Home 
Oploditev 
Detekcija 
Rak na dojki 
Duševno Trpljenje 
Zakonodaja 
Splav Abortus 
Zagovorniki Splava 
Dejstva v premislek 
Pisma 
Pomoč 
Gradivo 
Zadela me je strela 

Posledice splava

Izpoved

Male ročice

 

Pisma 10. stran

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

Vljudno ste vabljeni, če nam pošljete vaš komentar. Objavljeni bodo komentarji, ki zadevajo tematiko splava, nosečnosti in podobno. Uredništvo si pridržuje pravico, da objavi komentarje in njih vsebino po lastni presoji.

Pisma, ki bodo imela patološko vsebino bodo posebej označena z

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Maja: Lp vsem skupaj!

Vse kar lahko recem je to, da hvala Bogu, da obstajajo takšne strani kot je ta! Se popolnoma strinjam z vami in vam iskreno čestitam, saj se vidi, da ste vložili veliko truda.

Osebno menim, da je to eden najhujših možnih zločinov tega časa. ni važno ali je posilstvo, slabo finančno stanje, premlado dekle... zame je to v vsakem primeru zločin. Vsi vemo, da je otrok v maternici živ pri 8,9 mesecu... isto je živ tudi prvi dan in temu enostavno ne moremo reči drugače kot umor!

Če že otroka sam ne moreš vzgojiti (kar se redko zgodi), ga lahko daš v posvojitev, saj vsi vemo, da si ogromno ljudi želi imeti otrok pa jih ne morejo imeti.

Mislim, da je vsak otrok čudež in ti prinaša neizmerno veselje in ne razumem kako bi lahko nekdo kadarkoli obžaloval dejstvo, da je svojemu otroku pustil živeti! Jaz komaj čakam, da jih bom imela!!!!! 2006-04-12 at 17:25:23

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! V Vaše veselje in srečo ter v zavist tistih, ki zagovarjajo splav, Vam želimo veliko zdravih, uspešnih in srečnih slovenskih otrok, ki bodo v ponos lastnemu narodu! Kliknite tukaj! Naj se Vam in Njim, skozi življenje cedita med in mleko!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

krena: Sem vpišite vaš komentar

ojla!

stara sem 13 let in sem v 3 mesecu nosečnosti, nočem splaviti ker se mi zdi grozno samo pomisliti da bom ubila lastnega otroka.po drugi strani pa morem splaviti zaradi staršev. prosim pomagajte mi pri odločitvi. lp 2006-04-14 at 12:08:51

*op. ur. draga krena! Obdržite otroka! Komaj ste postali ženska pa ste noseči, tudi to se zgodi in niste osamljen primer in to ni nič čudnega. Še več! Bodite srečna, da ste postali mati, ne pustite si tega vzeti!

Le pogumno, čez cca. 6 mesecev, ko boste prvič videli svojega otroka, ga čutili, objemali, poljubljali, vohali, božali, dojili, boste najsrečnejša ženska na svetu!  

Ne uničite si življenja s splavom! Poznamo tudi 12 letno nosečnico, ki je sedaj presrečna mama odraslega in uspešnega človeka. In to ne samo enega!

Hkrati je tudi srečno poročena! Ne sicer s tipom, ki ji je naredil otroka(ni bil dosti starejši od nje). Poročena je z drugim in to srečno!

Za vse na svetu ne naredite splava, na tej strani je opisano vse znano, kako hude posledice ima splav! In teh posledic, se nobena, ki je imela UPN, ne izogne!  Poglejte si pismo nesrečnice, ki je splavila s 15 leti in kaj sedaj doživlja! Isto bo doletelo tudi Vas, če boste splavili!

Če Vas bodo starši silili na splav(kar ne bi bil osamljen primer, kakor tudi zaradi njihovega nepoznavanja posledic splava), jim pokažite to stran! Boljših informacij, kaj pomeni splav in kake so posledice, splava, ne bodo dobili nikjer drugje! Poglejte si tudi gornje pismo. Za nosečnost bodo starši izvedeli prej ali slej!

Lahko pa staršem, že preden jim poveste o nosečnosti, pokažete kak dan prej to stran. Da jih malo pripravite, da ne bodo imeli občutka, da jih je zadela strela iz oblakov. Prizori nikakor ne bodo lahki, vendar zdržite!

Če ste bili otroka sposobni spočeti, ste ga tudi sposobni obdržati in vzgajati!
Veliko sreče z in veliko radosti z vašim Vam želimo!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

lea: Ne morem verjet, da dejansko obstaja tako bolana slo. internetna stran! Sem za freedom of speech, ampak tole je pa res tak ekstrem.

ce se ze lotevate tako resne in komplicirane teme potem prosim vsaj z malo strokovnosti in profesionalnosti (vsaj spell-checker uporabite, ce ze ne marate lektorjev!?!)

kreni pa bi rada povedala, naj ne napravi svoje odlocitve na podlagi nasveta urednika! gre za TVOJE zivljenje in tvoje telo!!op. ur. otrokovo pa ne? S splavom se uničijo dve življenji. Vi bi uničili življenje, ki se je komaj začelo in življenje materi, kateri je bilo to življenje zaupano!zaupaj se starsem ali prijateljem in skupaj poiscite resitev. ta primer "srecnega konca" 12-letne nosecnice je izjema! dobro premisli o tem, kaj si zelis ti!

lp 2006-04-15 at 21:09:38

op. ur.  Lastno frigidnost obdržite za sebe! Kaj vam ni nobeden povedal, da se ne pije iz straniščne školjke?!?

Sicer nič novega, kar ne bi bilo že napisano na tej strani! Klikni tukaj in tukaj!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

krena: Sem vpišite vaš komentar

ojla!

hvala vam za vaš odgovor. sedaj je že zelo dobro vidno da se nekaj dogaja v mojem trebuhu, v šoli so to nekateri že opazili, punce mi stojijo ob strani, fantje so nekateri razočarani nad mano nekateri me zajebavajo ,spet drugi me podpirajo.

 ko sem videla te slike na vaši strani,slike teh mrtvih nedolžnih bitjih sem se odločila da bom obdržala otroka, svojemu fantu sem tudi povedala da sem noseča (on ni oče tega otroka),vendar je rekel da ga bo sprejel za svojega in mu bo nudil vse kot bi mu moral njegov biološki oče. ker vem da če bi naredila splav bi imela velike psihične težave vse življenje,zavedam se tudi tegada bom imela zaradi otroka pokvarjene načrte za prihodnost, ampak mi ta otrok pomeni več kot šola.še enkrat se vam zahvaljujem za vašo pomoč.   hvala   lp 2006-04-16 at 10:55:11

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

 

op. ur. draga krena! Ni kaj, takega poguma ne srečaš vsak dan! Pred tako Ljubeznijo do Življenja in pogumom; kralji obmolknejo, generali salutirajo, zavistne ženske se spreminjajo v žabe! Tako trezno in odraslo razmišljanje!

Po porodu nam pišite in Vam bomo povedali, kaki peklenski pasti ste se izognili, ko ste se odločili za Življenje! Vso srečo Vam in Vašemu otroku!

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

 

NEZNANA: živijo, stara sem 20 let in moram povedat to da sem tudi jaz imela splav (pri 17)in je bilo obupno, sicer se ne spominjam a občutek potem je bil grozen, nevem niti kako opisat, kot bolečina samo da ne boli, zelo me je bilo strah, nikoli več!!!

po dveh mesecih pa sem spet zanosila, in seveda rodila punčko ki je zdaj stara 2 leti poleg tega pa ima še sestrico staro 7 mesecev, ki jo ima zelo rada!!!  

MOJE SPOROČILO JE TO!!!

NE DELAT SPLAVA, KER VAM BO POTEM ŽAL IN JE ZELO LEPO IMETI DOJENČKA 2006-05-05 at 14:48:13

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur. draga NEZNANA, iz pisma sodeč, ste zelo plodni. Izkoristite to in imejte čim več otrok! Ste tudi pozitivka, ki je nasedla splošnemu učenju v šolah, da je splav kontracepcija. Kar seveda ni res! Veliko veselja in sreče z Vašimi otroki!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

nič več: Še nedolgo sem bila zagovornica splava, ko sem preletela vašo stran je bil prvi vtis tak: še dobro, da obstaja kontracepcija. Kmalu sem med pismi bralcev zasledila novo informacijo, namreč, da tudi z jemanjem kontracepcijskih tabletk ženska lahko zanosi in da te tabletke samo preprečijo vgnezditev. tu sem se zamislila tudi nad kontracepcijskimi tabletkami. Pogledala sem si še oba filmčka, kako opravijo splav v ameriki. Nato sem šla gledat rubriko splav. Groza, groza in še enkrat groza. Ne morem dojeti, tega si nikdar nisem predstavljala takole. Predno sem lahko šla pisati tole pismo, sem se pošteno zjokala.

Doma imam sinka starega 6 mesecev in v vsaki slikici sem videla njegov obraz. Tiste raztrgane rokice nikoli ne bodo mogle objeti mame in se ji zahvaliti za njeno ljubezen, nikoli ne bodo čutile mamine kože. Spet jokam.

Do nosečnosti sem si vedno pravila, da če bi bilo potrebno bi šla delat splav, ko sem zanosila, je bilo prvo vprašanje, ki sem ga postavila fantu: kaj bova naredila?

Ja otrok je naju prehitel kako leto, sama sem bila vesela, da sem noseča in v srcu sem vedela, da ne bom naredila splava, a sem vseeno želela fantovo mišljenje. In tako je rekel, ja nič povejva veselo novico. Kakšna pesem je igrala v mojem srcu, starša bova!!!

Tekom nosečnosti se je pojavilo vprašanje, kaj pa če je otrok prizadet. Veliko je bilo pogovorov v tej smeri in na koncu sva prišla do zaključka, da imava rada najinega dojenčka, neglede na to kakšen bo in da splav nikakor ni rešitev za prizadetega otroka.

Nosečnost se je bližala h koncu in porod je bil tu. Nikoli ne bom pozabila prvih trenutkov ko sem zagledala svojega sinka, to je bil najlepši trenutek v najinem življenju. Tisti trenutek sem vedela, da nikoli v življenju ne bom delala splava, pa naj bo kar hoče.

Tako sem do danes imela tako mišljenje: Splav je odločitev vsakega posamenika, podpiram ga ravno ne, a proti tudi nisem.

Danes pa, se je moje mnenje popolnoma spremenilo, ob slikicah sem spoznala, da se morajo splavi prepovedat, če pa že ne, bi pa morali v bolnišnicah, vsaj nekaj dni pred posegom, pokazati take slikice tistim ženskam, ki so se odločle za splav.

Sedaj pa tudi sama resno premišljujem o kontracepcijskih tabletkah, no nič ne premišljujem, sem se že odločila, od sedaj naprej so samo še kondomi.2006-05-11 at 01:48:21

Bog živi vas Slovenke,
prelepe žlahtne rožice!
Ni take je mladenke,
ko naše je kervi dekle;
ko do zdej,
za naprej
slovite drage vekomej!

Ljubezni sladke spone
naj vežejo vas na naš rod,
v njim sklepajte zakone
de nikdar več naprej od tod.
Hčer, sinov
zarod nov

ne bo pajdaš sovražnikov!

op. ur.  da je le več takih kot ste Vi! Vso srečo z vašim sinkom in otroki, ki še pridejo! Zaradi takih ŽENSK, kot ste Vi, narod obstoji!

O naravni kontracepciji si poglejte tukaj. Vsebino te strani je sestavila ekipa vrhunskih strokovnjakov različnih ved.

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

jegon: Zanima me jasno in glasno!Če narediš splav v prvem tednu nosečnosti kakšne so posledice in ali je možnost spet zanositi enaka kot pred splavom oz. če daš splv čez če potem še lahko imaš otroke?

To me zanima!2006-05-12 at 22:18:38

op. ur.  jegon OK. Jasno in glasno! Posledice so popolnoma take kot je opisano na tej strani! Preberite si pisma na tej strani. Posebno tistih nesrečnic, ki so splavile! Eno od teh imate v naslednjem pismu(op. ur. glej naslednji post).  

Možnost ponovne zanositve je procentualno na splošno znižana. Možnost donositve je še nižja! Splav je igranje ruske rulete s šestimi naboji v bobenčku! Diši pa to vprašanje po izogibanju očetovske odgovornosti!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

kr ena: pozdravljeni.nemorm verjeti da lahko zenske katere naredijo splav opredelite s satanistko in satanisticnim obredom!!!!op. ur. mi smo pisali o tem , da je splav in ali zakol otroka del satanističnih obredov! Kar je velika razlika! nekje sem prebrala da zenska ki naredi splav da je sebicna!!!zakaj sebicna?????spet v nekem drugem pismu je neka gospa napisala,da ni treba poskrbeti za materjalne dobrine in solo,ter sluzbo itd...da kar imejmo otroka!!!!nihce ne pomisli na zensko ki je splav naredila...kaj pa vi veste...kdo ste da lahko sodite....sama sem imela pred parimi dnevi splav..in ja tezko mi je,te bolecine ti nihce nemore omiliti niti nemores pozabiti...niti nocem pozabiti.toda sole se nimam narejene,sluzbe tudi nimam,fant se tudi se sola.....s cim naj vzgajam tega otroka??od moje ljubezni in fantove otrok nebi prezivel,na socjalni pa nocem vzgajati svojega otroka....seveda se sprasujem kakega spola je bil, kaksen bi bil ko bi se rodil in to me ubija iz dneva v dan....in potem se ta vasa pisma.....bruuuuuhhhh...saj sploh neveste kaj govorite...nimate pojma.....2006-05-13 at 00:35:01

op. ur. v tem pismu je napisano skoraj vse o čem govori ta spletna stran. http://www.splav.info/dusevno_trpljenje.html,
http://www.splav.info/detekcija.html,
http://www.splav.info/oploditev_teden_nosecnosti.html, 
http://www.splav.info/dejstva_v_premislek.html

Kljub temu, da ste napisali precej grdo pismo(kar ni nič novega), ki izhaja iz hudega obupa, bi vse naredlil, da bi vam povrnili otroka! A tega ne moremo! http://www.splav.info/pomoc.html

 

circle15_blue.gifcircle15_pink.gifcircle15_blue.gif

Domen: Pozdravljeni,

danes sem si vzel čas in kar nekaj ur prebiral ta pisma in bi rad dodal še svoje videnje in izkušnjo.

Med argumenti, ki se navajajo ZA pravico do splava so najpogostojši trije:

- mladoletna, nesamostojna nosečnica

- posiljena ženska

- prizadet otrok

ob vsem tem pa se zagovorniki splava vedno sklicujejo na 55.člen, ki govori o pravici do svobodnega odločanja o rojstvu otrok.

Najprej me je zbodlo to, da vsi ti razlogi pokrijejo majhen delež vseh umetnih splavov. Kaj pa razlogi oziroma izgovori za ostalih 90% splavov. Menim, da jih nihče ne navaja, ker so po mojem banalni: lagodnost, kariera, strah pred naporom,...

Dejstvo je, da imeti otroka ni mačji kašelj in da zahteva nemalo napora, tudi če je "zaželjen". Samo predstavljam si lahko, kako pa se počuti ženska, ki tisti hip, ko ve, da je zanosila, psihično še ni pripravljena na materinstvo. Dejstvo je, da situacija ni lahka, ampak ne razumem zagovornikov splava, ki nočejo slišati edinega sporočila te strani, ki se glasi, da

SPLAV NIČESAR NE REŠI, AMPAK SITUACIJO POSLABŠA ZA VEDNO,
povdarek je ZA VEDNO.

Dodal bi le najino izkušnjo, ki ni nič spektakularnega, je pa izkušnja:

Z ženo sva stara okoli 30 let, katoličana, poročena, dejavna v Cerkvi in na splav ne bi nikoli niti pomislila. Vsaj tako sva mislila. No, gremo po vrsti. Prvih nekaj let zakona sva imela veliko trpljenje, ker so nama zdravniki po nekaj preizkavah in operacijah rekli, da sva neplodna in da nikoli ne bova imela svojih op. ur .(povdarilo uredništvo!)

otrok, razen z umetno oploditvijo. Po posvetovanju z osebami, ki jim zaupava in po nauku Katoliške cerkve pa sva zavrnila tudi to možnost. Kot po čudežu, kdor verjame vanje, pa sva kmalu zatem spontano zanosila. Lahko si predstavljate, kakšno veselje je bilo to! Kmalu za tem je prišel na svet tudi drugi in tretji otrok. Skratka, srečna, mlada družina, kjer so otroci "zaželjeni". In res so. Potem pa se je zgodilo to, da sva zanosila še s četrtim otrokom.

Ženo je čisto zvilo! Nekaj tednov je kar naprej jokala in govorila, da one ne zmore tega, ne, ne more več, skratka obšla jo je popolna GROZA in STRAH pred naporom po rojstvu, pred tem, da ne bo fizično in psihočno zmogla štirih otrok, kjer bo najstarejši star manj kot 3,5 let! STRAH pred tem kaj bodo rekli v službi, ko bo spet "težila" za porodniško,... GROZA, kot je ni še nikoli občutila. Večer, ko sva s clearblue-jem dobila potrditev, da sva noseča, se je ves čas tresla in jokala. Takrat enkrat je žena rekla, da sedaj pa vsaj malo razume punce, ki se znajdejo v podobnih situacijah nezaželene nosečnosti.

Nama splav pač ni bil opcija in nama je ostala le molitev, ker sva pač katoličana. Šele po nekaj tednih pristnega stika z Bogom in duhovne pomoči Cerkve in ljudi, ki jim zaupava, sva se pomirila, strahovi so več ali manj izginili in sedaj z veseljem čakava tega otroka. Napor za ženo je še vedno velik, ker je v pozni nosečnosti obenem pa mora skrbeti še za tri otroke ampak čas in naša družina je blagoslovljena v pričakovanju tega rojstva.

Te izkušnje nisem pisal zato, da bi kakorkoli hotel delati primerjave med stiskami različnih nosečnic. Hotel sem samo pokazati, da vsakega zvije, če se mu zgodi nenačrtovana ali če hočete nezaželjena nosečnost, tudi če je "katoličanček", kot včasih slišim zase. Drugo spoznanje pa je bilo to, da ko sva se v srcu odločila ZA otroka, so GROZA, STISKA in STRAHOVI izginili ali vsaj postali nepomembni ob lepoti novega življenja!

V pismih sem zasledil tudi nekaj primerjav med spontanim in umetnim splavom. V obeh primerih pride pri starših do velikega trpljenja, vendar popolnoma različnih vrst. Tako gre pri ženski, ki je naredila umetni splav kot pri ženski, ki je imela spontani splav, za bolečino zaradi izgube oziroma smrti njenega otroka. op. ur .Vendar gre pri ženski, ki je naredila umetni splav poleg tega še za veliko hujšo bolečino vesti zaradi dejstva, da je ona sama dala umoriti tega otroka. Sam osebno poznam iz skupine, kjer se srečujemo, ženske, ki so naredile splav, ker jim takrat NIHČEop. ur .ampak res NIHČE op. ur . ni povedal, da bi bilo to lahko kako narobeop. ur .. Poznam pa tudi žensko, ki je izgubila več otrok v prometni nesreči. Razlika je očitna.

Ker nekateri verujemo v življenje po smrti si lahko vsak predstavlja strah in stisko tiste, ki je naredila splav, pred srečanjem z bitjem, ki mu je vzela življenje, pa čeprav objektivno morda nima nikakršne krivde, ker so jo k temu pripeljali (prisilili) drugi. Po drugi strani pa se tista druga ženska iz srca veseli srečanja s svojimi otroci, ki so že pri Stvarniku. Ta ženska resnično izžareva veselje, kljub temu, da je bila njena bolečina ob izgubi ljubljenih otrok zelo, zelo velika. Razlika med ženskama je v vesti. Upam, da mojih pričevanj ne jemljete kot moraliziranje, gre le za izkušnje, ki sem jim bil priča.

Nisem toliko star, da bi lahko delil nasvete, se mi pa dozdeva skozi stiske v svojem življenju in v življenju drugih, ki jih poznam, da je ni lepše stvari kot je MIR V SRCU, ki izhaja iz spoznanja, da si se prav odločil. V primerih, ki jih poznam je bilo to ŽIVLJENJE.

LP,
Domen 2006-05-17 at 18:42:32
op. ur.  da je le več takih kot ste Vi!Saj ni kaj dodati. Z ženo sta resnično vredna vsega spoštovanja in globokega poklona!

 

circle15_pink.gifcircle15_blue.gifcircle15_pink.gif

 

Pisma 1. stran

 

Pomagajte v boju za življenje nerojenih otrok
in ljubezen do njih in njihovih (ne)srečnih mater

 

[Home][Oploditev][Detekcija][Rak][Duševno Trpljenje][Zakonodaja][Splav Abortus][Zagovorniki Splava][Dejstva v premislek][Pisma][Pomoc][Gradivo]

Copyright(c) 1999-2011 splav.info Vse pravice pridržane
Pošljite nam vaš email. Če se bo kdo spomnil prepovedati dostop do te strani, vam obljubljamo, da se bo dostop tako hitro menjaval, da ne bodo mogli tako hitro pisati papirjev.
 


 

Pisma