Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

 

Intervju - Pisma 24. stran

 

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

katolik: Pošiljam Vam en članek, intervju, če ga želite objaviti kar dajte. Sem ga prevedel sam. Lep pozdrav.

Splav: ''pravica'', ki nas je naredila barbare

Ginekolog, ki od leta 1978 prekinja nosečnosti, pravi, da je danes splav ''postal metoda kontracepcije. Metoda nadzora rojstev. Skoraj vse moje pacientke so povratnice in se znebijo otrok brez potrebe.'' piše Benedetta Frigerio (tednik Tempi, 17. 6. 2010)

Po življenju preživetem v bolnišnicah po celem svetu se danes deli med Splošno bolnišnico Forli in eno kliniko v Ĺ vici. Valter Tarantini ima 61 let, je ginekolog od leta 1978. To je leto v katerem je splav postal legalen(op.p. v Italiji). Od takrat izvršuje prostovoljne prekinitve nosečnosti. Naredil jih je na tisoče, povprečno 300 letno, približno deset tisoč v celem življenju. Njega je Tempi vprašal kaj se je spremenilo v tridesetih letih odkar je v veljavo stopil ta zakon.

Dr. Tarantini, pravi se, da se je od legalizacije splava do danes število povratnic povečalo. Potrjuje?

Danes splav ni več extrema ratio, zadnja možnost. Prekiniti nosečnost je postalo normalno. Celo manj pomembno kot druge stvari. Najprej se ga je počelo kot za nasprotovati morali. Sad tega, kot ga danes vidim, je ta, da morale ni več in da je 80 odstotkov mojih pacientk povratnic. Vsaka od njih je imela v povprečju od tri do šest splavov. Srečal sem celo žensko, ki je bila pri štiridesetem splavu.

Kako razlagate to, da se danes mnoge ženske raje odločajo za splav kot za kontracepcijo?

Splav kot tak je z zakonom 194(op. p. zakon, sprejet v Italiji leta 78, ki je legaliziral splav) je to tudi postal. Zato pravim, da ta zakon nadzira rojstva in da se moti kdor pravi, da se je zaradi njegovega dobrega izvajanja število splavov zmanjšalo. Če jih preštejemo v razmerju z rojenimi otroki, vidimo, da se je število splavov le še povečevalo.

Torej nima smisla ženskam izboljševati dostop do kontracepcije?

Kje pa, najhujše povratnice so bogate, izobražene in se dobro zavedajo kaj je kontracepcija ampak za njih je splav tako banalen, da je enak jemanju tabletke, ni razlike. Za nekatere je celo boljši. Pravijo mi: ''Veste doktor, tabletka mi škodi, me redi'', in ker kontracepcija zahteva napor se jim splav zdi hitrejši. Nekatere lahko imajo tudi psihološke težave ampak večina misli le na to, kaj je bolj lagodno ter udobno.

Ampak zakaj nobeden ne govori o tem, če nam statistike kažejo, da so povratnice v naraščanju?

Zato, ker bi to bilo priznanje, da je italijanski zdravstveni sistem neuspešen zaradi nas. Da je zakon 194 polom je pa dejstvo, tudi, če bi izvajali prvi del zakona kar najbolje s potenciranjem preprečevanja in svetovanja. Lahko se išče katerokoli rešitev ampak če ženska ne misli, da je življenje otroka bolj pomembno kot katerakoli težava se čisto nič ne reši. Pred tem je bilo imeti otroke vse, naši stari so dajali svoja življenja in vsi so bili srečnejši od nas. Sprašujem se zakaj je vse to izginilo. Zakaj se je izgubil smisel življenja. Vam povem nekaj primerov. Dekle, staro 25 let, je prišlo smehljaje s prijateljico vprašati prekinitev nosečnosti. Videli sta otroka na zaslonu in sta se pričeli smejati: ''Kako je lep, glej kako se premika''. Ali pa pomislim na eno, ki mi je rekla: ''Doktor, kaj mi lahko pustite sliko ekografije za spomin?''. Da ne govorim o najbolj pogostih vprašanjih: ''Doktor, je fantek ali punčka? Kdaj lahko spet seksam? Kdaj lahko spet jem?''.

Vidite kake rešitve?

Gianfrancu Finiju(op.p. predsednik italijanske poslanske zbornice in soustanovitelj Berlusconijeve stranke Ljudstvo svobode) sem predlagal, da bi splavi postali plačljivi. Ne v privatnem, da se ne bi dogajale špekulacije ampak v javnem. Ne vidim namreč razloga, da morajo davkoplačevalci plačevati 1.300 eurov ženski, ki ni bolana in nima težav.

