Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 19. stran. Odgovor absolventki.

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

"....a"Naj najprej omenim, da moje pismo ni namenjeno bralcem, pač pa vam- uredništvu... ............ ............ .................................................... pismo na
željo absolventke "....a" ni objavljeno
2007-06-03 at 20:38:04

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi!

Spoštovana "....a"!

Pozdravljamo Vašo odločitev za delo na tem področju. In hvala za pohvale in ponujeno pomoč!

Hvalevredna je vaša odločitev, da boste izdali zloženko o posledicah splava.

Mogoče se še ne zavedate, da Vas bodo nekoč kovali v zvezde. Ali veste, da boste poleg tega, ker boste vredno opravljali svoj poklic in bili skozi nosečnost in pri rojstvu mnogih "malih štručk", tudi rešili marsikatero življenje. To ni dano vsakemu! In na to ste lahko zelo ponosni! Kot visoko izobražena ženska boste storili veliko dobrega.

Pravite, da s ob problemu splava počutite povsem nemočno. Prav imate! Za preprečitev splava je potrebno jasno dati vedeti ženski(kakor tudi moškemu), kaj jo čaka! Brez kakršnihkoli olepševanj!

 • Morajo izvedeti in se zavesti, da splav ne bodo pojmovale(i) nič drugače, kakor to, da se bodo po splavu zavedale in počutile, da so morilke lastnega otroka! In to ne mine! In verjemite(tega ne pišemo Vam, ker sami veste), to ženski sporoči njena biološka sestava. Če bi pogledali žensko strogo s psihičnega vidika, bi videli, da je center ženskega delovanja maternica. Ostalo telo "je kot pomočnik, da maternica uspešno izvede nalogo, ki ji je namenjena"! Tisti, ki to ve, hitro zazna motnje v družbenem in osebnem delovanju osebe!
 • Tragedije, ki sledijo temu, so nepopisljivo krute!
 • Vse to je napisano na tej strani!
 • Morate tudi vedeti, da bodo ženske, ki bodo kljub temu splavile - kak paradoks - Vas krivile za njihovo trpljenje. Pred nedavnim smo imeli spet tak primer. Pa je deklina grozila, da bodo drugi izvedeli in da se bo o tej strani še izvedelo, če ne objavimo njenega pisma . Nismo objavili in še zmeraj nič! Pa še zmeraj nič! Mogoče je pa le kaj pisala na http://med.over.net/forum5/read.php?151,4104870. Ko bi le vedela, da nam je kakor odprta knjiga!

Vam, ki imate tako dober namen, posredujemo linke, ki Vam bo gotovo v pomoč pri Vaši diplomski nalogi, če se niste strogo specializirali na ženski del:

Kakor vidite; splav ne zadene samo ženske!

Pa še majhen nasvet!

 • Izogibajte se soočenjem z ženskami, ki so žrtve splava! Njihove izpovedi ubijajo dušo! Toliko trpljenja, koliko je v eni sami ženski, ki nastane zaradi splava, niso povzročile vse vojne in nesreče, ki so zadele človeštvo.
 • Toliko neznanskega trpljenja skoncentriranega v eni osebi in za eno osebo(njenega otroka), ne boste videli ali slišali tudi od žrtev spolnih zlorab v otroštvu!

Če pa se boste počutilo dovolj močno in vseeno odločili

Kot visoko izobražena ženska na področju nosečnosti in rojstev, ste bili tudi sami priča splavom. Bili ste priča tragedijam in verjetno je tudi to vplivalo na Vas, da diplomirate s temo, katero ste si jo izbrali.

 • Naše mnenje je, da boste najbolj pomagali, če naredite, da se bodo žrtve splava spoznale med seboj, si pomagale, druga drugi izlile svojo bolečino in to svoje trpljenje posredovale svetu.
 • Naj prepričajo kako potencialno žrtev(še bolje - čim več), da ne naredijo splava. Naj ji pomagajo, kakor tudi posredujejo svoje izjemno trpljenje.
 • Več vas bo skupaj - močnejše boste!
 • Za vsako rešeno življenje, vas bo prepljavljal izjemen občutek zmagoslavja in življenja! Ta občutek bo pa bistveno omiljal bolečino, ki je v žrtvah splava!

Še enkrat spoštovana "....a". Globok in spoštljiv poklon Vam!

p.s. pa oglasite se še kaj.
Posebno bomo veseli Vaših uspehov v katere ne dvomimo!

 

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

tacy: tista ženska,ki naredi splav je nemoralna ga nepodpiram če je bila zmožna otroka spočeti naj ga je tudi zmožna spraviti na svet.V primeru posilstva ali katereg koli krutega načina spočetja pa bi mogoče premislila ampak v vsakem primeru otrok ni ničesar kriv da je biu spočet na kakeršenkoli način. 2007-07-31 at 22:15:03

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! V drugem delu pišete o posilstvu ali krutem načinu. O tem smo že pisali kako in kaj.

Tukaj se daje tudi odgovor vsem tistim, ki zagovarjajo splav. Dobro si preberite to stran! Nobena ne uide grozljivemu trpljenju, ki je posledica splava. Prej ali slej se začne oglašati vest. Da o raku na dojki sploh ne govorimo.

Tiste, ki zagovarjajo splav, se naj malo zamislijo: "Zakaj pa obiskujejo to stran?"

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

petra: Lep pozdrav!

V tej zmešnjavi med dvema ognjema proti in za splav sem se odločila da strnem nekaj svojih pogledov na temo. Nažalost opažam, da se ljudje velikokrat in najraje skrivajo za besedami in zraven močnega stavka ponavadi ni nikjer ne duha ne sluha o močnem argumentu. Dostikrat sem prebrala, da je veliko takih, ki so proti splavu pa vendar...(bi ga opravili v primeru slabih finančnih razmer, ipd.). Temu smo mi tekom študija rekli "ampak efekt", kjer oseba razloži dotično vprašanje ga zagovarja s primitivnimi razlogi potem pa zanika v drugem delu.Enostavno se izgubi v navlaki praznih besed in pozabi bistvo ali pa ga izkrivi.Če si proti splavu, si proti splavu. Tukaj ni nobenih ampak-ov.Kdo je človek, da bo selektivno določal fetusu smrt ali življenje.Na to je potrebno, vsaj pomojem mnenju razmišljati v fazi začetka nezaščitenga spolnega odnosa, saj so kontracepcijska sredstva več kot 99%zanesljiva, če so uporabljena pravilno.op. ur. naravna kontracepcija daje boljše rezultate Ostalih primerov zanositve na takšen in drugačen način ne bom obravnavala, saj se večino prekinjenih zanositev itak zgodi v prej omenjeni situaciji. Moteče je dejstvo, da se problem abortusa ne obravnava takrat, ko bi se moral-s spočetjem. Vendar takrat v ekstazi svojih lastnih užitkov to ni pomembno. Pomembno pa je za nedolžno bitje, ki je takrat spočeto. Nihče ne mora zanikati, da je upravičen splav z izgovorom, da ni človeško bitje. Ker smo bili ustvarjeni z dovolj razvitimi možgani, da sprejmemo sklep o tem, da čez 9 mesecev celica postane otrok, potem je jasno, da iz telesa eliminiramo živo bitje- nekoga, ki bi bil del našega življenja in del veliko drugih življenj, na katere nikoli ne bo mogel vplivati s svojim razumom. Nikoli ne bo mogel svojih staršev poklicati po imenu in oni nikoli ne bodo prisotni pri njegovih prvih korakih. Zakaj? Ker enostavno ni imel priložnosti zaživeti! In čigava odločitev je to? Nikogaršnja. Ali bi ubil človeka, ki hodi po cesti? Zakaj ne? Besedni balast "ženska ima pravico do svojega telesa" je zelo zanimiva besedna zveza, ki skriva toliko negativnih predznakov. Res je, da ima ženska pravico do svojega telesa in odločanja. Pa vendar je to le njeno telo predmet odločanja? Verjemem, da bi nerojen otrok kričal za to, da živi...pa saj veste danes je tako, če nimaš glasu si neupoštevan. (Pri tem, kot vegetarijanka močno poudarjam pravice živali.)Mislim, da je na tem svetu še veliko pravic neupoštevanih, ki jih ustava zakonsko ignorira. Materializem je precenjen. Tisto, kar je res pomembno izginja. Upam, da bo moje mnenje komu prebudilo zavest in da bo razmislil o svojih besedah in dejanjih.   

Me pa zanima tale zadeva glede zanositve med posilstvom. Na linku

http://www.hopeforhealing.org/preg.html piše:

 The adult pregnancy rate associated with rape is estimated to be 4.7%. This information, in conjunction with estimates based on the U.S. Census, suggest that there may be 32,101 annual rape-related pregnancies among American women over the age of 18. Kako je zdaj s tem? Za konec bi rada še povedala, da je prav informirati o dejanskih posledicah, ki jih splav prinaša (mogoče včasih malo prekruto). Verjetno si veliko ljudi zatiska oči. Resnica boli, včasih rabimo klofuto realnosti. lp petra 2007-08-12 at 20:18:01

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Ste ena redkih bork za pravice živali, ki hkrati tudi ne zagovarja "pravico do splava".

Glede posilstva pa tako: ali je samo 4,7% žensk plodnih ali v plodnem obdobju, ko je posiljenih?

Po drugi strani, to sami veste, da je obnašanje žensk v plodnem obdobju drugačno od neplodnega obdobja. obnašanje se namreč nagiba k spolni združitvi.

Posilstvo je enih skrajnih agresij nad osebo, ki je posiljena. Oseba, ki posiljuje s tem kaže dominacijo nad posiljevano osebo. Za nič drugega ne gre! Drugače pa posilstvo ne prinaša nič večje travme, kakor rop pri bančnem avtomatu.

Ali veste, da je procent, ki ste ga navedli, zelo znan trgovcem. Približno toliko strank je vedno nezadovoljnih. Pa ni to samo v trgovini, temveč tudi v drugih dejavnostih.

Za primer vzemite tudi prostitucijo "pred sodobno kontracepcijo".

Dejstvo je, če ženska ne sprejme moškega kot primernega oplojevalca, z njim ne bo zanosila! Sicer pa smo o tem že pisali!

Recimo pred leti se je v Franciji izvedla raziskava, ki je imela nalogo raziskati med ženskami, na kak način bi rade ženska doživele avanturo. Kar 30% jih je navedlo, da bi bile rade posiljene! Ali so vedele, kaj je to posilstvo, kake značilnosti so imele te ženske, se žal ne ve!

Psiha je zelo zamotana reč in kar nekomu ni dobro, je drugemu lahko dobro!

Hvala Vam za to pismo!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

missy: eemmm...sploh ne vem kako sem prišla do te strani toda ko sem jo nekoliko pregledala nisem mogla vrjet...:S osebno sem od vedno proti splavu

sama tudi če bi bila v najhujšem možnem položaju tega ne bi storila!!!!nimamo pravice soditi o tem ali bo nekdo prišel na svet ali ne...

biti bi morali hvaležni za ta dar...pomislimo na vse tiste pare ki si tako želijo otroka pa ga ne morejo imeti.

velikokrat se ljudje izgovarjajo na posilstva, neizkušenost, nezaščitenost toda še vedno...moramo zaradi tega ubiti nedolžno bitje ki ni ničesar krivo!?!?!?

in tudi denarne in podobne težave ne morejo opravičiti tega zločina!!!vedno se najde boljša rešitev!!

tudi država mislim da bi morala priskočiti na pomoč dekletom/ženskam ki ne morejo same vzgajati otroka...ali zaradi denarnih ali kakšnih drugih težav...

in tudi če si dekle/ženska res ne želi otroka in po pomoti zanosi ga lahko odda v posvojitev ali rejo...

splav ni nobena rešitev!!!sploh če pomislimo na vse posledice!!!na začetku fizične in nato psihične.

obstajajo rešitve!splav v nobenem primeru ni edini izhod!

in tudi če nekateri govorijo da je le zarodek, le nekaj celic...

če vedno čuti...

usak če se udari ali če se uščipneš...."prizadetih" je le nekaj celic toda vseeno boli....

postavite se v vlogo tega zarodka...ki nima možnosti da bi užival use lepote življenja..

tista ženska ki naredi splav prikrajša sebe in njega za veliko stvari!!!!

upam da nisem preveč nakladala...in usem dekletom/ženskam ki razmišljajo o splavu: ŠE ENKRAT DOBRO RAZMISLITE, PRETEHTAJTE VSE RAZLOGE ZA IN PROTI, USE DOBRE IN SLABE STARNI, USE MOŽOSTI IN ŠELE NATO SE ODLOČITE!!!!! 2007-08-13 at 00:13:12

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Hvala vam missy za to pismo. V zadnjem odstavku ste navedli premislek. Ali veste, da ženska, ki se odloča za splav, ne more racionalno razmišljati. Več ali manj reagira, kakor je priučena od okolice.

Po drugi strani pa se resno razmišlja, ali je takrat sploh prisebna...

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

MSB: Zanimivo čtivo. Nimam kaj dodati, ste že vi vse povedali.

Nekaj me pa vseeno zanima, in sicer, kje ste našli izraz "Balkani"? Iščem po SSKJ, pa ne najdem. Prosim za razlago, lahko tudi na mail. Hvala 2007-10-01 at 11:51:29,

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Spoštovana MSB! Izraz Balkani izhaja iz vzhoda Evrope. Uporabljajo ga pa "ženske z veliko prometa" in ostali. Sam izraz pa je namenjen prebivalcem bivših turških provinc iz Balkana. Ko so "ženske z veliko prometa" pripovedovale podrobnosti, je bilo veliko muzanja in smeha. Te podrobnosti pa so dokazale, da "pes, ki veliko laja malo grize"! Toliko o seksualnih sposobnostih Balkanov!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

emmeline: Čeprav sem še zelo zelo mlada sem včasih pravila da pa to je pravica vsake ženske imeti otroka ali ne.Po nekem času pa sem začela razmišljati drugače,predvsem zaradi vernosti.op. ur.  tudi duševnost se Vam je razvila. Potem pa sem videla to stran in verjetno mi ne binobeden verjel ampak sem se bridko zjokala ob slikicah po opravljenem splavu. op. ur.  niste edini.

Najbolj me je pa zgrozila risba splava v 21. tednu(ne vem točno)vglavnem zgrozila sem se,kajti jaz tega ne bi morala narediti mojemu otroku,dovoliti da ga en neznanec razkosava.Ko je v trebuhu to ženske dovolijo ampak ko je rojen seveda bi vse si prizadevale za njegovo življenje.Zato sem si že večkrat rekla ne naredi tega kajti boš zelo trpela. 2007-11-03 at 20:02:46

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Spoštovna emmeline! Iz Vas bo še dama! Popolnoma normalno se razvijate. Pri 17 letih, se ženski pojavijo notranje vrednote. Pred tem ste imeli vrednote predvsem na zunanjem izgledu.

Verjamemo Vam, da ste se zjokali, ko ste videli slike postopka. Vsaka, ki naredi splav in to ne glede na čas trajanja nosečnosti, toči bridke solze, ki so čedalje bolj boleče! In te solze se ne vidijo, ker jih joka duša! Vendar je takrat že prepozno. To ne mine!

Govorite tudi o pravici vsake ženske ali ima otroka ali ne. Seveda! Heteroseksualne ženske imajo pravico imeti otroke, ko je pravica homoseksualnih žensk, da jih nimajo!

Na forumih včasih beremo izseke iz naše strani, kjer se dekline posmehujejo našim trditvam o zanositvi. Prav! Pač kažejo, da ne poznajo ženskega delovanja. S tem tudi kažejo, da "jim ne pride". Take takoooooo lepo kažejo, da ne poznajo razlike med žensko in moškim!

Vsaka ženska, ki se zaveda svoje ženskosti, tudi občuti, da je orgazem nekaj običajnega prav tako tudi ljubezen do (predvsem) svojih otrok.

Pač naj izumrejo, saj so hudobne in druge ženske zavajajo, da storijo splav. Na srečo pa je čedalje manj žensk, ki jih poslušajo!
Spoštovna emmeline! Vso srečo v življenju! Vi ste ena redkih žensk, ki bo doseglastopnjo dame!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

tina: Pozdravljeni! Načeloma tudi jaz nisem zagovornica splava, čeprav sem zanosila pri dvajsetih, ko sem ravno končala drugi letnik fakultete...pa vendar, otroka sem se veselila in čisto nora čakala vse te preglede, ki sledijo...potem pa nuhalna svetlina, povečana, amniocenteza, katere izvid je bil sicer dober, vendar je to pomenilo dva meseca čakanja, kaj bo z mojim otrokom, po tem, pa so v petem mesecu nosečnosti ugotovili hude anomalije plodovega srca, kar pomeni, da otrok ne bo preživel, ker mu raste samo polovica srca in so mi rekli, da bi bilo dobro počakati do konca nosečnostiop.ur. to so Vam povedali zaradi tega, ker vedo, kaj nastane z žensko, ki splavi posebno še v tako pozni nosečnosti. , da otrok bo tako ali tako sam umrl v obdobju deset dni po rojstvu.op.ur. sočutje pa tako. takrat pa sem začela resno razmišljati o umetni prekinitvi nosečnosti, sicer v 28. tednu, pa vendar. Otrok je že živ, vendar glede na to, da ne bo mogel živeti,op.ur. to niti približno ni dokončno! in ne zato ker bi se jaz tako odločila, pač pa zato, ker mu to ni dano, višja sila je tako odločila, mislim da morate malo pomisliti tudi na nas, tiste, ki bi otroka imele, pa ga ne moremo imeti. moje mnenje pa je, da je manj boleče, če otrok umre sedaj, kot pa potem, ko ga bom že držala v naročju in štela ure do njergove smrti.op.ur. kdo pa pravi, da bo umrl. Velikokrat so že napovedali take anomalije pa se je orok rodil zdrav!  hvala, verjemite pa mi, da je to najbolj boleča izkušnja, kar jo lahko nekdo doživi in je ne privoščim prav nikomur, pa še sploh ni konec...2007-12-03 at 09:50:31

op. ur.  Spoštovana tina. poslušajte zdravnike, kaj so Vam rekli! NE BODITE VI VZROK SMRTI VAŠEGA OTROKA! ČE BO OTROK UMRL PO VAŠI ODLOČITVI, VAS ČAKA TO KAR JE NAPISANO NA TEJ STRANI!

Vztrajajte, bodite pogumni, kdo pravi, da mora vaš otrok umreti??? Res Vam je težko in to Vas ubija, vendar upanje je! Majhno, vendar obstaja! In mi upamo na  vse najboljše!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

mala soncnica: Na Vas se obračam s prošnjo, da mi pomagate razumeti mater naravo....

Imam sina, ki bo dopolnih 11 let. S partnerjem se boriva, da bi lahko povila še en otroški smeh. Po prvem porodu sem imela dva spontana splava v 12 tednu nosečnosti, v 7,5 tednu nosečnosti pa sem imela spontani splav dvojčkov. Že 6 let obiskujeva antisterilitetno ambulanto v MM in kljub temu, da pravijo, da sva oba zdrava in plodna namam na žalost ni uspelo. Dogo rabim da zanosim, ko pa zanosim pa pride do spontanega splava. Pripravljena sem probati tudi z alternativo ali kakšno obliko zelišč, samo, da bi namma uspelo najino popolno družino še zapolniti z enim otroškim smehom. Za vse informacije se že iskreno naprej zahvaljujem ter vas lepo pozdravljam. 2007-12-27 at 15:24:20

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Spoštovana mala soncnica, sočustvujemo zaradi spontanih splavov . Vendar vam prinašamo tudi veselo novico! Pijte čaj plahtice. Prav vsi opisi te blagodejne rastline se ujemajo - in dajejo rezultate. Navajamo opis iz knjige Zdravje iz Božje lekarne avtorice Marije Treben:

Pri poškodbah ob porodu, pri oslabelosti trebuha pri ženskah, ki imajo težke porode ali pri nagnjenosti k splavu za utrditev plodu in ojačanje materničnih vezi je plahtica v veliko pomoč. Od tretjega meseca nosečnosti naprej bi morale ženske piti čaj iz plahtice.

 • Je splošno zdravilno sredstvo pri vseh ženskih boleznih in pomaga skupaj s plešcem celo pri zdrku maternice in dimeljski kili.
 • Pri zadnjih dveh primerih pijemo po požirkih dnevno štiri skodelice čaja iz plahtice, ki ga po možnosti pripravimo iz sveže natrganih zelišč. Poleg tega še masiramo prizadeta mesta s tinkturo iz plešca (Glej pri "Plešec" pod  "Načini uporabe", str. 23!), pri zdrku  maternice začnemo z vtiranjem od nožnice navzgor na  zunanji strani . Tukaj dodatno uporabljamo še sedeče kopeli z rmanom (100 g zelišč za eno kopel; skupaj na teden tri kopeli, ker prvo kopel lahko pogreto  še dvakrat uporabimo).

Vam svetujem, da začnete piti čaj plahtice že pred nosečnostjo! Skupaj z vami se že veselimo novega naraščaja! Lahko pa si pogledate še primer "NEPLODNEGA PARA", ki ma sedaj že 4 otroke!
Pa oglasite se še kaj!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

obupana: Sem poročena žene in mamica dveh sončkov.Smo relativno srečna družina.Na meni je da se v večini prilagajam vsem situacijam in nimam pri tem problemov.Lani septembra sem nepričakovano zanosila, mož je bil mnenja da spalvim zaradi ekonomskega stališča- nam gre dobro imamo stanovanje, nimamo stanovanjskega kredita, dedi in babi sta nam v pomoč....jaz pa sen se odločila da otroka obdržim, sem krščansko vzgojena in splav bi me zaznamoval do konca življenja.Od takrat naprej se je mož do mene spremenil za 100 %, 4 mesece mi ni rekel da me ima rad, 4 mesece me ni poljubil da o čem drugem sploh ne govorim.Ves čas govori kako bomo preživeli, op. ur. vi mu pa povejte, ne samo preživeli, tudi razmnožili se boste in dobili še nov zagon. Seveda taktno, da to ne bo jemal kot porogljivost.  da so pred nami hudi časi...nič pozitivnega.Na prvem mestu mu je služba, potem šport, otroci jaz pa sploh ne obstajam več-Do mene je kot kolega in ne kot mož.Strah me je da me bo zapustil zato vse to molče prenašam, vendar me duši in sploh nisem vesela nosečnic, porod se pa bliža.Kaj naj naredim? 2008-01-20 at 16:45:06

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  Spoštovana obupana, kako prav ste se odločili, da obdržite otroka. V nasprotnem primeru, bi Vas doletelo popolnoma vse o čemer govori ta spletna stran!

Vaš primer je skoraj identičen neki ženski, predno je sploh nastala ideja, da nastane www.splav.info. Ta ženska je zanosila in tudi na njo je mož pritiskal, da naredi splav. Ko se je odločila, da ne splavi, se je tudi do nje ohladil. Zmeden je bil in postavljen v neko novo situacijo, katero ni načrtoval. Tako kot vaš!

Vendar je vztrajala in donosila. Kaka sprememba z možem! Ko je videl hčerkico, se je popolnoma spremenil! Postala je njegova ljubljenka. In jo ima najrajši od (tudi treh) otrok. Prav tako so se odnosi med njo in možem vrnili na prejšnjo raven in tudi izboljšali.

Tako, da se nimate česa bati!

Kaj naj naredite? POKAŽITE MU TO STRAN! Verjetno sploh ne ve, kake posledice ima splav. Posebno na tej strani pisem, je odgovor absolventiki, da splav prizadene tudi moškega! Pa si naj prebere strani na katere je povezava od tukaj. Naj si prebere pisma nesrečnic, ki so to storile kepica, sasa, reny, vera. Recimo samy je bila opozorjena in vseeno naredila splav. Kaj si ji je zgodilo, si lahko prebere tukaj. Tudi ona se je sklicevala na ekonomske razloge! ( kot je ponovno videti, je še enkrat zanosila in tokrat donosila). Ne mislite, da ne bo pozabila splavljenega otroka!

Če bodo mogoče kaki ugovori proti tej strani, naj ve, da se to stran uporablja kot znanstveno referenco v visokem (medicinskem) šolstvu!

Ni vse tako črno, kot se Vam trenutno zdi, saj vas "nosijo hormoni"! Le pogum, pa oglasite se še kaj!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma