Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

 

Pisma 21. stran.

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Evelyn: Najprej en topel pozdrav urednikom strani in pa vsem borkam za pravice žensk in vsem borkam proti splavu...

Naj vas najprej opomnim, da vse kar bom v nadaljevanju napisala je moje mnenje (moje osebno).

Stara sem dovolj, da lahko podam svoje komentarje in razloge zakaj PROTI splavu. Nikoli v življenju nisem pomislila ZA in tudi nikoli ne bom. In obsojam vse tiste materialiste in sebičneže iz očitno čudnih družin, ki blatijo vse tiste, ki smo proti splavu. Ste se vprašali - mogoče ste bili pa vi nezaželjeni, pa ste zato tako sovražno nastrojeni?

Pa tudi če ste bili, ste živi, halo, živi ste. Otrok ni kriv za nobeno sovraštvo in nobeno tekmovanje. OBSOJAM mlade, ki se ne vzdržijo, ker očitnom mislijo, da zamujajo če se ne kavsajo (se opravičujem za besedo, ampak vedo sigurno ne, kaj pomeni spolno občevati). Zakaj jih obsojam? Zato, ker jih noben pameten ni podučil, da je prezgodaj za posteljne aktivnosti, sploh pa ne brez zaščite. In potem najstnica - govorim od 12 do 17 leta zanosi, in se odloči za splav (njen če lahko tako rečem partner pa pobegne), o posledicah ne razmišlja. Pa naj bo še tako "zrela". Če pa je punca stara 18 let, po zakonu odgovarja za svoja dejanja - pa čeprav nažalost v zakoniku ni nobenega člena (vsaj člena), da je splav enako kot če nekoga ubiješ iz malomarnosti, ker pač enostavno ni čas. Ja kdaj pa je pametnjakoviči?

Trenutno sem sama noseča 3 mesece, in nisem in nebi razmišljala o splavu, ker je absurden.Zakaj bi ubila del sebe, ko pa ženska mora v življenju roditi, to je njeno poslanstvo. Kar se pa tiče moških - nikoli ni kriva samo ženska. Moški ob izlivu ne mislijo kam spustijo - vsaj tisti ne, ki niso podučeni. Sem vesela, da ste objavili slike - čeprav grozne. Naj dojamejo, da obstaja zaščita. Sej nismo v obdobju štrikanih kondomov ljudje!

Jaz osebno sem zelo proti. Imela sem nekoč neko znanko, ki je splavila zato, ker je hotela še uživati, in zato, ker je rekla da je prevelik strošek. Ja baba, zakaj si sexala? Pokvarjeno do amena.

Tudi v primeru, da ima otrok kakršnokoli okvaro - TVOJ JE. Kaj, je zaradi tega potrebno, da se ga ubije. Iz tvoje krvi in mesa je, to pomeni da malce drugačni otroci niso enaki normalnim?

Spontani splav pa je posledica narave in situacije, in hudo mi je za katerokoli. AMPAK ZA DEŽJEM VEDNO POSIJE SONCE, KAJNE? 2008-07-01 at 12:18:52

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Spoštovana Evelyn in hvala za pozdrave! Čestitamo za in že vnaprej za.

Govorite veliko o napade na tiste, ki so proti splavu. O tem je bilo že veliko govora! Splav ni nikoli dober in prinaša strašne posledice. Za vse velja, ne delajte splava!

Vendar splav najbolj zagovarjajo ničvredneži, veliko manj nevedneži. Čisto na kratko: Splav - ni otrok. Ni otrok - izumrtje! Pa naj zagovorniki splava izumrejo! Za njimi ne bo ostalo nič! In prav je tako!

Tisti pa ki imajo radi svoje otroke, naj živijo. In verjeli ali ne, prevzamejo vse, kar so imeli ali imajo, tistim, ki izumirajo. Še enkrat čestitamo ob vaši in Vam želimo še veliko, veliko takih srečnih dogodkov!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Andreja: Glede na to, da je vaša stran na vrhu, ko se v iskalnik vpiše 'splav', bi pričakovala, da bo vsaj strokovna. op. ur. če bi malo bolj raziskali, bi videli, da se to stran namenja za znanstveno referenco pri študiju embriologije na medicinski fakulteti(ne sicer v Ljubljani) in tudi pri diplomski nalogi o posledicah splava. Želela sem si prebrati nekaj o splavu z medicinskega pogleda, naletela pa sem na stran, polno slovničnih napak in izredno PRISTRANSKO - upam si reči, da sploh ni namenjena splošnemu informiranju, ampak pod pretvezo, da se zavzema za ženske, poskuša le prikazati zgrožanje nad splavom. Tudi slike so izredno grafične, nevem, zakaj ste jih uporabili brez predhodnjega opozorila, saj neizmerno šokirajo. Delam namreč objektivno raziskovalno nalogo in res nisem bila pripravljena videti česa takega.

Skrajno neokusna in neinteligentna, tipično slovenska stran. Če se kdo ne strinja, takoj odgovorite s sarkastičnimi propombami in se zgovarjate na svobodo govora; vsakemu, ki pa drži z vami, bi pa kar peli himne. Toliko o svobodi mišljenja. Sramotno. Upam tudi, da ste vegetarijanci, ker UMOR mlade živali moralno ni niti malo sprejemljiv.2008-07-22 at 17:22:04

op. ur. Deklina najprej hoče opravičiti (svoj) splav. Na koncu pa blebeta o vegetarijanstvu in moralno nesprejemljivih umorih mladih živali.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Andreja: Dodala bi še, da močno dvomim, da bi katerikoli ženski, ki je morala iti skozi izkušnjo splava zaradi takšnih ali drugačnih razlogov, bila ta stran v kakršnokoli pomoč. Celo nasprotno, lahko bi ji povzročila še večje psihične travme ob pogledu na eksplicitne slike. Torej gre za vprašanje, ali ne poskušate ženskam kar vcepiti krivde zaradi splava, četudi tega izrecno ne poveste. 2008-07-22 at 18:46:08

op. ur. Mislili smo malo bolj razčleniti ti dve pismi, da pokažemo, kako katastorfalne posledice ima splav! Vendar nam je pisala mary3, ki je s svojim pismom povedala vse.

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

mary3: živjo.sem mlada mamica ki je zanosila pri 17 letih,prvo sem razmišljala o splavu ko pa sem prebrskala po teh staneh v splavu sem si še isto minuto premisla.nebi mogla tega narediti svojmu otroku.prej se pač nisem z nobenim pogovarjala kako zgleda splav in po njem.dokončala sem zadnji letnik šole zaposlila pri očetu in zdaj imam 2 leti starga sinčka,ki ga obožujm vsak dan bolj.vsakič ko pomislim,da sem razmišljala o splavu me stisne pri srcu.ponosna sem nase da nism delala splava in vem da ga nebom nikoli sploh ker imam željo po veliki družini vsak otrok zaželjen ali pa ne je dobrodošel.rajši vidim da sem jaz lačna kot moj otrok.sedaj imam drugje službo in načrtujemo še kakšno sestrico in bratca.poleg vsega pomagamo še otrokom iz pediatrične,ki so bolni in imajo raka to so kot moji drugi otroci.

veliko otrok je ki potrebujejo ljubezen in mi 3-je jo delimo z njimi. 2008-07-24 at 16:44:02

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Hvala! Da je le več takih kot ste Vi! Čestitamo Vam za sinka Veliko pozitivnih odzivov žensk, ki so bile pred splavom in so se odločile, da ga ne naredijo, nas navdaja z navdušenjem. Vendar je Vaše pismo, tisto, ki seže do ! In tudi od Vam želimo, da se Vam uresničijo želje po veliki družini, sreči in ljubezni, ki jo znate deliti tudi z drugimi!
Še enkrat, draga mary3! Vso srečo Vam želimo v življenju

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

šolarka:  

sem dijakinja. s sošolkami imamo pri psihologiji referat o splavu. dve zagovarjata splav, dve pa ne. Žal sm pristala pri tistih ki ga, kjub temu da ga ne. prosila bi za pomoč, če obstaja kakšna spletna stran, kjer je kaj napisano o zagovarjanju splavu, zakaj je splav koristo narediti. sam sem iskala po iternetu, vedar zaman.   upam na vašo pomoč..hvala v naprej 2008-11-08 at 19:34:10

op. ur. spoštovana šolarka! Ni strani, ki bi zagovarjale splav! Je namreč zelo nevarno, če nagovarjaš ženske k umoru lastnega otroka. Obstajajo pa strani ordinacij ali organizacij, ki to počnejo vendar je vse zavito v okrasni papirček, da ohranjajo žensko zdravje.

Lahko pa pogledate po forumih ali blogih in opazili boste, da zagovorniki splava niso ravno najbolj "pri bistrih"

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

dina: na kratko vam bom opisala moje izkušnje s splavom.imela sem ga pri dvajstih letih nisem sploh vedela kaj naj naredim, ko je prišeu dan da grem na splav sem mislila da se mi bo zmešalo.toda morala sem oditi.bila sem v osmem tednu nosečnosti,želela sva otroka bi obdržala toda ni bilo mogoče saj je otrok odmru v meni ni se hotelo naprej razvijati.(ginekolog mi je povedal takole: vaš otrok je odmru, trohni v vas).poleg tega sem še hodila na zdravstveno šolo in vem kako to poteka, kaj naredijo, ............kako mi je in mojemu partnerju, iz dneva v dan se spominjava kako bi bilo če bi ga imela.natanko pred 6 mesecio me je zapustil partner odšeu je z drugo. jaz ga še vedno občudujem da je lahko prestav vse to.vsak dan se vidiva usak dan se poogovarjava o tem nikoli ne bova pozabila kaj je bilo,toda sploh nevem kaj naj neredim hočem biti ponovno z njim in probati ponovno zanositi saj si želim biti z njim in znemu ustvariti življeneje.se zdaj nemorem pozabiti tistega jutra ko sem bila na stolu....vsi obsojate ženske da smo krive za to kaj se počne otrokom, to ni res poznam veliko žensk ki so že naredile splav nebeni ni bilo lahko saj to pušča posledice,vsak dan mislim na to.vsak dan štejem koliko bi biu star na današni dan bi biu moj otroček star natanko osem mesecev.kako mislite da se počutim danes ko tole pišem.jokam ker vem da mogoče nebom več nikoli zanosila,in kaj naj zdaj.vsak dan mislim na to ali bom sploh kdaj lahko zanosila.vsakič ko vidim kako nosečnico se spomnim gledam tv se spomnim kamor koli se ozrem vidim nosečnico, ali mamico.pomagajte mi kako naj to pozabim. svetujte 2008-11-14 at 08:28:36

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. spoštovana dina! Žalostna zgodba in iskreni sočustvujemo z Vami. Le pogum, bolečina bo sčasoma minila, saj niste bili vi vzrok smrti Vašega otroka. Prepričani smo, da boste imeli še veliko otrok. NE OSOJAJTE SE! Ali ste že kdaj pomislili, da je vaš bivši partner genetsko nepravilen? Tudi to je lahko vzrok, da otrok ni preživel. Najdite si drugega fanta in po možnosti naj bo to tudi Vaš bodoči mož. Upajmo, da smo Vam kaj pomagali.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Lara: pozdravljeni.

super super super..

vse pohvale..

ko se dobila mail od prijateljice najprej nisem vedela zakaj se gre, ampak se ''padla not'' in sm prebrala prav vse. zdi se mi prav, da osveščate ljudi o tem, da je splav umor otroka.

sama ga sicer zagovarjam v izrednih primerih npr.: da je mati prizadeta ali šče te nekdo posili pri 12ih letih..ampak to so izjemi primeri.

vedno več žensk uporablja splav kot kontracepcijsko sredstvo, mnoge se niti na zavedajo posledic.

slike so pa pretresljive s: zanima me ali so resniščne ali je to kakšna fotomontaža..ampak ko jih gledaš te res pretresejo..

vsem ki se odločajo za splav bi morali najprej dati v pogled to stran..

lp Lara 2008-11-24 at 0:54:17

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Spoštovana Lara! Hvala za Vaše mnenje! Povedali Vam bomo kaj so ti izjemni primeri splava. SPLAV VEDNO POVZROČI STOPNJUJOČE DOSMRTNO TRPLJENJE! O zanositvi smo pa itak že napisali, kaki so pogoji, da ženska zanosi!

Slike niso fotomontaža! Poglejte si prvi posnetek:

abortion3p.jpg

abortion6p.jpg

Video posnetka splava. Dobro opazujte izraza teh dveh splavnic, ko se zavesta resnice.
Klikni na sliko.
RealPlayer

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

LILI: Sem vpišite vaš komentar

nasla sem vaso stran..zdela se mi je dokaj zanimiva in mogoče realna..zdelo se mi je da stvari ki pisejo so resnicne..ampak ko sem prisla do stavka da zenske ki splavijo ne izbirajo vec partnerjjev ampak jim ni vazno s kom in se spustijo v spolnost z nizjim rangom kot so pri nam ljudje iz bosne.. op. ur. to ste napisali vi, ne mi!ne morem verjeti kaj sploh pisete..s tem ste dokazali da ste najvecji primitivci kar sem jih v zivljenju "spoznala"..sram vas bodi ob takem pisanju..kmetje egoisticni ki skrbite samo za svoja prepricanja.. 2008-12-20 at 17:16:50

op. ur. Čudovito pismo, ki potrjuje, kar smo že napisali.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

alma: Sem 27 letna alma moja zgodba je taka lani maja sem zanosila in sem pri tem imela nesrečo telo ni sprejelo ploda in sem imela spontani splav me pa zania kako bi lahko zanosila in vas prosim za nasvet in pomoč kajti otroka si sedaj neizmerno želim 2009-01-02 at 13:56:16

hvala za pomoč in nasvet  lahko mi prosim pišete tudi na moj naslov prosim za pomoč

op. ur. Spoštovana alma. Sočustvujemo z vamo ob tej nesreči! Mlada ste, plodna ste! Otrok bo še cel kup! Lep pogumno!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

MAJA:

POZDRAVLJENI!!

SEM DEKLE,STARA 20 LET.

GLEDE SPLAVOV;NIMA KOMENTARJEV VSAK SE ODLOČI PO SVOJE.NO MOJ PRIMER JE TAK: STARA SEM 20 LET,IN SEM ZANOSILA PRED KRATKIM!VELIKOKRAT SEM POMISLILA NA SPLAV-NE VEM PA ČE BI ZBRALA POGUM, KAKO BI JAZ TO LAHKO PREBOLELA-TO BOLEČINO?KER SEM IMELA V GLAVI VPRAŠANJE KAKO BOM POVEDALA DOMA?(IMAM STROGE STARŠE)IMAM PA PARTNERJA,KI ME DRŽI POKONCI,NE GLEDE NA TO KAJ BODO REKLI STARŠI IN PRIJATELJI.NO NEKAKO SEM RES POSLUŠALA NJEGA,ZATO BOM OTROKA OBDRŽALA NE GLEDE NA SITUACIJO.

NE VEM-SPLAV??? MISLIM DA ŽENSKE KI DELAJO SPLAVE SO PRECEJ MOČNEJŠEGA KARAKTERJA. 2009-01-15 at 14:29:09

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Da je le več takih kot ste Vi! Draga Maja, čestitamo ob ! Niso tiste, ki se odločijo za splav močnejšega karakterja. So navadne strahopetnice! Močnejšega karakterja ste Vi. Tiste ki se odločijo za splav, so šibkega karakterja, nesposobne živeti svojo ženskost in prerado se zgodi, da za njimi ne ostane NIČ!
Pravilno ste se odločili in želimo Vam čim več sreče in veselja, ki Vam ga bo prinesel . Ko ga boste prvič čutili v rokah, ga vohali in se topili od sreče, boste pri sebi začutili, da hočete čim več te sreče. Mi Vas podpiramo
!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

brigit: sem 16 letno dekle, imam starega fanta 26 let s katerim sem zanosila. fant hoce poskrbeti zame(s denarjem in raZmevanjem podporo)in otroka, vendar so moji starsi zelo proti fantu se posebaj otroku. zanima me ali lahko starsi zahtevajo splav brez moje vednosti, oz. kaksne imam pravice kot mati otrocka? prosim pomagajteee 2009-01-26 at 10:00:49

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Draga brigit, za Vas imamo dobro novico. Do otroka imate vse pravice, ker ste njegova mati! Otrok je Vaš in Vašega fanta. Starši ne morejo zahtevati splava! Niti nobeden drug! Bodo pritiski in še marsikaj, zagotovo pa boste septembra ali že prej najsrečnejše bitje na svetu!

Sicer pa lahko staršem pokažete to stran in jih bo minilo, ko iz nevednosti sploh ne vedo, kaj zahtevajo od Vas! Splav je dvojni umor! Umor otroka in ženske duše! Prerado se tudi zgodi, da kasneje ženska, ki je naredila splav zboli in v hudih fizičnih(kaj šele psihičnih) bolečinah umre zaradi raka na dojki.

Ali veste, da zdravnik, ki opravlja splav, sploh ne ve kako ga natančno izpeljati in dela po občutku!

PRI JEMANJU ŽIVLJENJA, NIKDAR NE TEČE VSE GLADKO!

 

 circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif 

neella: Sem vpišite vaš komentar

Glede splava se sploh ne strinjam!

 Saj lahko povemo da se ubije človek, kajti iz dojenčka zraste velik človek...

Kaj je otrok kriv, da bi ga obsodili na smrt? saj ni on kriv da se je spočel, zakaj bi o njegovem živlenju odločal? ali mu omogočimo živlenje ali pa ga prekinemo,..

Saj kot sm zasledila, da če je bilo dekle zlorabljeno, to še ne pomeni da more na splav, saj ni otrok tega kriv, če si ga ne želijo, naj ga donosi in da v rejo, koliko je mladih strašev, ki bi imeli otroka, a ga zaradi zdravja ne morejo spočeti,....

Za vse se najde rešitev...

Tudi najstnice se dobro znajdejo z otroki, tak da to ni razlog za paniko,.. 2009-02-24 at 18:17:36

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. Da je le več takih kot ste Vi! Draga neella, kako nam srce igra, ko vidimo ulice polne mamic z vozički, konstantno upadanje splavov, oz. drastični upad splavov iz pred let. Kako nam srce zaigra, ko se nam oglasi ženska s tako treznim mišljenjem in samo bitjo, kot ste vi. .

V naše veliko veselje več ne dobivamo toliko patoloških pisem, kot jih je bilo. Pozitivna pisma so daleč v prednosti. To nam pokaže dvoje. Ženske zanosijo, rojevajo in vidijo, da je to lepo in prinaša ne glede na način zanositve srečo.

Po drugi strani pa nam je tudi v dokaz, da je nekdo(imenovani na naslovnici) zaradi svoje absolutne pokvarjenosti in zla, ki ga nosijo v sebi, svoj čas sprožil "modo splava", "ženske pravice", ipds., samo z namenom, da ženske prizadene, če toliko bolj trpijo, je za njih toliko boljše. Praktično dekleta in ženske niso bile "in", če ga niso imele. Nas prav zanima kaj bo z njimi, ko se bodo še ostale (žrtve splava) zavedle kako hudo zlo so (jim) storili?

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

 

Pisma 1. stran

  Pisma

  

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.