Kako ocenjuje rešitev Lombardije(op.p. pokrajina v Italiji), ki podpira Centre za pomoč življenju?

To ne rešuje težav. Ekonomsko stanje je samo še ena motivacija več, ni pa glavna. Ponavljam: najbolj zakrknjene so ravno dobro stoječe. Priseljenke so mogoče edine, ki trpijo ob taki drami. Povratnice socialnega delavca ne želijo niti videti. Otroka ne obdržiš zaradi čeka, obdržiš ga zaradi drugih reči. Problem je na vrhu. To je zavračanje materinstva.

Ob predpostavki, da pacientka zahteva splav brez razloga, lahko Vi, kot zdravnik brez ugovora vesti, zavrnete poseg?

Če bi to naredil bi končal na vseh časopisih in bi me prijavili, ker bi kršil zakon. Formalno ženska razlog vedno najde. Pred časom je k meni prišel dobro stoječ par, ki se je odločil, da bo splavil prvega otroka. Vprašal sem ju zakaj. Odgovorila sta, da je še malo zgodaj za imeti otroke. Vprašal sem ju kdaj bo primeren čas in rekla sta, da naslednje leto. Jasno je, da nista imela nobenega razloga ampak sta enega pač našla. Pravijo ti, da če jim ne ugodiš, bodo skočili iz okna, da jim pokvariš kariero. Zaradi tega so mnogi začeli dajati ugovore vesti. Vsi bežijo.

Tabletka Ru486 ne slabša stanja?

Je samo posledica. Splav je umazan posel in nobeden si ga ne želi več gledati. Ne mediji, ne družba, niti ženske ne vedo več zakaj se sploh gre.

Pravite, da je potrebno spet odkriti vrednoto materinstva. Vi ne morete pomagati ženskam, ki jih na tej poti srečujete?

Ne vidite razsula? Mislim, da ne bi nič pomagalo. Prej so obstajali ideali, življenje se je dalo za nekaj. Danes nobenega nič več ne briga razen bežnega užitka, nebrzdan hedonizem. Moja mati me je nasprotno imela rada, se žrtvovala zame in tudi z zaušnicami mi je dejala kaj je dobro in kaj zlo.

In zakaj torej to ne bi bilo dobro za Vaše pacientke?

Ne vem, če bi me poslušale. Rekle bi mi, da težim. Ne pomaga niti ko jim pravim, da je otrok dobro vedno in karkoli se zgodi, da je življenje od spočetka.

Če resno misli te stvari zakaj nadaljuje s prekinjanjem nosečnosti?

Začel sem, ko sem bil star 25 let, ker sem videl umreti dve ženski, ki sta splavili nelegalno. Ne želim si, da bi se vrnili v tako stanje. To počnem zaradi tistih redkih, ki se mi zdijo obupane.

Ampak morda bi pustili večje znamenje, če bi, kot Vaši starši z vami, kazali na višji ideal, tisti, ki govori o življenju kot vrednoti, namesto bežanja z utišanjem vesti...

Ne vem...Jaz ne zadoščam, cel svet bi nadaljeval govoriti drugače. Ta čas je podoben dekadentnemu rimskemu imperiju, z barbari, ki napredujejo. Ampak mi, namesto da bi se jim postavili po robu postajamo kot oni. Kaj lahko jaz sam naredim, četudi bi prenehal izvajati splave?

Menihi so ob padcu Imperija čisto sami ponovno sestavili vse in prevzgojili celo barbare...

Mogoče smo mi kristjani spustili hlače, se sramovali krščanstva. Nekoč so se kristjani pustili jesti s strani levov, danes bežimo. Nekoč smo imeli otroke, danes jih ubijamo. Mogoče smo težava v bistvu mi sami. In barbari, namesto, da bi se spremenili, pridejo, in spreminjajo nas. 2010-07-23 at 18:26:14

Vir: http://www.cavlomellino.it/cav/index.php?option=com_content&task=view&id=260&Itemid=203

op. ur. Spoštovani katolik! Od se vam zahvaljujemo za ta prevod. Odličen pogled s strani rablja nedolžnih otrok. Ti imajo vedno izgovor nelegalen splav, bi kršili zakon, pomagajo "pacientkam" ipd.

Kakor vidite, je slovenska uradna medicina, uradno priznala to, kar pišemo na tej strani. Še celo več! Potrdila je tudi katastrofalne posledice za moškega, ki je hote ali nehote udeležen pri splavu. Gre se za to, da ima vsak morilec zmeraj izgovor, da drugemu vzame življenje.

V tem intervjuju se razločno vidi, da so ginekologi ali neizobraženi spretni morilci, kajti morali bi vedeti za katastrofalne posledice splava. Duševne vedno, kakor tudi psihične. Ali pa so postali zalega zla, kajti v Sloveniji opravljajo splave BREZ OMEJITEV (kar pa je tudi kršenje sedaj veljavnega zakona)! Komisije prve ali druge stopnje so le formalnost za višanje plače! Nič drugega! Po tekočem traku odobravajo splave v katerikoli starosti nerojenega otroka. "Dovoljenje za fetocid". (To ni šala, to je iz njihovih uradnih dokumentov. In sledijo podpisi!)

Postopek v pozni nosečnosti pa je tak, da v otrokov srček vbrizgajo kalij. Ko nastopi smrt pa splavnico nafilajo z abortivnimi tabletami - oralno in vaginalno. Zaradi teh zločinskih dejavnosti, nevrednice celo iz drugih držav prihajajo splavljat kot samoplačnice v Slovenijo

In verjemite; GINEKOLOGI IN NJIHOVA ASISTENCA SO PONOSNI NA SVOJ DOBRO OPRAVLJEN(in plačan) POSEL MORILCA!

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Zvezdica: Sem mamica dveh sončkov....pred kratkim sem dočivela eno najhujših izkušenj v mojem čivljenju. V 10.tednu nosečnosti je plodu prenehal biti srček...takoj naslednji dan sem imela čiščenje...Pred to izkušnjo nisem nikoli razmišljala o splavu. Vsem čenskam polagam na srce dobro, dobro premislite preden se odločite za splav.... Jaz se po 14dneh še vedno psihično nisem pobrala, pa se najbrč še nekaj časa ne bom. Ne morem pa razumeti kako se lahko nekdo zavestno odloči za splav, če ve da v njem raste čivo bitje...

V današnjem času, pri vsej zaščiti ki je na voljo, ne moreš kar tako zanositi, razen če si neodgovoren. 2010-12-14 at 08:49:43

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

op. ur. Draga Zvezdica! Hudo nam je zaradi te tako težke življenske izkušnje. V tolažbo Vam povemo, da bo Vaša bolečina minila, kajti vaš otrok je umrl naravne smrti. Ponavadi traja tako stanje 6 mesecev.

Tudi v nasprotju z ženskami, ki so se odločile za umor svojega otroka! Njihovo trpljenje NIKOLI NE BO MINILO in bo čedalje hujše prav do smrti!

Ko pravite o kontracepciji, a veste, da je naravna kontracepcija bolj učinkovita od hormonalne(ki je hkrati induktor raka na dojki). Edini problem je tukaj potešitev spolne potrebe v "zelo plodnih dneh". Po drugi strani pa če ženska noče zanositi, ne bo zanosila pa naj ima spolne odnose tudi v najbolj plodnih dneh.

Naravni nagon ženske je, da ima otroka. In ko ga hoče imeti, ne pomaga nobena kontracepcija. O tem se da še veliko debatirati, vendar tako je!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

anazuss: Sem vpišite vaš komentar

Želela bi povedati mojo zgodbo o nosečnosti v času študija in opogumiti bodoče mamice da se odločijo ZA življenje. Zanosila sem v zadnjem letniku študija. Oba s fantom sva bila študenta. Ob spoznanju da sem noseča sem bila neizmerno srečna, ko sem novico povedala fantu pa je zahteval da nosečnost prekinem v stilu kako pa bova skrbela zanj, kaj mu bova lahko nudila. V pogovoru sem mu dejala da bom otroka ne glede na okoliščine obdržala, on pa da se lahko odloči ali bo živel z nama ali pa gre svojo pot. Odločil se je za naju. Življenje ni bilo lahko, ampak z dobro voljo in trdim delom se da premagat vse ovire. V naslednjih letih sva se trudila ponovno zanosit vendar brez uspeha. To nama je uspelo šele po 15-tih letih in sedaj sva starša 21-letnice in 6-letnika. Punce, žene, ne dovolite da drugi ljudje odločajo o vaši usodi in usodi vašega otroka  pa četudi je to fant ali mož ker čez 5 let bodo stvari čisto drugače izgledale kot ta trenutek. 2011-05-31 at 14:00:13

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Draga anazuss! Zelo lepo življensko zgodbo ste poslali. Predvsem tisti del o Vašem pogumu. Ste ženska, ki se zaveda svoje ženskosti in kakor sami sedaj vidite - ni Vam žal!

Zakaj pa se ne bi odločili še za enega ali dva otroka? Saj niste še prestari! Če imate težavo z zanositvijo, uporabite recept z Rdečo smrdljičko http://www.splav.info/oploditev_teden_nosecnosti.html. Pri nakupu upoštevajte latinsko ime (Geranium robertianum) in uspeh ne bo izostal

 

 circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Maja: Želim povedati, da sem proti splavu in sama ne mislim NIKDAR splaviti, kajti navkljub vsemu si že od rojstva naprej želim postati mati (ta želja z leti postaja čedalje bolj zrelejša), in to več kot enemu otroku! Ko se bo zgodilo, se bo zgodilo, pa če pri 15 ali pa pri 18! Otrok bo del mene, sad moje duše in ljubila ga bom z vsem srcem, ne glede na to ali bom (po mnenju bolanih ljudi) ob čast! Vem, da se bom znašla, že pri teh letih si uveljavljam kariero kot pisateljica in služim prve honorarje! Ponosna sem, da sem tak človek kot sem in se zavedam, zakaj sem poklicana na svet - da izkusim to čudovito izkušnjo biti mama! Ne razumem sebičnih ljudi, ki predolgo odraščajo in iščejo izgovore za svoje lastne napake (opomba: OTROCI NISO NAPAKE!), ter niso sposobni na pleča prevzeti lastno življenje!

L.P.

Opomba: Nisem katoličanka, ne jehova priča, a splava ne zagovarjam! Otrok je blagoslov življenja in moramo jo ceniti, oboževati, saj je del nas!  2012-01-01 at 14:46:01

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Draga in spoštovana Maja! Kljub rosnim letom, ki jih imate, človek samo ostrmi, ko prebere tako zrelo razmišljanje! Naravni nagon vsake normalne ženske je, da postane mama. Tudi za najvišjo ceno! https://twitter.com/#!/SplavInfo Sedaj si pa predstavljajte, kaj se zgodi z žensko, ki naredi splav. Kdor si tega ne more predstavljati, je slabši kakor govedo v hlevu!

Imeli bi radi čudovito izkušnjo biti ! Takih izkušenj Vam želimo, kolikor jih boste le mogli imeti Če bo 10x pa 10x. Ali veste, da je imela žena J. S. Bacha 20 otrok? Če jih boste imeli 20, ZAKAJ PA NE!

Taka pisma kot so Vaša, res povzročijo dobro voljo in ponos na čisti in zdrav del slovenskega naroda! Vaš rod bo obstal, medtem, ko bodo tisti, ki pobijajo lastne otroke izumrli! Nič ne bo ostalo od njih in nobeden se jih ne bo spomnil. Mogoče pri pouku kakega predmeta, kjer se bo pokazalo zgodovino in kako so človeški izmečki izvrženi iz rodu, obstoja in zgodovine!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Sonja: Lepo pozdravljeni, na vaso spletno stran sem naletela po nakljucju. Ime mi je Sonja in imam 38 let. Zaradi pregrade v maternici v bistvu sploh ne morem zanositi. S splavom torej neposredne izkusnje nimam! In tudi nikoli se ne bi odlocila za kaj taksnega. Vem, da nisem popolna, da imam sencno plat osebnosti, vendar kljub temu vem, da sem globoko v sebi zelo zelo custvena, mehka oseba. Podpiram vas boj in osvescanje ljudi. Ko sem se danes popoldne poglabljala v vsa ta zanimiva pricevanja, fotografije, zelo povedne fotografije, sem si rekla, da moram pristaviti svoj loncek se jaz.(op.ur.) Tudi moja stara mama in mama sta splavili. Spominjam se, da mi je nekoc stara mama zaupala, da se ji je tisti otrocek prikazoval v nocnih morah in zelo jo je pekla vest. Cez leta je res zbolela z rakom na dojki, vendar pa ga je, hvala Bogu, premagala in se vedno je ziva, moja stara mama! Moja mamica pa nikoli ni govorila o svoji izkusnji splava, vendar pa vem, da je prav tako trpela (nikoli ni rada kazala custev). Skratka - rak na dojki in splav STA povezana... Upam, da bo zavest o vrednosti zivljenja nekoc prevladala in da zivljenje in ljubezen in odpuscanje vedno zmagajo. S to pobozno in iskreno zeljo vas pozdravljam. Srecno! Sonja  2012-01-04 at 11:44:29

op. ur. Draga Sonja! Hvala Vam za "pristavitev lončka"! Vaša želja je, da bi bila mati. Zakaj pa ne? Obrnite se na dr. Leona Megliča! Je zelo inteligenten in sposoben! Prav lahko se Vam zgodi, da boste še . Vso srečo! Še bolje, čim več le teh!

 

 circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma