Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

 

Pisma 24. stran

 

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Brina: To stran prebiram že skoraj pol leta, od kar sem naredila splav, za katerega mi je globoko žal. Nisem imela druge možnosti in sem splav naredila na željo partnerja, sama pa preživljam more. Ker ima on že svojega otroka si mojega ni želel, češ da sem še premlada, da še imam celo življenje pred sabo in da če ne naredim splava me bo vrgel iz svojega stanovanja, ker sem se z domačimi skregala nisem imela iti nikamor. Njegov otrok pride k nama vsakih 14 dni in ne prenesem odnosa med njima, ne morem gledati, kako ljubeč in očetovski je do svojega otroka, mojega pa je dal usmrtiti in se nikoli ni z menoj o tem pogovoril, samo da je on dosegel svoj cilj zdaj pa želi, da bi v momenti bilo vse kot je bilo pred oploditvijo. Tega otroka sem si neizmerno želela, saj je bil del mene in del tistega, ki ga imam najrajši in bi za njega naredila vse, tudi to zakar nosim sama posledice. Vem, da sem sama kriva, saj nisem imela toliko "jajc" (oprostite izraru), da bi se sama postavila za svojega otroka in za sebe. Sama se želim tako kazniti, da v življenju nikoli ne bom imela otroka, saj za tako grozno dejanje ni nikakršnega opravičila, čeprav sem bila brez službe, sem vedela, da bi tudi brez službe lahko vzgajala otroka. Po tem dogodku močno dvomim v njegovo ljubezen do mene, saj če imaš nekoga rad si tudi želiš del njega, ne pa da ga daš hladnokrvno usmrtiti in si vbiti v glavo, da če še komaj srček bije to ni otrok! Namesto otroka sem dobila psa,ampak kako naj otroka zamenjam za psa??! 2010-01-31 at 19:17:49

op. ur. Draga Brina, prosimo počakajte še nekaj časa za odgovor.(op.ur.2.2.2010)

Draga Brina!

Zelo težko nam je ob prebiranju Vašega pisma. Vaša bolečina je resnično globoka. Zavedamo se kakšen pekel preživljate.

Radi bi spet našli notranji mir in spravo. Dovolite, da Vam nakažemo nekaj smernic, s katerimi se bo Vaša bolečina omilila.

Da bi dosegli notranji mir in spravo, obstaja za to samo ena pot. Preberite si rubriko Pomoč.

  • V trpljenju, ki ga doživljate, ne ostajajte sami. Nikar se ne umikajte v osamo!
  • Poiščite osebo, ki jo imate radi, ki ji zaupate in ki Vas ima tudi ona rada in Vas spoštuje. Zaupajte ji kako se počutite in jo prosite, da Vas v tej težki življenjski situaciji spremlja, posluša in Vam je v oporo. Govorite ji o svojih občutkih, doživljanjih, stiskah, strahovih... Govorite ji o svojem otroku, kaj čutite do njega, kako gledate nanj. Govorite ji to večkrat in če čutite ob tem, da morate jokati, potem jočite
  • Bolečino izlijte na plano. Dovolite si ŽALOVATI za svojim otrokom. Dajte mu ime in si poiščite prostor, kjer ga boste lahko obiskovali, mu prižgali svečko, mu prinesli angelčka ali cvetlico, se z njim pogovarjali... V Ljubljani je ta kraj Park zvončkov, v Mariboru pa Polje belih vrtnic. Lahko pa si seveda izberete čisto svoj kraj in ta kraj bo samo vajin. Vaš otroček je sedaj pred vrati nebes in čeprav ga njegova mamica ni sprejela, si on želi biti povezan s svojo mamico.

Naj Vam bo v tolažbo tudi to, da je Vaša izpoved izredno dragocena in da bo rešila mnogo otročičkov, ki sicer nikoli ne bi ugledali luč sveta. In da. Postanite borka proti splavu! Bojujte se po svojih močeh za nerojene otroke. S tem boste svojemu umrlemu otroku izkazali največjo ljubezen in spoštovanje!

Še nekaj je, kar lahko naredite zase in za svojega otroka.

Miselnost, da lahko pes nadomesti otroka je naravnost bolna. Sicer pa to že sami ugotavljate.

Od Vam želimo, da bi v Vaše življenje spet posijalo sonce sreče in veselja in da bi imeli veliko otrok, ki bi jih vzgajali v ljubezni do življenja

(op.ur.3.2.2010)

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

emmeline: Grozota kaj ljudje počnejo! Nikoli nisem razumela tega stavka: ženska ima pravico odločati o tem ali bo dovolila da se NJEN plod dalje razvija. Kdo ji je pa dal pravico odločati o življenju ali smrti novega življenja? Če je že bila tako nepazljiva in neodgovorna (v primeru da je otrok "nezaželjen") ni krivo tisto malo bitjece v njej, ki samo nedolžno raste in se razvija. Na vaši strani sem že bila prej približno 1 leto nazaj. Pred tem sem bila zagovornica splava. Sama sebe sem skušala prepričat da ne prenašam otrok, da jih nikoli ne bom imela. Veliko vpliva na to ima družba. Pa ne samo družba. Že družina ti vceplja v glavo da najprej je potrebno pridobiti ustrezno izobrazbo, nato službo, stanovanje in nato še uživati.. Otrok pa kot da je zadnja stvar na svetu. Potem se začne. Punca dobi fanta in se predajata en drugemu in takrat imata oba nedolžne misli. A potem mama punci nalaga če se je zaščitila, da ne bi slučajno zanosila. Moja lastna mati me je prisilila da sem popila tablete 72ur po spolnem odnosu ker sem ji povedala da nisem pazila. Čeprav nevem ali je prišlo do oploditve ali ne sem se počutla grozno. Spraševala sem se ali sem ubila življenje?

Na problematiko abortusa sem se spomnila tudi ker je moja sošolka imela seminarsko ravno na to temo. Seveda je bila diaproekcija polna groznih slik.. te grozne slike kot vsi temu pravijo so posledica groznih dejanj in nič drugega! Nato nam je profesorica ki je bila poprej DMS povedala za primer ko je ženska 10x umetno splavila preden je zanosila in rodila. Vsi so se zgrozili. Saj je umorila 10 otrok in nato se je odločila da je eden pravi čas prišel očitno.

Medtem ko sem brala komentarje sem naletela na link v katerem sem prebrala da v otrokovo glavo zasadijo inštrument s katerim ga izsesajo/povlečejo ven. Na tisti strani sem zasledila še en link ki me je pa popolnoma šokiral. Ženska ki je preživela njen lastni abortus. Njena mama se je v 7 mesecu nosečnosti spomnila da nenadoma si ne želi več "ploda" in je šla splavit. Oziroma se opravičujem.. umorit. Na hitro sem pogledala njeno sliko in si predstavljala, da nje zdaj tu ne bi bilo če bi splav uspel. Te nenadomestljive osebnosti sploh ne bi bilo.

Zanima me pa če podpirate splav v primeru ko naj bi otrok ogrožal življenje matere oziroma bi lahko prišlo do posledic ter ko naj bi bil plod poškodovan?

S splavom se ne strinjam niti slučajno. Če bi zdaj zanosila pri skoraj 17 bi ga obdržala. Vsi veliko pričakujejo od mene ampak to me ne zanima, zakaj naj bi ubila življenje samo da me ne bi ljudje vlačili po zobeh? Pa kot imajo nekateri svoje stališče da je bolje da zdaj prekinejo kot da bi potem otrok trpel celo življenje. Zakaj pa naj bi trpel celo življenje? Ni ga človeka ki ne bi kdaj v življenju trpel in niti če bi ga v vato popolnoma ovili ga ne bi mogli zaščititi pred vsem slabim kar je na tem svetu. Lahko imaš preveč denarja, preveč oblek, preveč hrane, preveč vsega a si bolj nesrečen kot družina ki komaj gre skozi mesec. Sama spadam med te. Nismo med premožnimi in nismo med revnimi. Nekako gremo skozi mesec. Včasih se je pač potrebno žrtvovati. Vsega vedno tudi ne moremo imeti.

To je moje "skromno" mnenje. Prosim punce,dekleta,žene,ženske 1304695885x premislite preden to storite. Potem ni več poti nazaj.Ženska ki se za to odloči more biti zelo zelo v stiski ali je pa neka egoistka. V stiski je pa zato ker ji je družba vcepila v glavo da to ni moralno etično, skrbi jo kaj bodo drugi mislili, kako jo bodo drugi obrekovali. Pri splavu mogoče ne bi nobeden drug vedel razen nje ampak jo bo veliko bolj bolelo kot če bi jo ljudje kamenjali. Moj oče mi je nekaj časa nazaj ko sem še vneto govorila da ne bom imela otrok rekel: ženske ki ne želijo imeti otrok so egoistke. Zakaj? Ker samo razmišljajo kako morajo ONE se imeti lepo,uživati,imeti službo,nakupovati,imeti dovolj časa zase,potovati,spati ob vikendih. Samo misli na svoje potrebe pa kako bo najbolj uživala svoje življenje. Potem ko bo starejša pa bo videla kako se ji čas izteka. Koga bo poklicala da pride k njej na obisk? Komu bo skuhala kosilo? S kom se bo pogovarajala? Komu bo delila nasvete? S kom se bo prepirala? S kom če ne s svojimi potomci.

Bodite strpni en do drugega.Lp 2010-02-11 at 21:44:27

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Spoštovana emmeline, prosimo počakajte še nekaj časa za odgovor.(op.ur.12.2.2010)

Spoštovana Emmeline!

Hvala Vam za življenjsko modrost, ki ste nam jo posredovali s svojim pismom. Občudujemo Vaš pogum, optimizem in prečudovit pogled na življenje. Postavili ste nam nekaj vprašanj na katera Vam z veseljem odgovarjamo.

Splav ne podpiramo v nobenem primeru. Četudi je ogroženo življenje matere zaradi otroka, jo spodbujamo naj naredi vse, da bo otrok preživel. Spodbujamo jo k herojstvu Bolj grenak kot pelin je občutek, da bi otrok lahko preživel, če bi takrat naredila vse kar je bilo v njeni moči. Pa ni, ker je raje izbrala svoje življenje. Več ji je pomenilo njeno življenje kot otrokovo.

To so zelo hudi občutki krivde, ki so kot nočna mora iz katere se ne moreš zbuditi. V tistem trenutku, ko se odloča o življenju in smrti, mama največkrat razmišlja nekako tako: "Če bom jaz umrla bo moj partner ostal sam, pa moji otroci bodo brez mame, pa moji starši, prijatelji... Če pa jaz preživim, bova s partnerjem lahko imela še veliko otrok." In izbere svoje življenje.

Vendar pozneje je vse drugače Nič več ne razmišlja tako kot je na začetku. Sedaj vidi samo to: "Moj otrok je umrl zaradi mene." Vsak otrok je edinstven. Mama lahko pozneje rodi še veliko otrok, pa nobeden ne bo mogel nadomestiti umrlega.

S tem ko spodbujamo mamo k junaštvu, nikakor nočemo podcenjevati dejstva, da je zelo hudo in nastane velika stiska, če družini umre mama- če otrokom umre mama, zato da bi njihov bratec/sestrica preživel. Vendar ti otroci vedo oz. bodo nekoč izvedeli zakaj je mama umrla. In mama bo v njihovih očeh junakinja, ponosni bodo na njo.

Spoznali bodo kaj je požrtvovalnost, plemenitost in veličina ljubezni. Spoznali bodo, da je otrok (človek) največja dragocenost na svetu. Ta izkušnja spoznanja jih bo neizmirno obogatila.

To kar smo do sedaj napisali je naše mnenje po katerem nas sprašujete. Vedite pa, da obstaja še druga plat medalije. Le- ta je, da v takem primeru, ko je ogroženo življenje matere zaradi otroka, ni moralno sporno, če se mama odloči, da bo v samoobrambi izbrala svoje življenje Obstaja pa še nekaj na kar bi Vas radi opozorili. Zdravniki se nemalokrat zmotijo v svojih prognozah in tako se lahko na koncu zgodi, da preživita oba- mama in otrok.

Splav ni opravičljiv niti zaradi medicinske indikacije Otrok je otrok- ne glede na to kakšno bolezen ali anomalijo ima. Posledice splava so popolnoma enake kot pri splavljenem zdravem otroku.

Žal nam je, da ste doživeli tako zelo težko in bolečo izkušnjo, ko Vas je mama primorala k vzetju postkoitalne kontracepcije. Kaj se je takrat dogajalo v Vašem telesu ne vemo, zato Vam ne moremo odgovoriti na vprašanje ali ste ubili življenje ali ne. Želimo, da bi našli notranji mir po katerem hrepeni Vaše srce. Verjamemo, da boste zlata mama svojim otrokom in da jim boste dali vse tisto, česar sami niste dobili pri svoji mami.

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

Evelina: Imela sem tri splave pred 30. letom, enega sem naredila celo sama. Zdaj imam 2 otroka brez kakršnihkoli težav. Tudi travm nimam in nisem imela nobenih op ur. in to pravi ravno na strani, ki govori o splavu, resda je bilo težko v tistem času, niti pod razno pa ne tako težko, kot bi bilo, če bi morala dati lastne otroke v posvojitev, ali pa da bi mi umrli, ker sem bila nesposobna op ur. vsaka normalna ženska je sposobna. skrbeti zanje. Zmanjševanje količine splavov se pa na pravi način izvaja z propagiranjem kontracepcije in varnih spolnih odnosov. Kar hkrati pomeni še zmanjševanje količine spolno prenosljivih bolezni. Z vašo spletno stranjo pa niste dosegli drugega kot posmeh s strani liberalno razmišljujočih ljudi in gnus večine. Niti en splav manj ni bil narejen zaradi vas. Kar je dober indikator, da ne počnete pravzaprav nič koristnega.

Evelina 2010-02-17 at 18:59:45

op. ur.

Tukaj vidite primer splavnice, ko se je zave, da je njena plodna doba mimo. Ko sama racionalizira s posvojitvami, s tem dokazuje, kar že vedno pravimo. Če ne prej, pride vest in trpljenje po menopavzi in se stopnjuje do smrti To čaka vsako Temu trpljenju pa se pravi, da se globoko zaveda, da je morilka svojega otroka! Itak je pa vse že opisano na naslovnici!

Mi zmeraj pravimo NE SPLAV! Če pa se odločite za njega, kot zgoraj dotična neoseba, ne bo za vami ostalo NIČ! In svet bo lepši brez vas !

p.s. mislite, da ne vemo, da iščete pomoč? Ste zelo poceni in prostaška ženska, ki hoče svojo ničvrednost prevaliti na nas! Sami ste si storili, kar ste si in dobili ste, kar ste hoteli

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

draga: malo sem prebrala kaj ste predhodnice napisale ,jz nisem zagovornik splava niti ga nisem nikdar naredila.Rodila sem pred 6 leti zdravega otroka sicer v 7 mesecu nosecnosti ,ker so me resevali ker mi je zacelo odpovedovati srce.od takrat naprej so mi zabičali za moje dobro da nesmem vec imeti otrok,zal pa se je zgodilo da mi je menstruacija izzostala ze 4 mesec naredila sem 3 teste sla sem k ginekologinji ,ki mi je naredila ultrazvok vse bp.dobila sem hormonske tablete,da mi sprozijo menstruacijo  in nič sla sem se po en test in ugotovila da sem noseca.Verjamite mi da tudi slučajno nisem pogledala slik ki so tukaj gor ker mi srcek ne dovoli,vem pa nekaj da moram narediti splav,da bo z mano vse ok in da bo moj prvi edini otrok imel mamico,sem pozabila napisat da sem od poroda naprej v invalidski penziji....in prosim ne obsojajte in ne posplošujte vse primere enako,ker ce bi bila zdrava bi skakala od srece...verjamite! 2010-03-06 at 11:11:12

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Spoštovana draga, skačite od sreče, tudi zato, ker ste nam pisali. Zanosili ste, kljub "zanesljivi kontracepciji", ker ste si tako želeli in NE ŽELITE SPLAVITI, kajti ne bi šli na to stran! Se upamo staviti, da so Vam odsvetovali otroka "ljudje" ginekološke obrti. Kakor tudi poklicni morilci ali rablji(ti za razliko od njih, nočejo jemati življenja otrokom in tudi ženskam)so ponosni na svojo obrt, ki je v njihovem primeru pobijanje otrok!

Možnosti za Vaše odpovedovanje srca: Prirojena srčna napaka(Vitium Cordis), vnetje srčne mišice(Miokarditis), ishemična bolezen srca(bolne žile, ki prehranjujejo srce). Zapomnite si to:" V medicini, za ohranitev življenja, ni nič nemogočega!" To je tudi namen medicine in visoko spoštovanega zdravniškega poklica!

Stopite do svojega zdravnika in prosite pod nujno napotnico za kardiologa, ki bi Vas spremljal skozi to nosečnost.

Kardiologu bo to pravi izziv in se Vam bo prav posebno posvetil Ponosen bo, da je ohranil pri življenju mamico dveh otrok in njenega otroka Vi pa boste od neskončno srečni . Le pogum draga, niste sami Pa ko se bo polegel naval sreče od drugega , nam kaj pišite. Se že naprej globoko priklanjamo nad Vašim herojstvom

 

p.s. kakor ste že videli, na tej strani ne obsojamo splavnic. Vam je bilo samo hudo in ste imeli občutek, da ste v breizhodnem položaju - pa niste več. Splavnice se obsojajo same! In te uboge ženske, doživljajo najhujšo nočno moro iz katere se nikakor ne morejo prebuditi in to traja do konca življenja. To je tako hudo, da si v starosti marsikatera od vsega hudega želi umreti pa ne more! Stran je namenjena ženskam pred odločitvijo za splav! To kar piše na tej strani, je lani potrdila uradna slovenska medicina Kake bodo posledice te potrditve? Vsi ginekologi in katera koli njihova asistenca, ki so po datumu potrditve izvajali ali podpirali splave, se bodo znašli v zaporu, kot izvajalci genocida in najgnusnejši morilci otrok! Upravniki pa bodo poskrbeli, da se bodo znašli med ostalimi zaporniki!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

ela: naj kar povem, da strogo nasprotujem splavu. Sem stara 21 let in mi je bilo od nekdaj kristalno jasno, da čeprav zarodek ne imenujemo otrok, človek... iz tega pride otrok in človek, tako da ima takšno vrednost, kot jo imamo vsi ostali. Za razliko od nas, pa nima možnosti, da se bori za svoj obstoj. To možnost mu namreč lahko odvzamemo. če želimo. In tako nikoli ne zvemo kakšen bi bil. Mogoče bi bil slikar, izjemen pevec mogoče pa nekdo, ki te, zmeraj ko ga pogledaš, nasmeji, potolaži. Enostavno nikoli ne zveš. Saj lahko vsak pri sebi ve; da če bi se njegov starš odločil, da naredi splav, ga zdaj ne bi bilo!!!kako lahko potem nekdo trdi, da nerojeni otrok ni človek. Saj smo tudi sami bili nekoč zarodki in smo zdaj ljudje!!!!Glede otrok, ki se lahko rodijo s kakršnokoli okvaro, pa takole: še zmeraj so to ljudje vredni kot smo sami in kdo lahko trdi da bodo nesrečni!!! Oni niso nič več nesrečni kot smo vsi. Mogoče pa so celo srečnejši, saj (nekateri-odvisno od okvare) ostanejo za zmeraj na razvojni stopnji otroka in ta nedolžnost ter naivnost je lahko večja sreča kot vednost in odgovornost, ki jo nosimo (naj bi jo nosili) odrasli. Je pa res da smo lahko mi nesrečni, če je naš otrok prizadet. Se pravi, da splav v tem primeru naredimo iz gole sebičnosti!!

Vseeno pomislim da ste malo prekruti z nekaterimi. Še posebej ko argumetirate posiljene ženske, da ne bi mogle zanositi če bi bile zares posiljene. Tudi če to drži, vseeno ni ženska kriva in manj vredna, če je bila posiljena in podzavestno v tem uživa. Moje mnenje je, da smo vsi ljudje, in smo podvrženi različnim strastem (za nekatere tudi nikoli ne zvemo)in ni prav da potem take ljudi obsojamo. Priznam da prvič slišim, da posiljena ženska ne more zanositi, in tudi če je tako, in potem zanosi, ne pomeni, da je njeno posilstvo lažno in neboleče. S tem se absolutno ne strinjam. Ja, zelo ste kruti do nekaterih, kar je po eni strani dobro, po drugi pa ne tako zelo. Sama osebno obsojam dejanje (splav) in ne človeka! Za vse mlade punce pa takole: če nisi dovolj zrela da imaš otroka, ti povem da tudi nisi zrela za spolne odnose!!!!!!Lep pozdrav 2010-03-19 at 21:44:38

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Spoštovana ela se opravičujemo za pozni odgovor. Spodaj imate pismo žrtve posilstva, ki potrjuje, kar smo napisali. NI ZANOSILA! Človeška psiha je zelo zamotana reč. In velikokrat se zgodi, da kar nekomu ne paše ali mu je celo ogabno, je drugim na vso moč všeč! Recimo spolni odnosi, tudi ženske kastrate (trenutno aktualno) s psi.

Ženska, ni rastlina in ne zanosi, če noče! Tudi spodnja žrtev posilstva, spregleda, tako kot vi, "če ima spolni odnos proti svoji volji". Veliko žensk, ki ima težave z doživljanjem orgazma išče razne dodatne impulze, da ga doseže. Med temi impulzi je tudi nepričakovan in grob seks, ki bi s strani opazovalcev(možno tudi moškega dela v trenutnem odnosu) pomenil posilstvo. Pa za njo ni! Je le pot patološkega doživljanja do vrhunca spolne naslade. To se pa dogaja v možganih, ki nimajo razčiščeno, kaka je vloga osebnosti!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Boštjan: Spoštrovani. Po dolgem času sem spet zajadral na vašo stran, pohvaljeni ker ste ostali zvesti svojemu prepričanju in delu. Če ste rešili samo eno življenje, je ta stran vredna obstoja. Prepričan pa sem, da ste storili mnogo več.

Tokrat bi vam nekaj napisal glede odgovornosti zdravnikov.

Z vidika medicinske etike je splav nesprejemljiv. Zdravnika že v začetku zavezuje hipokratova zaprisega (ki so jo sicer ravno v ta namen odpravili in sedaj zdravniki prisegajo drugače), ki nedvoumno prepoveduje splav (in avtanazijo).

Torej vsak zdravnik, ki opravlja splav se že v štartu prekrši zoper osnovno vodilo svojega poklica, ki ga predstavlja omenjena zaprisega. In če kdo reče, da prisega formalno ne velja več in da ji niso več zavezani, pa še vedno veljajo druga etična pravila, ki posredno prepovedujejo splav. Eno od teh pravil je, da zdravnik naj ne bi opravljal nepotrebnih opravil, oziroma zdravil česar ni potrebno zdraviti.

Torej, če se vprašamo, ali je nosečnica bolna? Ali bolje, ali nosečnost, kot taka pomeni bolezen? Ali zdravik z splavom zdravi nosečnico? V nekaterih primerih prav gotovo, ampak v ostalih 99,9% pa medicinskega opravičila ni. Zdravniki, torej ravnajo proti etičnim načelom svojega poklica, ko izvajajo nepotrebne posege, ali "zdravijo" nekaj kar ne potrebuje zdravljenja.

Če je zdravljenje potrebno, so pri zdravljenju zavezani zdraviti oba, tako otroka, kot žensko in ne enega na škodo drugega. Vsi posegi v telo bi morali biti v dobro obeh, z namenom rešiti oba. Če pri takem zdravljenju umre otrok, to seveda ni splav ampak neuspešno zdravljenje, pod pogojem, da smrt ni bila namerno povzročena.

Pravica do splava, je politična pravica, s katero zdravniki nimajo nič. Oziroma, je bilo izvajanje te pravice zdravnikom vsiljeno, čeprav tepta osnovna etična merila zdravniškega poklica. Zdravniški ceh bi se moral upreti izvajanju te pravice na podoben način kot se bori za višje plače, naj pač to pravico izvaja kdo drug.

Mogoče pa je sedanji plačilni sistem kompenzacija za nemirno vest? 2010-03-30 at 16:15:01

op. ur. Spoštovani Boštjan tudi Vam se opravičujemo za pozni odgovor. Zelo dobro ste opisali zdravniško etiko! Vemo za primer nosečnice, ki ji je ginekologinja že ob sumu, da nekaj ni prav, predlagala splav. Po hudih duševnih bojih se je ta nosečnica odločila, da bo obdržala otroka. Že v pozni nosečnosti ji je ravno ista ginekologinja rekla:"Dobro, da niste šli delati splava!" Popolnoma pokvarjena in neodgovorna "zdravnica". In kak je bil rezultat? Ta nosečnica, ki ji je ginekologinja popolno prepričana(že pri sumu) svetovala splav, je rodila popolnoma zdravo deklico!

To ni nič drugega, kakor v najlepšem primeru malomarnost, neodgovornost. V resnici pa je napeljevanje k dvojnem umoru. In ker ta ginekologinja izvaja tudi splave, je navadna množična morilka! Njej je mesto, ne v zdravstvu, temveč zaporu, kjer so tudi ženske, ki so splavile.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

Žrtev posilstva: Sama nikoli nisem imela splava in nikoli ne bi šla splavit zdravega otroka, pa sem vseeno zgrožena nad stvarmi, ki jih pišete na tej spletni strani. Tale citat je grozljiv."Če ženska pravi, da je imela zanositev pri posilstvu (imela spolni odnos proti njeni volji) laže! Ženska pri posilstvu nikoli ne zanosi! Zanositev se lahko zgodi tudi pri grobem ali celo nasilnem seksu. Vendar ji taka oblika spolne združitve ugaja, ker drugače ne bi zanosila." Kako si drznete avtorji te spletne strani pisati takšne bedarije? Da vas ni sram! Imate to srečo, da vam ni bilo dano izkusiti posilstvo? Nekateri nismo imeli te sreče. Tako jasno namigujete tukaj, da ženski posilstvo lahko tudi ugajaop. ur. to ste rekli Vi ne mi! in če je med posilstvom zanosila, ji je gotovo ugajalo. S tem moškim pošiljate sporočilo, da posilstvo ni nujno nekaj slabega, ker čisto lahko se zgodi, da bo ženska uživala. Se vam zdi zdravo v svet pošiljati takšno sporočilo? Kot žrtev posilstva sem zgrožena nad vašim početjem, ki vprašanje, če ni celo kaznivo. 2010-05-03 at 10:07:56

op. ur. Zelo veseli smo vašega pisma, ki potrjuje, kar pravimo! Ali ste zanosili? Niste! Sicer pa vaše pismo zelo lepo pokaže škodo, ki se zgodi žrtvi posilstva(ki ga zelo obsojamo). Trenutno ste kastrata! In vsakemu moškemu bi odrezali penis ali pa ga delali impotentnega! Celo nas bi šli sodno preganjati pa sploh ne poznate spolne strukture splav.info.

V tolažbo Vam povemo, da posilstvo ne povzroča nič večjih travm, kakor rop pri bančnem avtomatu!

Ta Vaša travma bo minila, res je, da jo ne boste nikoli pozabili. Niso vsi moški(ali ženske - nikjer ne omenjate spola od katerega ste bili posiljeni) taki, ki bi storili tako hudo dejanje! Jih je pa res od 1000 - 15, ki so zmožni tega!

Poglejte si odgovor eli

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

 

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma