!

Zmeraj se pozablja ali pa zatiska oči: V katerikoli starosti naredi ženska splav, se zave(da), da je morilka svojega otroka.

Posledice splava pa so neznansko trpljenje, ki v ogromni večini vodi v popolno psihično, velikokrat pa tudi fizično deviacijo osebe, ki je opravila splav. Splav ni trenutek, ki mine! Splav je dejanje proti materinstvu in popolnoma vsaka heteroseksualna ženska ga ima! Materinstvo pa je ženski najpomembnejši nagon! Ne glede, v kateri starosti je! Če ga ne bi imela, se tudi ne bi igrala v otroških letih z igračami, ki ponazarjajo otroka!

Zagovorniki in "zagovorniki" splava se niti ne zavedajo(ne vsi!), da zagovarjajo enega najbolj donosnih poslov, kar jih je! 

Zato ga je bilo potrebno uzakoniti in skriti pod "svoboščinami". In poti denarja, posebno, ko je v igri človeško življenje, so strašno umazane!

Pomislite, zakaj je tolikokrat slišati o socialnih in ekonomskih razlogih, da se opravlja splave!

Tisti, kateri opravljajo splave pravijo, da je to pravica. Da je prav! Za njih seveda, ker so za svoj strokovni posel zelo dobro plačani!

Za svoj žep izkoriščajo (velikokrat hudo) človeško stisko!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Ines: Pozdrav!

Naj vam samo nekaj povem... ko sem prebirala vsa ta pisma za nazaj me kar stiska... Ljudje Božji! že 23. dan začne otroku biti srce...TOREJ ŽIVI! in vi ki splav zagovarjate ga na nek način ubijate!!!!

Tudi če si noseča ker te je kdo posilil...A BOŠ UBILA SVOJEGA OTROKA?? BOŠ ZMOGLA TOLIKO DA GA BOŠ UMORILA-->KAJTI TO JE UMOR... si predstavljaš da tebe ne bi bilo, ker bi se tvoja dva starša odločila da te splavita.. torej ne bi sedel za računalnikom sedaj, ker te ne bi bilo... iz tistega SOVRAŠTVA ki ga vi gojite sedaj...

ne oddobravam splava in sicer zato, ker je življenje dragoceno... torej vsi tisti, ki oddobravate ste na nek način morilci...

pa premislite malo!

Ines 2005-06-13 at 16:16:41

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. da je le več takih kot ste Vi! Prav pretresljivo pismo! Iz sovraštva do druge osebe, gre ženska ubiti tretjo osebo, t.j SVOJEGA OTROKA! Taki primeri se največkrat zgodijo, ko gre par narazen! In ko to stori, se ji začne dogajati ravno to, kar ste Vi pisali drugim!

Vendar ste Vi svoj gnev obrnili navzven! Pri splavnici pa se dogaja navznoter! In začne se strašno trpljenje, ki se stopnjuje celo življenje do počasne nesrečne smrti!

Koliko je je žensk na smrtni postelji, ki si želijo umreti pa ne morejo! Ker jih žge v duši, ker se še kako zavedajo, da so morilke najnemočnejšega bitja, ki se je tako veselilo življenja - svojega še nerojenega otroka!

In te muke so bibličnih razsežnosti!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Tomaz: Spostovani,

Pozdravljam vas in se vam zahvaljujem za vaš trud, vložen v smer osveščanja ljudi o zlu splava.

Splav je holokavst sodobne civilizacije. Želim si le, da bi se civilne in krščanske organizacije na družbenem področju bolj odločno zavzele, če ne že za popolno ukinitev, pa vsaj za drastično omejitev izvajanja tega zločina zoper človeštvo.

Če ne drugače z akcijami, aktivizmom, prireditvami, vsestranskim osveščanjem, reklamnimi kampanjami proti splavu, in jasno - s politično voljo, da se končno odpravi ena najbolj liberalnih zakonodaj, ki jih imamo v odnosu do splava v Sloveniji.

Kot kristjan pa se seveda zavzemam za popolno odpravo.

Tomaz 2005-06-25 at 12:05:56

op.ur. Taki, kot ste Vi, ste zmeraj dobrodošli!

 

  circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

teja: Pozdravljeni!

Med branjem teh vasih vrstic, sem se kar malo zamislila. Govora je samo o tem, kako so zenske, ki naredijo splav DETOMORILKE. op.ur. vidite kako ženske same pridejo do tega. Na naši strani, razen v pismih, ni govora o tem. Niti ene besede ni o tem, kaj vse mora zenska dati skozi, da pride do take resitve, kaj jo je pripeljalo do tega. op.ur. rušijo se ji karierni načrti! Karierni načrti pa so naučeni, ne prirojeni! Konec koncev je po vase pomembno samo to, da spočeti otrok pride na svet. Odlično. Nihče pa ne pomisli, kaj se bo z njim dogajalo v družini, kjer ni zaželen, kjer se starša konstantno kregata...op.ur. in zaradi tega, ženska, ki splavi dosmrtno vsak dan bolj trpi, dobi raka... Niti slučajno nisem pristaš splavov, vem pa da živimo v času, ko ima vsak pravico odločiti kaj in kako bo živel. op.ur. po tej logiki je prav, da nekdo mori, krade, posiljuje, zlorablja otroke in druge, prekupčuje s trdo drogo, pohablja, slepari, izdaja lastni narod... Dober poznavalec Marxa bi rekel, da so človekove pravice omejene s pravicami drugega. Ja vem, kaj pa tisto malo nerojeno dete? op.ur. zdaj vidite v kaka nasprotja prihajajo marksisti, liberalci... Nasprotja so ena glavnih, če že ne glavna značilnost kriminalcev! Sedaj pa jaz vas vprasam: Kaj pa tisto malo nezazeljeno rojeno dete? op.ur. najbolj znano "tisto malo nezaželjeno" dete, je v otroških letih veljalo za čudežnega otroka, odraslo, postalo in ostalo največja glasbena legenda vseh časov!

Vedno obstajata dve plati zgodbe in totalno nerealno je komentirati samo eno. Ne se postavljati samo v vlogo embria oz. prej fetusa...postavite se se v kozo matere, ki se odloca kaj narediti. Verjemite da ni lahko. op.ur. seveda ni lahko! Pred odločitvijo med življenjem in smrtjo ni nikoli lahko! Vendar, če ne zmaga življenje, so strašne posledice opisane na tej strani!

lp, t 2005-07-11 at 15:49:28

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op.ur. Spoštovana teja tako pismo, kot je Vaše se je dolgo čakalo! Vsi, kadar boste šli mimo ljubljanske Filharmonije, se spomnite na "nezaželjeno rojeno dete".

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

teja: Pozdravljeni!

Pišem vam že drugič in ker se ne strinjam z vašo miselnostjo, niste objavili mojega prvega komentarja. Tudi prav, konec koncev ste vi "uredništvo". Upam da boste ta komentar objavili in lepo vas prosim ne bodite tako ozkogledi in pustite tudi drugačno mnenje. op.ur. do sedaj so bila objavljena vsa pisma, vaše še isti dan. Če bi bili prisebni, bi ga opazili! Med drugimi je ta rubrika namenjena dejstvu, da ta stran ne izgleda kakor enoumje.

Včeraj sem opravila splav. Z veseljem bi (v normalnih razmerah) obdržala otroka, a ga pač nisem mogla. In zato nisem "kriminalec" op.ur. še hujše bo. Konec koncev sem rešila zagotovljeno bedo trem ljudem! op.ur. to Vi pravite. In živi bodo zavidali mrtvim! Uboga nesrečna duša, kaj si storila!!!

In sam splav tudi ni tak bav bav. Najhujši je psihološki pritisk op.ur. povdarilo uredništvo, ostalo pa je popolnoma neboleče. Vsaj v mojem primeru. Ves čas, ko ležiš v postelji in čakaš da pridejo po tebe, ti po glavi rojijo najrazličnejše misli: A je prav? Zakaj ravno midva? A mi bo žal? A delam narobe? Spomniš [sew]op.ur. oklepaje dodalo uredništvo slikice iz ultrazvoka?...grozno...in takih vprašanj se pojavi milijon. In če mislite, da je to enostavno, se krepko motite. op.ur.  in to Vas bo spremljalo do konca življenja. Ta slika ne bo izginila in bo čedalje bolj boleča. "Tolaženje"? sama sebe ali drugih bo nično! Vedno znova boste prišli na dejstvo, da ste morilka svojega otroka! Obtožiti ne boste mogli nobenega, razen sebe(v začetku bodo obtožbe letele na očeta otroka) in to bo HUDO!

Potem pridejo po tebe, te odpeljejo, dajo anastezijo....zaspiš in se čez ene dve uri zopet zbudiš v sobi. Bolečine so minimalne (kot pri kakšni blagi menstruaciji), ti si pa zaspan. No in v bolnici lahko ostaneš 2 dni ali pa greš po treh urah domov. Vsi tam pa so izjemno prijazni in te razumejo. op.ur. saj je to njihov izredno dobro plačan posel! Kaj mislite, da Vas niso razumeli? Samo Vi niste razumeli samo sebe! Splav se ni delal njim, splav se je delal Vam!

So vam povedali za posledice??? Niso! Peljali Vas bi tudi v DisneyLand, samo, da Vam opravijo splav!

 • Kako se izvaja vivisekcija? Najprej poiskusno žival primeš v roke, z božanjem umiriš in potem s hitrim sunkom njeno glavo udariš ob rob (ponavadi)mize!
 • V plinske celice "se je šlo na tuširanje"!
 • Pri deportacijah se ne pove končni cilj in namen!
 • Rabelj v Rusiji pelje(sedaj več ni smrtne kazni) obsojenca na sprehod v drugo celico, pod izgovorom za premestitev ali kaj podobnega, ko stopita v celico(prvi obsojenec), rabelj iz rokava potegne pištolo in ustreli ubsojenca v tilnik. V glavo se ne priporoča, ker brizgajo možgani, možganska tekočina in kri. Kar negativno vpliva na eksekutorja, povzroča močnejše občutke vesti, v končni fazi tudi (samo)morilno vedenje(zveni kot neslana šala, ampak tako je). Tak postopek je nastal iz prakse, ne teorije!
 • Tako obnašanje("prijazno") je potrebno, ker bi se žrtev uprla in izvajane posla bi postalo težje ali bi bilo celo onemogočeno!!!

 • Posel je potrebno opraviti čim lažje, z najmanj napora in največjimi učinki! Temu se pravi t.i. tehnologija!
 • Ubijanje je za storilca toliko težje, kolikor je bližje žrtvi! Razdalja je fizična in ali čustvena!
   
 1. Najlažje je s pritiskom na sprožilec iz velike oddaljenosti, ko žrtve ne vidiš
 2. S pritiskom na sprožilec, ko žrtev vidiš. Bolj razločno, težje je
 3. Z neposrednim zadetkom iz bližine
 4. Z likvidacijo, ko žrtev čutiš
 5. Najtežje pa je, ko je žrtev v tebi in se je smrt zgodila tvojemu. Ne drugemu,
  ampak tvojemu!

Najtežje pri splavu je odločitev. Jaz sem se tako odločila in danes vam lahko iz prve roke povem da mi ni žal.op.ur.  ne bi Vi tega pisali, če bi imeli čisto vest!!!  Dobila sem novo možnost, da tokrat naredim tako kot je PRAV!!!!!op.ur. vidite, kako sami pravite, da niste naredili prav!

lp, t 2005-07-15 at 08:18:38

 

teja: Še enkrat pozdravljeni!

Se opravičujem, ker sem prejle [videle]op.ur. oklepaje dodalo uredništvo da ste le objavili "tako dolgo pričakovan" komentar na temo "nezaželjenega otroka" jaz pa sem vam očitala, da ga niste. :(

Glede na vse vaše komentarje očitno res ne bomo prišli skupaj in konec koncev prav je tako. Ni iz trte zvit pregovor "100 ljudi 100 čudi". op.ur. vendar vsi delujejo na istem principu!

Želim vam lep dan in naj vas življenje popelje na takšno pot, kot si jo sami najbolj želite. op.ur. ni potrebno projecirati in odgovornost za vaše dejanje prelagati na nas! Na tej strani so točno opisane posledice splava. Ne morete se izgovarjati, da niste vedeli, kaj se vam bo zgodilo

lp, t 2005-07-15 at 08:26:51

op.ur. res žalostno pismo! Čeprav ste storilka, ste tudi žrtev, kajti pri splavu niste sodelovali sami! Svetujemo Vam, da izveste kar še ne veste in zabeležite: kdo je sodeloval pri splavu, kje, kako in kdaj je to bilo, imena in priimke sodelujočih, ker Vam bo to prišlo prav za uspešno tožbo, ko boste dobili raka na dojki! Težje bo dokazati drugim Vaše trpljenje!

Na posledice Vas niso opozorili, prav tako so v temelju kršili stanovsko prisego, sodelovali pri umoru, zločinu zoper človeštvo in po vsej verjetnosti genocidu!

 • genocid, homocid, suicid, herbicid, insekticid...

  circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

Pisma 1. stran

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 

Pisma